Фраза, която мразя

• 1 217 686
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 5 925
Понеже и аз съм от Търново, и си глася багажа. И аз се глася като излизам.. та въпроса ми е как казвате вие вместо "глася"  Grinning А за доматито тук е култуво. Много ме дразни, че често тук се използва "туй" вместо "това"   Laughing

# 5 926
# 5 927
Понеже и аз съм от Търново, и си глася багажа. И аз се глася като излизам.. та въпроса ми е как казвате вие вместо "глася"  Grinning А за доматито тук е култуво. Много ме дразни, че често тук се използва "туй" вместо "това"   Laughing
Не знам дали е правилно, но аз подреждам или оправям багажа, май друго не правя.
Оправям се да излизам.
А как е правилно?

# 5 928
Не знам, и аз за това питам, една потребителка по-нагоре е написала, че се дразни на това "глася се", за това се зачудих и аз. "Оправям си багажа" сигурно е правилното..

# 5 929
Сериозно ли питате кой е по-правилният от няколко синонима?
Егати бедния речник...

ПП А кое е по-правилно – хубав или красив?

# 5 930
Аз си приготвям багажа.

# 5 931
http://ibl.bas.bg/rbe/lang/bg/%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%8F/

Аз си приготвям багажа.

А като се приготвяш, киприш ли се? Че и такава дума има.  Laughing

# 5 932
Сериозно ли питате кой е по-правилният от няколко синонима?
Егати бедния речник...

ПП А кое е по-правилно – хубав или красив?
Да, Сийке, сериозно питаме. Помогни ни ти с твоя богат и колоритен речник.

# 5 933
Помогнах.  Peace
Повече книжки трябва да се четат, драги ми ССФ, повече книжки...

# 5 934
Помогнах.  Peace
Повече книжки трябва да се четат, драги ми ССФ, повече книжки...
Уфффф, сериозно ли?

# 5 935
Не можеш да отвориш линковете ли, или не вярваш на Института по български език?

# 5 936
Не можеш да отвориш линковете ли, или не вярваш на Института по български език?
О, вярвам на всичко, казано с добронамерен тон. Към иронични подхвърляния нямам интерс. Peace

# 5 937
Четенето на книжки разчупва хоризонтите и научаваш нови думички, които употребяват хората извън вашето село.  Peace

# 5 938
Четенето на книжки разчупва хоризонтите и научаваш нови думички, които употребяват хората извън вашето село.  Peace
Да ти кажа честно едва ли ще започна да ползвам думички от твоето село. Въпрос на избор. Имам колежка, която след работа отива да си стъкми багажа и да си сплати прането, че ще си пътува. Не мисля да се обогатявам и с тези нови думички. Може ли? Peace

# 5 939
Отивам си при "доматито" да не се занимавам с такава умна начетена гражданка като Сийка  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт