Фраза, която мразя

• 1 207 826
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 14 340
То остана ли дума/фраза, която да не дразни. Joy Все някой е подразнен от нещо. Stuck Out Tongue Winking Eye Аз и спретвам, и манджи и манджички готвя, гозби и ястия тоже. Супи правя, от чорбите само "шкембе чорба" правя. Рибни чорби не, защото не обичам. Чорбата за мен е синоним на гадна супа. Напитки и питиета  употребявам като ми дойде музата.
Манджорляк казвам на някаква манджа, която е смотана, гадна, не засукана, а нещо като "манджа с грозде." Използвам думите според настроението си.
Имах един познат, той пък като питаше какво съм готвила, употребяваше израза: "Какво си сторила?". Докато свикна все се стрясках, защото свързвам израза с нещо лошо, което съм направила. Нещо като: Аууу, какво си сторила, демек какво си направила ти?! Сякаш нещо лошо за което ти се вменява вина. Joy
Езика ни определено е богат и има избор от думи и изрази за всички. Grinning

# 14 341
  • Пловдив
Изобщо не ме дразнят думите манджа и гозба. Даже напротив. Не употребявам гозба, манджа понякога. За мен тези думи носят положителен заряд. Манджа ми напомня за баба, тя употребяваше тази дума и самото споменаване на думата ми носи чувство за юут. Гозба пък ми звучи архаично и някак си асоциирим с атмосферата на народните приказки.Simple Smile

Последна редакция: нд, 11 окт 2020, 13:01 от marzeliva

# 14 342
  • SF
Гозба бих използвала в изключително редки фолклорни ситуации, за каквито не се сещам в момента.
Манджа - за да опиша нещо, което не ям. Пицата не е манджа, омлетите не са манджа, но грах с моркови, патладжани и картофи в червен сос е манджа.

# 14 343
Манджа за мен е общо понятие за някакво готвено с червен сос.

# 14 344
За мен е някакъв бъркоч.
Не ям такива неща и за мен всички са еднакво непривлекателни.

# 14 345
То остана ли дума/фраза, която да не дразни. Joy Все някой е подразнен от нещо. Stuck Out Tongue Winking Eye Аз и спретвам, и манджи и манджички готвя, гозби и ястия тоже. Супи правя, от чорбите само "шкембе чорба" правя. Рибни чорби не, защото не обичам. Чорбата за мен е синоним на гадна супа. Напитки и питиета  употребявам като ми дойде музата.
Манджорляк казвам на някаква манджа, която е смотана, гадна, не засукана, а нещо като "манджа с грозде." Използвам думите според настроението си.
Имах един познат, той пък като питаше какво съм готвила, употребяваше израза: "Какво си сторила?". Докато свикна все се стрясках, защото свързвам израза с нещо лошо, което съм направила. Нещо като: Аууу, какво си сторила, демек какво си направила ти?! Сякаш нещо лошо за което ти се вменява вина. Joy
Езика ни определено е богат и има избор от думи и изрази за всички. Grinning

Мен пък ме дразни когато се използва думата тоже - не е българска!

# 14 346
Някои сме учили руски като втори матерен. Simple Smile

# 14 347
Сега учим английски като такъв. И няма тема, в която да не се пишат цели фрази на английски.
Нека  се развива езика!

# 14 348
Цитат
Мен пък ме дразни когато се използва думата тоже - не е българска!
Бравос, значи сме баш Wink по темата. Joy

# 14 349
За мен е някакъв бъркоч.
Не ям такива неща и за мен всички са еднакво непривлекателни.

Интересно ми стана  с какво се храниш.

# 14 350
Умятна и кафепия много ме дразнят.Само тук във форума съм ги чувала.

# 14 351
K.A.G., салати, скара, нещо на фурна, но не и в тенджера. Simple Smile

# 14 352
Какво означава умятна?

# 14 353
С умения.
Има и Уфатна. Май е същото.

Дразни ме думата тарапана.

# 14 354
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
и "вредна=бърза и оправна".
не ме дразнят Simple Smile забавни са ми.

Общи условия

Активация на акаунт