Фраза, която мразя

• 1 220 033
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 11 505
Не е с вода и захар май. С вода, нишесте и боракс. И са си колосвали дрехите и чаршафите, за да се цапат по-малко, не само за да стоят изпънати, един вид импрегниране. Като не са имали перални... Simple Smile
В днешно време дали някой си колисва дрехите? То сигурно има специални препарати за целта, де. Simple Smile

Последна редакция: нд, 15 дек 2019, 21:59 от Слънчев Ензим

# 11 506
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
представяте ли си лятото какъв кошер ще е около шапката, ако е колосана със захар. Simple Smile Simple SmileSimple Smile

# 11 507
  • Майничка
С брашно и боракс, захарта е била скъпа.

# 11 508
С брашно и вода колосваше мельотата баба ми. Имам много изплетени от нея. Харесвам си ги, скъп спомен са ми. Една част са прибрани, с други (по-малки и повтарящи се) си играе дъщеря ми. И тя ги харесва, не е обременена, че са нещо остаряло и провинциално.

# 11 509
Предполагам, че боракса са го ползвали като антисептик в кóлата, щото много често са си прали дрехите. JoyАз го ползвам за спойки. Simple Smile

# 11 510
  • Пловдив
Лака не е същото като политурата. Питайте мен дето живея в музей на соц. обзавеждането. В хола имаме огромна секция (от пода до тавана, цели 5,50 м.). Докато са живи свекърите това нещо няма махане, много време и усилия му е отнело на свекъра, да я направи и му е много мила). Изобщо всички негови мебели са такива - големи, тежки, полирани и много здрави и стабилни да им се не знае.

# 11 511
  • София
Предвид, че сигурно е спестявал и чакал дълго за нея или е търсил връзки, както и факта, че е сглобявана собственоръчно или с помощ от приятели, как да му е мила...
Помня, че великият ни цветен телевизор ( български) през 1984 струваше 1 500 лв.

# 11 512
  • Пловдив
Той е дърводелец човека, та и сам си е правил всичко и е полирал сам, ама за секцията намерил връзки и го направил в някакъв завод машинно. Ако не трябваше да я търкам и лъскам, направо щях да си я харесвам, то всяко докосване си личи, пък има в къщи едни 10 годишни пръстчета ... скоро ще ги запозная с препарата и парцала.

# 11 513
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
С брашно и вода колосваше мельотата баба ми. Имам много изплетени от нея. Харесвам си ги, скъп спомен са ми. Една част са прибрани, с други (по-малки и повтарящи се) си играе дъщеря ми. И тя ги харесва, не е обременена, че са нещо остаряло и провинциално.

ако ми ги даваха да си играя и на мен щяха да ми харесват. Trollface
но не. Simple Smile стояха ощиркани върху дълбоката политура и красяха - точно както при Пешек.

баба имаше едно много нежно, рехаво мильо на една етажерка под огледалото. само мъничко резнах, за да може да пъхна куклата вътре и да я облека с хубава пола.
Head Band милата ми баба. само въздъхна.

# 11 514
  • Пловдив
Милята (нали не мильотата Sunglasses) аз ги знам като карета.
Вярно, карето може и да не е дантелено, вкъщи имахме недантелено, което стоеше на холната маса и представляваше просто малка бродирана покривка, по-малка от масата.
А политура би трябвало да е същото като полиране, та в тоя смисъл лакът трябва да е вид политура, или...?
Вярно е и за кръстословиците.

Цитат
Помня, че великият ни цветен телевизор ( български) през 1984 струваше 1 500 лв.
Точно толкова! Нашият беше марка "София 82", а вуйчото на баща ми ходи да запише на баща ми номер на опашката (или в магазина, де да знам, но за нещо беше ходил), понеже ние живеем в Пловдив, а телевизорът се донесе от самата столица.

Всъщност тогава техниката по принцип си беше скъпа, поевтини я технологичното развитие. (И това, че не се бяха намесили китайците. Wink) При мебелите май не е точно същото, разбира се, но и там има глобално поевтиняване, предполагам.

П.П. Пешек, височината на тавана ви ли е 5,50?

Последна редакция: пн, 16 дек 2019, 11:29 от Магдена

# 11 515
Дължина сигурно.
И ние имаме такава голяма секция, фурнир с лак, не политура.
Няма как да я махнем, много багаж събира, и е двулицева, преградна.
Обмислям или боядисване, или смяна на вратички.

# 11 516
  • Пловдив
Дължината е 5,50. Доста багаж събира, та ще си я търпя.

# 11 517
И ние имахме такава, с много багаж, разбира се, непотребен в 90%.
Всичко изхвърлихме още преди години.
Сега за съхранение използвам пространството под леглата. Нарочно всички са с повдигащи матраци или с големи чекмеджета отдолу.

# 11 518
  • SF
Е, то освен лак за нокти има и друг вид лак. 😁

Есме ми е симпатична, но искрено се разсмях с твоя коментар. Simple Smile Hug

И аз се разсмях и с такава цел го написах - да стане смешно! Щях да пиша и за политурата за коса, но реших да не прекалявам. Simple Smile

И ти си ми симпатична, Дева! Весели празници ти пожелавам!!!!! Party

# 11 519
Радвам се, че не си се разсърдила! Kissing Heart

Общи условия

Активация на акаунт