Фраза, която мразя

• 1 217 083
  • 20 286
  •   4
Отговори
# 5 625
Говоренето на бе или де.
Това по скоро е хубаво де, когато се уточнява нещо.
Или пък нали ме разбирате бе.
По-добре на бе и де, отколкото на ма.
Да, пропуснала съм ма, та стават три.

# 5 626
  • София
Говоренето на бе или де.
Това по скоро е хубаво де, когато се уточнява нещо.
Или пък нали ме разбирате бе.
По-добре на бе и де, отколкото на ма.
Да, пропуснала съм ма, та стават три.
А бре? Simple Smile

# 5 627

*Ирина* бре покрай мен не се използва, може би заради това не ме дразни.
Когато почне някой често да ги употребява с цел да видим колко е народен тогава намразвам такива думи.

# 5 628
...
Аз разбирам, че някой казва "радос", "гордос", "младос" щото го мързи да довършва думата...
Като говорим за домързяване за довършване на думи, направило ми е впечатление, че някои хора вместо гр.Игнатиево, казват "до Игнативу", например. Sick Понеже имам познати там и често съм го чувала в автобуса. Звучи ужасно. Tired
Интересно ми е, дали хората, живеещи в околностите на Севлиево, казват Севливу, изпускайки деликатно "е"-то. Thinking

По темата - много ми е гадна фразата "билкова кръв". Sick Това е име на лекарство - хомеопатия, и винаги си представям секрети от растения. Sick

# 5 629
  • Пловдив
"Облекло за книга"

# 5 630
По тв слушам в една реклама за "премиална тоалетна хартия" и всеки път ми става смешно. Тоалетната хартия е вещ от такова естество и с такова предназначение, че никога не може да е премиална.

# 5 631
Дразни ме "зъбар" вместо зъболекар.

# 5 632
  • Cyberspace
По тв слушам в една реклама за "премиална тоалетна хартия" и всеки път ми става смешно. Тоалетната хартия е вещ от такова естество и с такова предназначение, че никога не може да е премиална.
И на мен ми направи впечатление, дразни ме всеки път като го чуя.

# 5 633
  • София
Мен ме дразни майките ,когато говорят за децата си и включват себе си в изречението" Току що ядохме", "Изкъпахме се", Наакахме се" Прозяваме се""Родихме се на ........"  #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy
Е ,хубаво де имаме си деца,но трябва ли да се държим като шизофреници!

# 5 634
Дразни ме: "Ако искаш да знаеш..." и "Първо на първо".

# 5 635
Мен ме дразни майките ,когато говорят за децата си и включват себе си в изречението" Току що ядохме", "Изкъпахме се", Наакахме се" Прозяваме се""Родихме се на ........"  #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy
Е ,хубаво де имаме си деца,но трябва ли да се държим като шизофреници!

Да ти кажа само, че даже за кучетата така се говори. Grinning Grinning Grinning

# 5 636
  • София
Да,права си и за домашните любимци се отнася   Joy Joy Joy Joy

# 5 637
С наближаващите празници се подсетих за една дума,която ми е неприятна - запразнявам.

# 5 638
  • София
Друго,което ме вбесява е по време на разговор, когато едната страна не може да намери добър довод казва" Както й да е !"   #2gunfire #2gunfire #2gunfire  Е,просто ме  #Crazy

# 5 639
Сетих се и за друго, но то по-скоро е невъзпитано- "На, дръж!"

Общи условия

Активация на акаунт