Фраза, която мразя

• 1 220 074
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 10 710
В тези случаи, да – дразнещо е.
Но точно при „гащниците“, където на въпроса „Цена?“ следва „Пиша ви на ЛС“ (като че ли е държавна тайна) – ами заслужават си го. Сто човека питат за цената, сто отговора на ЛС.
Тарикати.

# 10 711
Именно, при гащниците разбирам подобни въпроси, макар че не пазарувам от такива, но в представителни фейсбук-страници, където отговорът е на един клик разстояние и ще кликнат поне 4 пъти за времето, през което ще напишат "цена", не схващам защо просто не видят в сайта, към който има сложен линк, каква е цената.

# 10 712
  • София
Zdr rabotili s antena na bylsat i kolko bg kanala i kolko cyjdi hvasta bez net

Това ми написа един на мен.Зверих се  5 мин.

# 10 713
  • SF
Simple Smile
И на мене ми пишат такива Simple Smile. Ако им кажа да пишат с български букви, вече всеки телефон и компютър ги има, непременно ми връщат "Да не си учителка по български?"

# 10 714
  • София
Да допълня към "зайчето", че любителите коткари наричат всички котки котета. Коскоджамити пет кила дърта десетгодишна котка е пак коте.
Аз наричам котките котенца мотенца Joy Joy И кучетата- кученца, разбира се. Ама само като се обръщам към тях. Иначе, на разни дечурлига винаги говоря без умалителни. Не ми идва отвътре- все едно са бавноразвиващи се.

# 10 715
Миналата седмица слушах по радиото някакво предаване за Д.Дебелянов с участието на  проф. М.Кирова, СУ, Българска литератува. Та тази госпожа няколко пъти каза, че той бил се Флюбвал, че бил много Флюбчива натура. Crazy Crazy Crazy

# 10 716
Мен пък много ме дразни "накарвам",  "гримирвам" чувала съм дори "паркирвам"...ей откъде накъде го слагат това В бе?
Дразни ме и "таковането". Обикновено се използва, когато не намираш точната дума за нещо, на езика ти е но не можеш да я кажеш. Имам познати, на които тази дума присъства постоянно в речника. "Дай ми таковата", " таковаш го" пък е върха...  Grinning дразня се и когато някой започне разговор с това. "Такова..виждал ли си еди кой си.."

# 10 717
Веднъж в автобус бях неволен слушател на разговор между 2 жени. Едната на всяка трета дума казваше "и такова". Какво беше това "и такова', не разбрах. Crazy

# 10 718
  • В Космоса
"Закупувам" беше споменато май в темата и оттогава направо ми вади очите. Всеки втори закупува нещо.

# 10 719
  • София
Без да си преценя финансите. Joy
Това ме дразни повече от "гримирвам".

# 10 720
А най-често закОпува....

# 10 721

Не разбрах кое ти е толкова смешно – в този пример „преценя“ е правилно.

# 10 722

Не разбрах кое ти е толкова смешно – в този пример „преценя“ е правилно.

Дразнят се, че не е "преценявам", а "преценям".

# 10 723
  • София
"Закупувам" беше споменато май в темата и оттогава направо ми вади очите. Всеки втори закупува нещо.

Даже не закупуват, ами са в процес на закупуване. Или са в процес на избор какво да закупят.

# 10 724
  • София
Закупуването е административно, така се пише в докладите - за нуждите на компанията са закупени 3 броя компютри...

Последна редакция: нд, 06 окт 2019, 21:04 от Andariel

Общи условия

Активация на акаунт