Фраза, която мразя

• 1 218 000
  • 20 286
  •   2
Отговори
# 16 845
Е че стига сте се дразнили де. Всеки се дразни от всичко, което не е по неговото мислене.

# 16 846
  • SF
Темата е "Фраза, която мразя", а се обсъждат диалекти и дали се казвало "напече ме слънцето", "взех си дозата слънце" или "дойде ми в повече слънцето". Някаква жена била го казала така. А една друга казала, че синът й е млад меринджей.

# 16 847
Поскъпване на цената на парното.
Или е: поскъпване на парното,
Или е: повишение на цената

# 16 848
  • Крайбрежен район
Тя темата отдавна е излязла извън рамки. Омразните изрази са издъвкани 1100 страници напред. Диалектите и чуждиците също влизат като изтъркани, омразни, досадни фрази. Що пък не? Кой определя къде е границата?

# 16 849
Аре ,баце!

# 16 850
Тъпо ми е, когато, обикновено майки, се изразяват по следния начин: вдигна МИ температура, направи МИ пристъп... Че даже съм го чувала и от съпруги за мъжете им. Ама какво е това МИ?

# 16 851
МИ майките обикновено се грижат за болните деца и мъже;)

# 16 852
детето МИ, мъжът МИ
пропуснат подразбиращ се подлог

# 16 853
Много ме дразни изразът "Речено - сторено", всеки път като го прочета тук във форума и ме втриса.  Нищо му няма на израза и в приказките го има,  но си ме дразни и туй то!

# 16 854
  • В Космоса
Дразни ме когато вместо "Ще направиш ли/би ли направила/моля те да направиш..." или направо "Направи едикакво си" ми кажат "Искаш ли да направиш..."
Искаш ли да ми донесеш документите? Искаш ли да ми подадеш ножицата?
Искаш ли да сложиш табелата?
Обикновено са неща, които така или иначе трябва да направя, независимо от желанието ми за това или не са задължителни да ги направя, но от добра воля и колегиалност се подразбира, че ще ги направя, искам или не искам.

# 16 855
Нее, не е изпуснат подлог, не по този начин ме дразни. Дразни ме  "детето ми (Иван)МИ вдигна температура". Аз много добре разбирам защо им идва така да го кажат - защото на тяхната глава се стоварва цялата история, но все пак ми е тъпо.

# 16 856
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Дразни ме когато вместо "Ще направиш ли/би ли направила/моля те да направиш..." или направо "Направи едикакво си" ми кажат "Искаш ли да направиш..."
Обикновено са неща, които така или иначе трябва да направя, независимо от желанието ми за това или не са задължителни да ги направя, но от добра воля и колегиалност се подразбира, че ще ги направя, искам или не искам.

акаша, като теб съм, но у дома такова индиректни приканване рядко работи.
Simple Smile не знам защо смятат, че ако кажа "Би ли подредил масата за обяд?" или "Искаш ли да си оправиш леглото?" аз им давам избор Simple Smile Simple Smile
да, ама не!
не е въпрос на избор, а на деликатен изказ, обявен от моите за прекалено "британски" за техните вкусове. Simple Smile
заканила съм се, че от следващия месец започвам с "Аре, баце!" - и аз ще се изприщя докато го казвам, и те - когато го слушат.

# 16 857
  • SF

Обикновено на това отговарям с "Много искам!" Simple Smile

# 16 858
А какво ще стане, ако кажете: „Не, не искам!“? Пробвайте да видим. Simple Smile

# 16 859

Обикновено на това отговарям с "Много искам!" Simple Smile

...но нямам желание Joy

Общи условия

Активация на акаунт