Фраза, която мразя

• 1 218 149
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 17 085
  • София
И "наливни цигари" се срещаше.
Това трябва да е архаизъм, понеже по турско време се е казвало "пия тютюн" Grinning
Вероятно става дума за продажбата в магазина на единични цигари (т.е нещо като насипни), през 90-те имаше такава практика.

# 17 086
Разбира се, че за това става дума. Мислех, че е ясно и затова се пошегувах.

# 17 087
  • Крайбрежен район
Гледам едно интервю и едни десетина пъти чувам "ЧетАх това, четАх онова..." Rolling Eyes

# 17 088
  • SF
Четах, отидах, розав, бежав...

# 17 089
Повече ми харесва бежев Grinning

Течният прах ми е като сухия шампоан. Едно време сух шампоан беше някакъв спрей, с който си пръскаш косата на сухо, за да не личи, че е мазна. Не съм ползвала, но със сигурност беше нещо в спрей под налягане.
Сега сухият шампоан е сапунено блокче, с което да си измиеш косата. Явно е не върви да се каже "сапун за коса", не звучи изискано, пък и сапунът струва един лев, а "сухият шампоан" - десет Grinning

# 17 090
  • ту тук, ту там
И сега сух шампоан е спреят, а този на блокче е твърд шампоан. Но допускам, че някой разбрал - недоразбрал ги смесва понятията.

# 17 091
Даа, така има повече логика.  Благодаря за пояснението Hug

# 17 092
Четах, отидах, розав, бежав...
И лИлав.

# 17 093
  • Крайбрежен район
Една приятелка на майка ми викаше кИфтета. "Апни си кИфтета де, апни". Satisfied
Някъде от северна България беше родом.

# 17 094
То "кИфтета" е класика. Маса хора го казват на майтап. Например "га яде кИфтета не рива, сега що ривеш...".

# 17 095
  • Крайбрежен район
За пръв път го чувам това. Явно съм много изостанала. И да си призная не го разбрах. Защо ще ревеш за кюфтета? Rolling EyesSweat Smile
Между другото тя не го казваше на майтап. Така си говореше жената по тяхния диалект.

# 17 096
  • София
За пръв път го чувам това. Явно съм много изостанала. И да си призная не го разбрах. Защо ще ревеш за кюфтета? Rolling EyesSweat Smile
Между другото тя не го казваше на майтап. Така си говореше жената по тяхния диалект.
Не помня вече... от виц май идваше.
Вечеря, младеж и девойка. Цел на младежа - секс. Девойката обаче се дърпала. И "Га яде кифтетата не рева..."

# 17 097

Мен ме дразни лилАв. Не знам как е правилно, аз казвам лИлав.

Четах, ядах са от СИ.

# 17 098
Точно лИлав неправилното и дразни хората и ги карат да се подиграват.

# 17 099
Може, не споря. Но на мен така ми харесва.

Общи условия

Активация на акаунт