Фраза, която мразя

• 1 220 373
  • 20 286
  •   3
Отговори
# 10 305
Сиренце, аз съм писала няколко пъти, че влезна / излезна толкова са добили популярност в Пловдив, че не се приемат за грешно.

# 10 306
  • София
Сиренце, аз съм писала няколко пъти, че влезна / излезна толкова са добили популярност в Пловдив, че не се приемат за грешно.
И понеже са добили популярност в Пловдив, вече са правилни. 😆 По тая логика ходиме, пишеме, четеме също не трябва да се приемат за грешни, защото са популярни в София.😄

# 10 307
А какво ще кажете за "рАБотим";
"рАботя"?

# 10 308
"Мама му", вместо "майка му", постоянно го срещам из темите. Също и "мъж ми".

# 10 309
Мъж ми е по-добре от мъжо.
Мен мъжо много ме дразни.

Сиренце, не е правилно, ни едното, ни другото.
Регионални диалекти. Simple Smile

# 10 310
Мойта е израз, който ме влудява, както и моя(мъж).
За щастие от години не съм ги чувала.

# 10 311
  • София
И мен много ме дразни "за протокола", ама много. Как пък не съм се сетила да го спомена в темата.
Дразни ме и "запис", ама то това е обсъждано многократно тук.

# 10 312
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Всеки път като прочета "запис" и ми иде да попитам кога ще го получа. Simple Smile Simple Smile Simple Smile Още е съм питала, но не е късно.

На изречения, започващи с "Еми, ..." съм питала коя е Еми.
Веднъж ми се скараха, веднъж ми обясниха, че така си се пише, повечето пъти не ме разбраха... май.... Simple Smile

# 10 313
"Мама му", вместо "майка му", постоянно го срещам из темите. Също и "мъж ми".
И аз много се дразня на това.
Свекърва ми казваше на децата за мен: мама ти еди какво си.
Те пък веднага я питаха защо псува.
Иди при мама да кажеш на малко дете е добре, но мама ти да ти каже? По добре звучи майка ти да ти каже.

# 10 314
Всеки път като прочета "запис" и ми иде да попитам кога ще го получа. Simple Smile Simple Smile Simple Smile Още е съм питала, но не е късно.

На изречения, започващи с "Еми, ..." съм питала коя е Еми.
Веднъж ми се скараха, веднъж ми обясниха, че така си се пише, повечето пъти не ме разбраха... май.... Simple Smile

Аз пък винаги отговарям: "Наградите Еми ги раздадоха, сега са наред Оскарите." Винаги следва неловко мълчание. Mr. Green До този момент двама съм отучила да ползват "еми" като паразитна думичка.  Whistling

# 10 315
Най - забавно е като се почне едно цопване и цамбурване в началото на темата.  Expressionless

Сетих се и за два често срещани израза във форума, които ме дразнят. Особено втория ми е много отблъскващ.
"излюпих се"
"разпърдяха се"

# 10 316
  • София
Е какво му е на излюпването?

# 10 317
Даже е сладко.

# 10 318
Много нелепо ми звучи когато при зрели хора вместо по-възрастен и по-млад се използват по-голям и по-малък все едно става дума за деца.

# 10 319
Искам да питам живущите в региона.
Как се произнася, МусалА, или МУ сала.
Мен второто ме дразни много и само в Пловдив съм го чувала.

Общи условия

Активация на акаунт