Фраза, която мразя

• 1 208 431
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 14 625
Дъщеря ми казва, ако и заговорят в магазин на ти и ако е в подходящо "бойно" настроение - "ние познаваме ли се?"
Точно вчера ми се случи с 1 изключително нагъл и безочлив "пациент", който ми говореше на "ти". Просто го погледнах замислено и казах: "Не помня да сме си пили кафето заедно", ще Ви помоля да не ми фамилиарничите. Thinking

# 14 626
Еее, как не знаете туту и худи?
Това са есеншълс дет се вика.
Всяко малко момиченце е имало поне по една туту пола, даже и моя дзвер, която не е носила рокли и поли.
Сега е на почти 11 и е на вълна худита. Носи ги на училище върху униформата, чудя се как им позволяват....явно в 5 клас ги поотпускат малко. И извън училище пак е с худи. Въобще голяма любов.
Облекла са найлоновите облекла. Подвързия е с хартия, както ни караха едно време да обличаме тетрадките и учебниците първо в хартия, после с облекла. Предполагам, че преди нас е нямало найлонови и са подвързвали само. Аз закачих метода на прехода.

# 14 627

Точно вчера ми се случи с 1 изключително нагъл и безочлив "пациент", който ми говореше на "ти". Просто го погледнах замислено и казах: "Не помня да сме си пили кафето заедно", ще Ви помоля да не ми фамилиарничите. Thinking
В квартала отвори дентален кабинет. Зъболекарката е младо момиче от квартала. Хората масово я познават от дете и я наричат по име. След поредната фамилиарност, тя избухва : „ Хайде да оставим това „Лили“ някъде в миналото! Вече съм доктор Еди коя си.“
По темата,  неприятен ми е  изразът „твърдо нье“? Употребяващите го смятат, че е много оригинално и забавно. Мен ме дразни както в писмен вид, така и в разговорна реч.

# 14 628
  • София
Тази млада зъболекарка току-що си е подритнала най-важното предимство - хората я познават и й вярват, затова й казват Лили.  С поведението си ги отблъсква.

# 14 629
Тази млада зъболекарка току-що си е подритнала най-важното предимство - хората я познават и й вярват, затова й казват Лили.  С поведението си ги отблъсква.
Съгласна съм. Все пак всеки в началото разчита на познати, приятели, препоръки, докато натрупа клиентела. Аз лично не бих стъпала повече. Имам съученичка, която е зъболекар и ходя при нея, с д-р Х.... ли да се обръщам към нея? Дето се знаем от деца, хайде няма нужда.

# 14 630
Завършило е момичето, иска да я титулуват. За мен има компромисен вариант - да я наричат доктор Лили Laughing

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 20:42 от Caramella

# 14 631
  • София
Прясно - вече намразих "не сме народ, а мъша". Стига, де, всеки индивид, решил да се прави на голяма работа, започна да си приписва авторството й с патос!

# 14 632
  • Mediterraneo
Фамилиарното говорене вече не ми прави впечатление, даже го практикувам на поразия, защото тук масово се говори на ти. В училище децата се обръщат на ти към учителите си, те към родителите, родителите към директорите, лекари към пациенти и пр. Направо ми харесва.

# 14 633
  • FRANCE
По френско е на ти в началното училище. След това минават на "вие". Странно ми беше една приятелка на дъщеря ми която познавам от 6 годишна изведнъж като стана на 12 почна да ми говори на "вие".

# 14 634
Мразя някой да нарича пенсионерите "пенсии".

# 14 635
И аз.
И някой да говори за родителите си със старите или дъртите.

# 14 636
  • В градината...
Новата ни сравнително млада съседка викала на предишната собственичка на дворното място: Ади ма, дъртоо...

# 14 637
  • SF
Дразня се, когато вляза в магазин (много често за убиване на време, докато чакам нещо или някого), продавачката да ми се лепне с въпроса: "Мога ли да ви помогна?/ Да помагаме с нещо?"
Понякога, когато съм в настроение, им казвам "Ами, помагайте, да! - Какво си търсите? - Не знам. Нищо конкретно. "
Понякога с влизането от вратата, когато я видя, че става и тръгва към мене, я предупреждавам, че само ще гледам.
 "Само гледам" сигурно ги побърква и може някоя продавачка да мине в темата и да си го сподели с нас.
Много често от "само гледам" и влизане от скука, си тръгвам с изненадваща покупка за мен или за друг.
Но ако започнат да ми показват дрехи всякакви с уговорката, че много хубаво ще ми стоят, си тръгвам.

# 14 638
Като студентка бях продавачка в магазин за дрехи и най-противно ми беше да питам хората дали да помагам с нещо, но бяхме задължени от шефа. Молех се някой клиент да ми вдигне скандал и да ми каже да не досаждам, за да се види, че на клиентите не им е приятно, но уви, не се случи.

# 14 639
Ох, много досадно. Особено мразя да се лепнат за мен и да ме следят из целия магазин да помагат. Ужас.
Във веригите с техника и ел.уреди са много досадни тия с лизингите, оф!

Общи условия

Активация на акаунт