Фраза, която мразя

• 1 217 802
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 6 450
  • София
Аз пък не разбирам, какво ви дразни в "моето всичко"?
Дразни ни, че е механично привнесен израз. Както други ги дразнят изрази, които аз считам за съвсем нормални.

Ето тема за нови дебати: какво мислите и употребявате ли турцизми? Може да напишете и възрастта си, тъй като има значение.

# 6 451
Англицизмите днес са русизмите от вчера и турцизмите от завчера.  Laughing

# 6 452
Cuckoo, обсъждали сме турцизмите, употребата им. И то неведнъж. Даже съвсем наскоро стана дума за шкембе чорбата. hahaha
Някои хора много ги мразят. Mr. Green

Как' Сийка, точно!  Laughing

# 6 453
Да "рендошеш" морков Rolling Eyes

# 6 454
  • Вече в моята си приказка...
Да "рендошеш" морков Rolling Eyes
А "да нарендаш" моркова по-добре ли звучи?

# 6 455
Аз морковите ги настъргвам, рендосвам дърво примерно.

# 6 456
  • София
Той и аз го настъргвам, ама ги настъргвам с ренде.  Laughing

# 6 457
И ренденето сме коментирали.
Много ненавиждам турцизми! Twisted Evil

# 6 458
Неуместното използване на термини, думи или изрази от хора, които са ги чували веднъж-дваж, и ги използват, за да се покажат интелигентни. Grinning

Имам една комшийка, която идва на Великден, носейки козунак, и ми вика : "Аз ще бързам, че май съм пипнала някаква инфлуенция". Същата комшйка вчера я виждам, хвали се, че си взела хубав календар, и ми казва "Ще позиционирам този календар на стената, но възможно по-далече от другия, за да не се оказва прекалено голямо взаимодействие помежду им."

Joy Joy Joy

# 6 459
  • София
не знаех, че ренде е турцизъм.
на български?

# 6 460
Не е турцизъм.
Просто добавих коментар за турцизмите.

# 6 461
Хубав ден - много ме дразни това пожелание, макар и вече да му свикнах. Но няма начин да не сте го коментирали вече.
Барам - тоя глагол като го чуя, особено от по-интелигентни хора, ми става мн неприятно.

# 6 462
Дразня се, когато кажа нещо, а отсреща ми отвърнат с: Ама ти сериозно ли?
 #Crazy #2gunfire

И аз мразя този израз. Не, не говоря сериозно, а се шегувам. Идва ми да ударя отсрещния човек, който го изрича.

# 6 463
Как не се научиха хората кога се пише "и" и кога "ѝ".
От фб: Искам да поздравя всички за козунаците,който направихте с много любов за семействата си и яйцата,който украсих те.

Не, няма да се научат кога се пише "и" и кога "й". Също много ме дразни. Преди правих усилия да поправям познатите ми около мене, но се отказах. Аз го обяснявам, а те продължават да го пишат по този начин. Неграмотни хора има много. Не мога да кажа, че аз пиша грамотно, но се старая. При всякакво съмнение за правопис на някаква дума или за пунктуация, проверявам в google.

# 6 464
  • SF
Аз не мога да си обясня защо все още толква много хора във Фейсбук и Viber пишат с латински букви.
Най-простият смартфон, който поддържа фейсбук и Viber има българска клавиатура и не е като едно време да се търсят кирилизатори и варианти... Моят телефон е купен от Англия и българската клавиатура си излиза наред с арабските, корейските, емоджитата...
И е много разочароващо, когато това го правят близки и познати от реалния ми кръг и знам на колко важни, интелигентни, претенциозни и взискателни хора са. Едната е HR и ръководи 100 човека. Постовете са й написани на някаква даже старомодна латиница (с шестиците вместо Ш и q вместо Я).
Този Фейсбук ме изуми и ми промени отношението към повече от половината ми приятели. Не съм допускала, че хора на моята възраст ще пишат "незнам и неискам". И даже се появи едно ужасно "Здравей те на всички! Днеска ми се роди син - 3600 кг. 51 см."

Общи условия

Активация на акаунт