Фраза, която мразя

• 1 217 016
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 5 580
  • София
"драконовски мерки", толкова пъти повтаряно в новините на Нова, че ми иде да повърна

# 5 581
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Мен пък напоследък много ме дразни употребата на думата "класен": класни артисти, класни спортисти, класни дрехи, обувки, чанти. Класна мацка, класна храна - всичко е класно, аман от толкоз класа.

# 5 582
  • Ямбол
Още по-ужасно ми звучи на мен пък "бутиков". За същите неща както класен се употребява.

# 5 583
Мен пък напоследък много ме дразни употребата на думата "класен": класни артисти, класни спортисти, класни дрехи, обувки, чанти. Класна мацка, класна храна - всичко е класно, аман от толкоз класа.
Не знам дали ме дразни, или просто предизвиква насмешка в мен израза " козметика висок клас". За първи път го чух и прочетох тук в форума Simple Smile.

# 5 584
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

и "уникален" за всяко нещо под сънцето  Rolling Eyes

# 5 585
Не знам дали ме дразни, или просто предизвиква насмешка в мен израза " козметика висок клас". За първи път го чух и прочетох тук в форума Simple Smile.

Защо предизвиква за теб насмешка този израз? Козметика от висок ценови клас - не е от масовките по всички дрогерии. Всички знаем за разликата.

# 5 586
Още по-ужасно ми звучи на мен пък "бутиков". За същите неща както класен се употребява.

В подобна връзка - странна ми е "дизайнерската" дрога.
Не че разбирам от дрога, но ми звучи нелепо.

# 5 587
  • Пловдив
Дизайнерска дрога не значи луксозна дрога, идеята на израза не е да похвали качеството и като дрога, а е в известен смисъл "термин" с точно значение. Това е дрога, при която е изменено нещо малко във формулата на действащото вещество, което не се отразява на свойствата като наркотик. Забранените наркотични вещества са изчерпателно изброени в закона и ако е с дотолкова променена формула, че вече да се смята за друго вещество, за момента не се приема за забранена. Докато не я включат и нея в списъка.

Последна редакция: вт, 06 дек 2016, 08:15 от Магдена

# 5 588
Ясно ми е какво значи, Магдена. Не ми харесва просто. Както има имитиращи продукти, може да има и имитираща дрога. Дизайнерска звучи много помпозно.

# 5 589
  • Пловдив
Според мен имитираща не е подходящ израз в случая - не става дума за имитация на свойствата на "оригинала".
Освен това изразът отдавна практически си е термин и поне на мен поради тази причина ми се вижда на място. Горе точно на това се опитах да наблегна. Не е като всеки магазин за дрехи да е бутик или всяка манекенка да е топмодел. Според мен по-скоро прилича на изрази от типа на "съвършено число" или "симпатично мастило". Не че не може и те да дразнят някого (не изключвам и себе си), но все пак...

# 5 590

О, това е взето от руснаците. Те употребяват този израз. Не съм го срещала у нас.

# 5 591
  • Варна

Подигравателно название на псевдопатриотите- гръмки фрази, популизъм без подкрепящи ги действия. Нагледен пример- Каракачанов.

# 5 592

Защо предизвиква за теб насмешка този израз? Козметика от висок ценови клас - не е от масовките по всички дрогерии. Всички знаем за разликата.
Смешно ми е, защото използващите този израз, просто искат да наблегнат на факта, че са от по- висок клас Wink. Аз просто бих казала по- скъпа козметика.

# 5 593
Не пиша в теми за козметика, но висок клас се използва за много неща. С смисъл за качествени.

# 5 594
Висок клас невинаги означава по-висока цена. Просто характеристиките са различни.

Общи условия

Активация на акаунт