Фраза, която мразя

• 1 219 876
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 10 845
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
А мъжете как трябва да казват-"женско тъкмо се прибра" 🤔😂

и членът отпада, защото е женско Trollface Trollface

# 10 846
  • Down south
"Мъжко" да не е от редактора на телефона?
Този редактор, вероятно има някакво собствено мнение
Скрит текст:
вмомента
Здравей те!
имунизаций

"Мъжчо" не съм го виждала, но и него намразих!
Чела съм тук, във форума, мъжО и винаги съм си мислила, че е ползвано от хора, боравещи с недостстъчно изразни средства.
"Мъжко" и "мъжчо" автоматично попадат в същата омразна категория.

# 10 847
  • София
А мъжлето/ мъжленце къде го забравяте? Красота направо!
Във форума прочетох, че сега било модерно да се пожелава  само “Бъди!” Звучи ми като опит за някакъв философски изказ, абсолютно неуспешен. Изобщо, кой в реалния живот говори така?! Вместо бъди здрав или щастлив, да изстреляш едно “бъди”, защото си много извисен.

# 10 848
  • Mediterraneo
Последно Плачков избухна в социалните мрежи и ни пожела "Бъдете!"

# 10 849
А женки как ви звучи?

Мен много ме дразни, някак примитивно ми звучи това "роди ми се мъжко/женско". Все едно се е родило мъжко или женско куче, а не дете.

Между другото в родилното отделение така казват.
Мъжко и женско.
Много тъпо. Rolling Eyes

# 10 850
  • Пловдив
"Мъжко" може да бъде и съществително - като Дебеланко, Катеричко, Комарко, Бебко... Wink

# 10 851
Представям си да постна на стената на моя мъж във фейсбук (не че ползва, но няма значение) : Честит рожден ден, мъжко! Бъди!
И той да отговори: Благодаря, женско! Бъди и ти!

# 10 852
"Мъжко" може да бъде и съществително - като Дебеланко, Катеричко, Комарко, Бебко... Wink

Като прилагателно съм го срещала само.

# 10 853
  • Пловдив
Аз не го бях срещала изобщо, само давам предположение. Wink

# 10 854
Мъжкото направи еди какво си. Ще питам мъжкото.
Така съм го срещала.

# 10 855
  • SF
А мъжлето/ мъжленце къде го забравяте? Красота направо!
Във форума прочетох, че сега било модерно да се пожелава  само “Бъди!” Звучи ми като опит за някакъв философски изказ, абсолютно неуспешен. Изобщо, кой в реалния живот говори така?! Вместо бъди здрав или щастлив, да изстреляш едно “бъди”, защото си много извисен.

Има едно пожелание: "Да бъдете и да пребъдете!", съответно "Да бъдеш и да пребъдеш!".
Останало е от по-стария език.
Сега се е изродило в това "Бъди!". Вероятно може да се намери някъде из творчеството на Иван Вазов и автори от неговото поколение. Това е пореден опит за оригиналничене.

Здравей те - много често е от редакторите на телефоните, които разпознават думите "здравей" и "те".
На мен телефонът много често ми поправя думата "пиша" на "пуша". Преди ден изпратих съобщение "Сега не мога да пуша", с което съм хвърлила в смут адресата. Simple Smile

Предполагам, че автоматичните редактори не разпознават думата "мъжо" и я заменя с "мъжко".

А защо във форума толкова често се говори на селски и се използват остарели изрази? Много се дразня.
Моето мъж, всичкото мъж у нас...
Какво се държиш като мома на мегдана... Нищо не ми говори това сравнение. Нямам против да се държа като мома на мегдан - предполагам прилично, сдържано, но тези, които ме упрекват в поведение на мома на мегдан, предполагам, че имат нещо друго предвид. Кой ги знае какви моми на мегдан са виждали.

И много ме дразни, когато пишат "пИчели" и от сорта изкривени думи. Много е разпространено тук.

# 10 856
Андариел е фен на пИчели. Simple Smile
Ме също ме дразнят такива изчанчени думи.

# 10 857
  • София
Аз от тея нарочно изкривените харесвам чувствувам и ивзкуство. Например изказванто на Плачков си е точно на човек на “ивзкуството”. Постарал се да е много възвишен и оригинален, а на нас ни звучи откровено смешен.

# 10 858
Не знам кой е Плачков и думата не съм я виждала.

# 10 859
Преди години в определени среди беше популярно обръщението "булка" към жени. Отвратително е! Както и "мамче", докато бях в родилното. Мамче съм на детето, а не на сестрите.

Общи условия

Активация на акаунт