Фраза, която мразя

• 1 217 413
  • 20 286
  •   2
Отговори
# 4 935
Мразя обръщението  "Маце", "Мацки".

# 4 936
"Не всичко е цветя и рози" , винаги ми е идвало да кажа розите не са ли цветя? Mr. Green

# 4 937
Това "мебелта" ми звучи неестествено. Никога не съм го срещала. Небихмоглада изплзвам тази дума, ще се придържам към "тази мебел"

# 4 938
Това "мебелта" ми звучи неестествено. Никога не съм го срещала. Небихмоглада изплзвам тази дума, ще се придържам към "тази мебел"
+1
А какво пречи да се поясни за каква мебел става въпрос, напр. диван, стол, маса..., защото ако става въпрос за всичко това като обзавеждане, нормално ще говорим за мебелИ (подчертавам множественото число, а не ударение), но мебелта, не виждам в какъв смисъл се използва. Не съм чела темата на Популе.

# 4 939
Ами вместо "Да преместим дивана" можем да кажем "Да преместим мебелта"....направо настръхнах, толкова тъпо звучи

# 4 940
"Не всичко е цветя и рози" , винаги ми е идвало да кажа розите не са ли цветя? Mr. Green
Това и мен хич не ме кефи.
Или говорят си хората и единия се оплаква, че примерно има много работа, зает е, а другият отговаря "е,няма как". Супер безсмислено.
Или при среща с някого да го питаш как е, като, че ли ти пука.

# 4 941
Това и мен хич не ме кефи.
Или говорят си хората и единия се оплаква, че примерно има много работа, зает е, а другият отговаря "е,няма как". Супер безсмислено.
Или при среща с някого да го питаш как е, като, че ли ти пука.

И аз като почнат да ми се оплакват колко са заети казвам "няма как". Какво да кажа? Да отида да им свърша работата ли? Супер безсмислено е оплакването от много работа на човек, който с нищо не може да помогне, освен да вдигне рамене. А за това "как си" не знам колко страници се изписаха. На теб ако не ти пука, не питай. Аз искам да ме питат как съм и също питам.

# 4 942
  • ту тук, ту там
А аз много мразя да се срещна с някого, той да не спре да ме залива с информация за себе си и нито веднъж да не се сети да попита от куртоазия поне: "А ти как си?"!

# 4 943
Питам "Как си?", защото се интересувам наистина как е този, който съм срещнала. Очаквам кратък отговор, прекъсвам всякакви словоизлияния с "Нормално. Всички сме така." Не се впускам в подробности и за собственото си душевно състояние.

# 4 944
  • Ямбол
Скоро ми отговориха - както са всички българи. Не знам как са всички българи и не са в едно и също положение.

# 4 945
И аз не знам тези "цветя и рози" кой ги е измислил.
Не ми харесва.
А аз много мразя да се срещна с някого, той да не спре да ме залива с информация за себе си и нито веднъж да не се сети да попита от куртоазия поне: "А ти как си?"!

Аз също.

# 4 946
# 4 947
Напоследък много често като кажа нещо или напиша в пространството ми се отговаря с "кажи честно". Не бе седнала съм да лъжа

# 4 948
  • In my tropical dream
Много ме дразни фразата: "Това само в България го има/може да се случи!"
Ей, да му се не види, живея в чужбина и то уж цивилизована, пътувала съм, имам познати от всевъзможни краища на света и съм виждала и чувала безброй истории и примери за недомислици, корупция, мафия, селяндурщина, престъпност, шуробаджанащина и всякакви други негативни неща. Обаче маса народ смята, че извън границите на нашата родина всичко е цветя и рози ( DeVa®, лека закачка Simple Smile )
Да не говорим пък, че като кажеш "Само в България...", изключваш не само запада, а и Африка, Азия, където има страни, които могат само да мечтаят за нашата уреденост. Не че тя е цветуща, но има и мнооого по-зле.

# 4 949
Като попитат някой "от къде си?" да отговори " от София съм си"

Общи условия

Активация на акаунт