Фраза, която мразя

• 1 218 093
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 6 855
Напримерно, бюджетно, парички

# 6 856
Какво му е на бюджетно?

# 6 857
Вероятно във функцията му на евфемизъм за "евтино" и "икономично". И на мен ми прави впечатление. Не ме дразни, но ме поусмихва.  Laughing

# 6 858
  • София
Дразнят ме всички модерни словоформи, които нарушават езиковите правила и такива, които са заимствани в директен превод от други езици и звучат смешно на нашия.
Усмихна ме. (Придружено от дебилна усмивка тип бюти влогърка)
Държиш се като бавноразвиващ [] (Придружено от възмущение)
Мразя също така, когато разни девойки се лакирват в култови цветове. Разбира се, могат да си преценяват, но се обривам, когато си прецѐнят.
A смелчагите, които имат топките да направят нещо си, ги слагам в графа смешници, гледали прекалено много американски филми, докато айлячат на село.
Бюджетен също не ми е по вкуса, защото го ползвам в съвсем различна сфера и респективно с различно значение. И не означава евтин, да.
Мъжо свържи това, а после- онова. Сякаш съм в старовремски сериал  ooooh! Ако ми клипва/чуква по телефона, картинката е пълна.
Има и още много. Laughing

Последна редакция: пт, 09 юни 2017, 03:03 от The Catcher in the Rye

# 6 859
Бавноразвиващ хич не е ново.

# 6 860
И аз се дразня на мЪжо, защото го чувам често от съседите. Понякога се чудя този човек няма ли си име?
Виж котките ги търси с имената им.

# 6 861
Вероятно във функцията му на евфемизъм за "евтино" и "икономично". И на мен ми прави впечатление. Не ме дразни, но ме поусмихва.  Laughing

Ами, принудени са хората да използват този евфемизъм, защото някои се обиждат. "Евтините" неща те правят евтин в собствените ти очи, докато "бюджетните" е друго нещо – даваш заявка за имотен, но спестовен човек.
Същото е и с "реплика". Защото ще ти пострада сериозно имиджа, ако си признаеш, че си купуваш ментета. Но пък "репликите" веднага те изстрелват няколко класи нагоре (макар и само в собствените ти представи).  Laughing

# 6 862
  • UK
Бюджетното е директна заемка от английски, като лайквам и кликвам, но е допълнително дразнещо точно защото на български вече има дума бюджетно и тя значи друго. Така е и с "реплика".

# 6 863
  • Пловдив
Струва ми се, че все още "реплика" може да се използва вместо "менте" само на майтап, макар че не би било лош майтап. Реплика на чанта "Луи Вюитон" примерно. Докато онея пластмасови макети на паметника на Шипка, дето ги продаваха там през 80-те - майка ми викаше да не си купувам, като ни водеха на екскурзии, щото били кич, и аз слушах, макар че иначе щях да си купя, - може да са кич, ама не знам дали са точно ментета. Wink

# 6 864
Бюджетното е директна заемка от английски, като лайквам и кликвам, но е допълнително дразнещо точно защото на български вече има дума бюджетно и тя значи друго. Така е и с "реплика".

Какво друго?
Бюджетно значи, че си правиш разчет на разходите, не че задължително е най-евтиното.
Ако търсиш лукс, няма да е бюджетно, със сигурност. Wink

# 6 865
  • Пловдив
Цитат
Какво друго?
Свързано с бюджет, ама бюджет като цялостен план (или дори като държавен бюджет), не като общ синоним на материални възможности. Бюджетно планиране, бюджетен дефицит, бюджетно счетоводство. Нюанс е, ама го има. Наистина допреди не знам и аз колко години, май вече 10-15 поне, думата "бюджетно" не значеше нескъпо, спестяващо разходи.

# 6 866
Дразни ме някой като каже шернах еди какво си във фейсбук.

# 6 867
А какво да каже? Споделих ли?

# 6 868
Имаме си българска дума за share - споделям - не е като да няма.

# 6 869
Не е същото Wink.

Общи условия

Активация на акаунт