Фраза, която мразя

• 1 217 451
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 5 085
Аз, пишейки във форума, не се хабя, просто уважавам четящете ме.
Правописът не е само за олимпиади, то е като карането на колело - веднъж усвоиш ли го, после не се замисляш чак толкова, когато го правиш, просто рутина.
Хахах май карането на колело не ти се отдава много, след като ти гледам българският Wink.

# 5 086
  • София
българскиЯТ  newsm78

# 5 087
  • Ямбол
...
Хахах май карането на колело не ти се отдава много, след като ти гледам българският Wink.
Предвид твоя български, напълно е възможно да си мислиш това.

# 5 088
Аз претенции за колело нямам, също така не съм учителка Wink.
Лиляна с този си пост, направо си направи харакири  Joy. Дори не можеш да си намериш грешките май Simple Smile.
Направо не завиждам на учениците, които учиш.

# 5 089
  • ту тук, ту там
Тя първо беше формулирала другояче и "българският" й беше ОК, обаче след редакцията вече не. Обаче не знам какво точно я провокира от поста на Лиляна, след като си е съвсем наред. Освен една техническа грешка, която е очевидно, че е такава.

Да върна темата в правилния коловоз! Много ме дразни използването на "отдава" вместо "удава". Знам, че са дублетни форми (вече), но не мога да го възприема за правилно, много ми дразни и слуха, и погледа! Кикамора, нищо лично към теб, не се заяждам, просто се сетих като го видях в поста ти.  Peace

# 5 090
  • Ямбол
Нищо не разбрах. Но и нямам желание.

# 5 091
Трудно ще ме убедиш, че е техническа грешка Wink. Разстоянието между И и Е е почти километър  Mr. Green.

# 5 092
  • София
Това с отдава и аз го забелязах. Но не ми се задълбаваше. Иначе кикамората я ...... харесвам чак не, но - долюбвам   Laughing
Дразнят ме излазям, влазям, слазям и подобни.
Едит - и откъде се взе това колело? Уж следя темата, ама явно ми е убягнало.

# 5 093
Нищо не разбрах. Но и нямам желание.
Лилянке, в момента си жив пример за това което бях написала за представителите на Ямбол и Пазарджик Simple Smile. Селският диалект ти се отразява на правописа.

# 5 094
  • София
kikamora, чудесна илюстрация правиш по няколко направления...

# 5 095
Ами радвай се, че не уча децата ти Wink.
Браво Лиле, след 15мин успя да си намериш грешката и да я оправиш. Wink

# 5 096
  • ту тук, ту там
miamim, ако трябва да сме коректни, то не е грешно (за отдава говоря), в речника са дублетни. Ама мен адски ме дразни. Пък нали тук по принцип си говорим за дразнещи фрази, а не за правопис.  Crazy
Техническите грешки според мен не са само заради съседни букви. Или аз неправилно наричам всички подобни "технически". Техническа за мен е грешка, която е останала след редакция и от недоглеждане, точно както твоето "българският" за мен в случая е техническа грешка. Защото видях поста ти преди редакцията, ако не бях, може би нямаше да си го помисля.
Аз пиша само от телефон. Много технически грешки допускам, много. Пиша много бързо, клавишите са малки, пръстите ми дебели и бързи, получават се страшни глупости понякога. Но редактирам винаги след публикуване, иначе ми изтича сесията. А и в публикацията ги виждам по-добре. Обаче си мислех, че тези грешки е повече от ясно, че са такива.
Ей на, оправям две.

# 5 097
  • София
Ами радвай се, че не уча децата ти Wink.
Браво Лиле, след 15мин успя да си намериш грешката и да я оправиш. Wink
определено се радвам.
допълни направленията с още едно...

# 5 098
  • Ямбол
Не е техническа, неволна е. Няма да обяснявам, какво съм искала да напиша, че да сгреша, но благодаря за корекцията.

Що се отнася до диалекта в Ямбол - повече се променя "е"-то в "И", отколкото обратно.

# 5 099
Заместването на И и Я с Е, не е техническа грешка, а характерна правописна грешка в някои райони, в следствие на характерният изговор на някои думи. Вече писах за това, но съм го забелязала при мои познати от Ямбол и Пазарджик.
Грешките в следствие на писане от телефон са съвсем други и си личат. В последно време автокорвктора ми не се включва и пиша какви ли не думи. Също така ползвам нет през роуминг и за едната запетая, изобщо нямам никакво намерение да се връщам и да поправям.

Общи условия

Активация на акаунт