Фраза, която мразя

• 1 194 506
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 15 375
BCD, кой определя как е добре? Тук нещата съвсем се оплетоха – ти смеси правилно/неправилно, уместно/неуместно с това, което тебе те дразни. И искаш да внушиш, че това, което тебе те дразни, е неправилно, затова всички веднага трябва да се поправят. Освен това дискусията беше за това какво/дали се отговаря на "благодаря". Сега пък изместваш дискусията към това кога трябва да се каже "благодаря", така ли? Така може да откараме до утре сутринта! Simple Smile

# 15 376
Елементарно възпитание, на мен ще ми е приятно като кажа благодаря за касовата бележка, да чуя "моля", или "за нищо", или "пак заповядайте"... Сега, ти ако насреща очакваш пълно мълчание, за да е твоя последната дума, твоя си работа. Даже се чудя как въобще благодариш за касова бележка, след като толкова държиш на дълбокия смисъл на думите и се дразниш от празнословие.

# 15 377
Елементарно възпитание, на мен ще ми е приятно като кажа благодаря за касовата бележка, да чуя "моля", или "за нищо", или "пак заповядайте"... Сега, ти ако насреща очакваш пълно мълчание, за да е твоя последната дума, твоя си работа. Даже се чудя как въобще благодариш за касова бележка, след като толкова държиш на дълбокия смисъл на думите и се дразниш от празнословие.

Много просто, тя не благодари за касови бележки, беше писала горе, че го намира за ненужно.

# 15 378
  • София
Доколкото стана ясно, тя смята, че на "благодаря" не трябва да се отговаря, за да бъде последната дума на този, който благодари. 🙄
Всеки с възпитанието си. 😀

# 15 379
Ненавиждам думата “трябва”.

# 15 380
Преди 4 минути по бтв репортер Мария Георгиева ... "Може да видите този камион въвлякан в реката" ....

Close

# 15 381
  • София
Преди 4 минути по бтв репортер Мария Георгиева ... "Може да видите този камион въвлякан в реката" ....

Close
Облякан и натокан 😂

# 15 382
  • SF
И "пекан".

# 15 383
За пекан бях сложила една снимка във ФБ, на павилион за закуски. Пишеше "Изпекани на място".
И една госпожа, с претенции, че е много интелигентна, писала коментар "А какво не е наред с надписа?" Thinking

# 15 384
За мен по-шокиращото беше това, че чух "въвлякан" в централна емисия, по националната телевизия бтв. Confused
И след масовото "всеки сам си прецЕня" явно ще трябва да свикваме с този изказ навсякъде .

# 15 385
От бТВ не очаквам грамотност.

# 15 386
Сигурно е писано много пъти, но що за отвратително езиково образувание е "бебка"? Страшно досаден и неприятен жаргон.

# 15 387
Мен не ме дразни. Даже и на кучето казвам понякога така. Мойта бебка Heart

# 15 388
За галените имена няма смисъл да се спори. Там вкусове всякакви и е нормално всеки да харесва своето и да не харесва другите.

# 15 389
Благодаря изразява благодарност за действие насреща. Моя благодарност. Не би се обезценила благодарността ми от действието, ако не последва моля в отговор.
Другото е разговор по етикет лишен от емоции.

Фрази, които мразя са мразя и трябва Grinning.

Последна редакция: нд, 12 дек 2021, 21:47 от NOVA NADEJDA

Общи условия

Активация на акаунт