Фраза, която мразя

• 1 217 542
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 4 740
В този ред на мисли бих добавила и омразното ми "Само в България това нещо може да се случи", когато става дума за някакво нарушение.

+1 Peace

# 4 741
Да сте чували "брава,брава" вместо браво!
На италиански е правилно, ако се обръщаш към жена. Simple Smile
На италиански "браво" се казва по четири начина, според род и число - bravo, brava, bravi, brave.

# 4 742
На италиански "браво" се казва по четири начина, според род и число - bravo, brava, bravi, brave.
Поне научих нещо ново. Бабата обаче идея си няма, че говори на италиански. Joy Joy Joy

# 4 743

Благодаря! bouquet

# 4 744
Моята баба казва брава, а също и фафла и руснакиня и сабалян..компитор

# 4 745
Моята баба казваше кюХте. Wink

# 4 746
  • София
Моята баба казваше спакети (спагети). И чокалат (шоколад).

# 4 747
Форумна досадна фраза: "За протокола...", последвана от някакъв вид лично отчитане, обикновено несвързано с темата, но - също обикновено - за някакво оправдателно уточнение от тип "не съм от тях, как' Сийке". Кой води протокол, това е тема във форум. И никой не го интересува твоя личен отчет и практика.

Последна редакция: вт, 21 юни 2016, 12:23 от Априлска вълшебница

# 4 748
Форумна досадна фраза: "За протокола...", последвана от някакъв вид лично отчитане, обикновено несвързано с темата, но - също обикновено - за някакво оправдателно уточнение от тип "не съм от тях, как' Сийке". Кой води протокол, бе, душицо, това е тема във форум. И никой не го интересува твоя личен отчет и практика.

Кой води протокол ли? И такива има.  Laughing

# 4 749
Моята баба казва брава, а също и фафла и руснакиня и сабалян..компитор
Баба ми, лека й пръст, също казваше брава, фафла, сабалян (от сабахлен), както и "коптор" вместо фурна.
А другите ми две баби казват салафетка, безакахолно, дустанционно. Simple Smile Всъщност без значение е как говорят, важното е, че са живи и зрави!: )

# 4 750
Форумна досадна фраза: "За протокола...", последвана от някакъв вид лично отчитане, обикновено несвързано с темата, но - също обикновено - за някакво оправдателно уточнение от тип "не съм от тях, как' Сийке". Кой води протокол, бе, душицо, това е тема във форум. И никой не го интересува твоя личен отчет и практика.

Мда, това и аз съм го споменавала по-напред в темата. Другата форумска дразнеща фраза е "Не ми отговаряй!", задължително придружена от  Stop Изпляскала един чаршаф глупости, насочени към конкретен потребител и после - не отговаряй Mr. Green

# 4 751
  • Ямбол
За протокола Wink моята баба говореше чист книжовен език и даже ме е поправяла, ако не изговарям нещо правилно. И писмено ме проверяваше често. Сигурно се досещате каква е била по професия - семейна черта...

# 4 752
" Гледай го, Даката. Играй, направо не издържа. " Sick Направо не издържа употребявано за какво ли не... пффф .  " Слънчака" или Съни Бийч вместо Слънчев Бряг.  Sick Даката, Деката, Миката, Тенката, Павката,  Стънката и такива разновидности на прякор за мъж в женски род ми е дразнително. Сори.

# 4 753
Това по скоро е диалектно, което не значи, че не може да те дразни.
Аз и досега помня на един дребен мъж, на който жена му беше по якичка, как му викаха " Цветин Герги". Тя Цвята, той Георги. Когато бях малка бях питала, тя ли му е майка? Детска му работа.
На много жени им казваха по името на мъжа: Костадинца/Констадин/, Иванца/Иван/, и т.н.

# 4 754
  • SF
Това също не е характерно за всички краища. Когато бях малка, много се чудех как може една баба да са я кръстили Петровица. Представях си я колко й е кофти с такова име. От много питане и чудене, разбрах, че се казва Мария, а мъжът й - Петър. А една баба беше Йотовица, а мъжът й - Йото. Тя също се казваше Мария и понеже и съседки - Петровица и Йотовица, за да ги различават, когато ги обсъждат. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт