Фраза, която мразя

• 1 219 325
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 12 480
И румънки съм чувала така да говорят на децата си, не сме само българските майки.

# 12 481
някой да е казал , че е българско?
Коментираме кои изрази и думи ни дразнят...

# 12 482
И аз го използвам това мамосване, таткото също Flushed
Тъпо е, като се замислиш, но отрочетата ни си знаят имената Bowtie

# 12 483
Аз съм детегледачка от време на време на едно дете от съседния вход. Да почна и аз да я наричам 'детегледачка' освен Simple Smile

# 12 484
Мамосвам си детето, знае си името;)
И синче ми казват, ама не забравям че съм жена;)

# 12 485
  • ту тук, ту там
Ами и нас така са ни мамосвали, бабосвали и лельосвали (щото някой каза, че ново било). И имената си знаем, и децата ни си ги знаят. Не ми пречи, традиционно си е, не виждам защо да го избягвам. Това отричане на всичко традиционно и заклеймяването му като селско никак не го разбирам аз. И сестра ми ме нарича “како”, и аз й казвам “кажи, како, какво има. Аз съм каката. 😉

# 12 486
кое му е традиционното точно? Аз съм родена 90-та година, никой около мен не бил мамосван и татосван. Всички си имахме имена...
Ако децата ви почнат да ви наричат по име, не е ли същото?

# 12 487
кое му е традиционното точно? Аз съм родена 90-та година, никой около мен не бил мамосван и татосван. Всички си имахме имена...
Ако децата ви почнат да ви наричат по име, не е ли същото?

И аз съм от това поколение, ама се ме мамосвали и бабосвали.

# 12 488
Значи в една фамилия бащата и дето са 'тате', мама и детето са 'мамо'' и т.н . Тоест вечер като се съберете заедно , всички на масата сте мама и тате? Детето е 'мама,тате,бабо,дядо,леля,вуйчо,братле'
Голяма суетня около 'кръщенето' на бебето и след това никой дори не му ползва името.

# 12 489
  • SF
И румънки съм чувала така да говорят на децата си, не сме само българските майки.

И българските баби, и българските татковци, и лели...

Аз се опитах да отговоря на чужденците, че идва от съкратеното "маминото", "татковото", "бабино"...
Или "на мама", "на тати", "на баба" (детето).

# 12 490
  • Mediterraneo
Мавосвам, лельосвам, ще бабосвам като дойде времето. Все ми е тая кой се дразни. Явно има и по- бавно схващащи хлапета, та чак да бъркат, че се казват "тате"...

# 12 491
  • SF
Те не се бъркат, че се казват Тате, но сигурно се чудят, защо баща им се бърка, че са му татковци.

# 12 492
"Мамо" и аз го използвам към децата си. Хем са големи.
Сигурно не е за тук, тъй като темата е за фрази, но много ме дразни изписването на думите милярд и италянец.

# 12 493
  • В градината...
С такова умиление мамосвам дъщеря си, че и на мен не ми пука , че на някого това би направило впечатление. Всички балканци сме такива. И, слава Богу.

# 12 494
  • SF
Какво говориш!!! Неграмотността си е проблем за отделна тема, но толкова е масова, че дразни.
Вчера си писах с един колега и се хванах за главата: несе, него (не се съмнявам, не го интересува)... И не прави разлика, и не се притеснява. "Несъм неграмотен Не пиша в докоменти Него правя на внимание."
Ако искал да пише правилно, щял да стане писар. Горкият!

Общи условия

Активация на акаунт