Фраза, която мразя

• 1 219 710
  • 20 286
  •   2
Отговори
# 12 195
Дразни ме "малки палавници". Някой някога го е употребил, не звучи лошо, но като се почнаха малки плавници в реклами и къде ли не - до втръсване. Никой не прави усилие да измисли нещо оригинално.

# 12 196
Дразни ме "малки палавници". Някой някога го е употребил, не звучи лошо, но като се почнаха малки плавници в реклами и къде ли не - до втръсване. Никой не прави усилие да измисли нещо оригинално.

А мен - "малката принцеса" за малко момиченце. "Да е жива и здрава малката принцеса; какво прави малката принцеса..." Ауууу, направо ми прекипява като го чуя!

# 12 197
И мен тези принцеси ме дразнят. Веднага си представям някаква лигава кифличка.

# 12 198
В повечето случаи е точно така.
Освен принцеса ме дразни "детенце" използвано вместо "детето" - Как е детенце?...брррр кое детенце как е?? Или - Как е Симонче/Николче/Майче....

# 12 199
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
"казус" много ме дразни.

Последна редакция: пн, 10 фев 2020, 13:11 от bubanka

# 12 200

Особено ми е дразнещо, като чета някакви призиви, в които родителите се молят да им подарят дрехи, вещи и храна за техните принцове или принцеси. Какви са тия принцеси, на които им липсват елементарни неща от първа необходимост?

# 12 201
  • SF
Много ми е досадна фразата “Не се прави на интересен!” и производните й варианти всякакви: “няма нужда...” и добавени други украшения.
Но човек като не знае какво да каже, прибягва до такива клишета. Нищо!

# 12 202
  • София
Не понасям фразата "много насериозно се взвмам този/таз/ти) и вариации. Първо, изразяват пълно пренебрежение, злоба и второ са абсолютно грешни, защото всеки индивид, независимо кй е и какъв е, щом има тазум и усещане за себе си, се взвма насериозна.

# 12 203
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
И "казус" извън юридически текст ме дразни, и принцесите, и нечленуваните детенца и Николчета ме дразнят, и "евалата", и "бебе" за тригодишно дете, и "не ме страхувай" .

Последна редакция: пн, 10 фев 2020, 13:10 от bubanka

# 12 204
  • София
Цитат
моята дъщеричка като спи никога не спи загъната.....
загънах я после

Това загънах от къде ли идва? Много дразни.

# 12 205
Дами, темата не е за диалектни, а за дразнещи фрази. Моля, придържайте се към нея.

# 12 206
  • Испания
Дразни ме фразата "ще ѝ/му дам шанс" при започването на всеки нов телевизионен формат или нов сезон на даден формат. Използва се масово.

# 12 207
Ужасно ме дразни честитенето "на патерица". Още по-противни са ми интерпретациите му "на голяяяма патерица", ако е минало повече време или "на патерички", ако поздравът се отнася за дете. Confounded

# 12 208
И на мен не ми харесва този израз, макар понякога да съм го употребявала повлияна от общата вълна.
Предпочитам да си поднеса поздрава и пожеланията придружени с извинение за закъснението, а и за пожеланията от сърце няма давност, така, че тия патерици и на мен са ми неприятни. Навяват ми за някакъв инцидент, нещо счупено и нищо празнично, още по малко ги свързвам с благопожелания.

# 12 209
Честито на патерица

И на мен не ми харесва как звучи, де, но знам откъде идва. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт