Фраза, която мразя

• 1 217 813
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 4 275
Както се майтапя, така и се замислих сериозно.
Колко по-прост и лесен би бил животът ни, ако наистина носехме непрекъснато със себе си един списък на думите и изразите, които ни дразнят. И при запознанство с някой непознат, едновременно с представянето: "Аз съм Х.", му връчим и списъка.
Никога не са ме дразнели определени думи или изрази, но ми се е случвало да се чувствам неприятно, от гласът на някои събеседници. Гласът е едно от най- запомнящите неща и ако е неприятен, това разваля цялостното впечатление за човека. Особено ми е неприятен един вид женски смях, в който жената звучи като дърта пушачка...

# 4 276
Колко по-прост и лесен би бил животът ни, ако наистина носехме непрекъснато със себе си един списък на думите и изразите, които ни дразнят. И при запознанство с някой непознат, едновременно с представянето: "Аз съм Х.", му връчим и списъка.

Знаеш ли, че има смисъл в това, което казваш Laughing Аз например бих връчила такъв списък. На първо място с "Кажи!" при вдигане на телефон. Не си спомням да съм се обадила повторно на човек, който ми вдига по този начин. А как реагирам, когато го чуя, направо не ми се споделя.

# 4 277

Знаеш ли, че има смисъл в това, което казваш Laughing Аз например бих връчила такъв списък. На първо място с "Кажи!" при вдигане на телефон. Не си спомням да съм се обадила повторно на човек, който ми вдига по този начин. А как реагирам, когато го чуя, направо не ми се споделя.
Чудесна идея как да накарам някои хора да не ми звънят Simple Smile

# 4 278
И мен "кажи" ме дразни, но повече ме влудяваше едно време със стационарните телефони да вдигна и отсреща да чуя: "кой се обажда?". Кажи кой търсиш, какво ме питаш коя съм.

# 4 279
  • В Космоса
Или само "Кой?" ooooh!

# 4 280
  • София
Мен пък ме дразни замяната на кого с кой. Кой търсиш? Кой избраха?

# 4 281
  • ту тук, ту там
Мен пък ме дразни замяната на кого с кой. Кой търсиш? Кой избраха?
И мен!  Close
Улавям се обаче, че и аз го ползвам понякога, но се опитвам да го изкореня!

# 4 282
  • SF
Днес гледах по телевизията как правят шоколад. "Ще приготвимЕ водата, ще поставимЕ в нея малко от..., ще загреемЕ шоколадовото блокче до ... градуса и след това ще прибавимЕ..., може да добавимЕ по желание и..., ще овкусимЕ с... и ще оставимЕ да се охлади. Като го охладимЕ, ще налеемЕ и малко....."

# 4 283
Подсетихте ме за "има ли някого (тук)?". Изключително дразнещо е, поне за моите уши.

# 4 284
Нищо не може да бие "Кого Ви е поканил?". Бивш колега това, на мен ми звучи крайно неестествено, не знам как изобщо може някой да реши така да задава въпроса.
И много популярното напоследък "саднат/а", от английското sad ми бърка в здравето.

# 4 285
В тази тема ли обсъждахме сминдуха или в друга? Ако някой ме насочи, моля, че имам оплакване.  Laughing

# 4 286
В тази тема ли обсъждахме сминдуха или в друга? Ако някой ме насочи, моля, че имам оплакване.  Laughing
Мисля, че беше в темата за особеностите на езика.

# 4 287
Мисля, че беше в темата за особеностите на езика.

Мерси. Отивам там да се оплача.  Laughing

# 4 288
"Вземи тоя демидж" не ми допада.
Хора които прекаляват с думи като "уникално", "сензационно", "натурално", "био", "органично", "вредно", "полезно" - разни гурута с блогове за здравословен живот предимно така бръщолевят/драскат.
Също и "Бъди естествен", "Бъди себе си" казано на човек с тревожност или депресия...

# 4 289
"Вземи тоя демидж"  ??? Може ли превод?

Общи условия

Активация на акаунт