Фраза, която мразя

• 1 218 154
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 17 100
"...този ме влюби в него."😱😨

# 17 101
  • Крайбрежен район
От група за бездомни животни във фейсбук:

"Подарявам котка тийнейджърка" Satisfied

"Подарявам куче. БЕЗПЛАТНО!!!" Joy

# 17 102
Четах, отидах, розав, бежав...
БежАв и бЕкина ме влудяват. Има още, де..

# 17 103
Какво е бекина?

# 17 104
Дамско бельо, бикини. Гащи.
И аз се чудих като го видях, хубаво, че имаше снимка. 🤣

# 17 105

Мен дънка ме дразни.

# 17 106

Мен дънка ме дразни.
Ооо, да! Бургас е "люлката" на този шедьовър! "ЕднО дънкИ" и "Въййй" - за радост, за мъка, за възмущение, за всичко - универсалното възклицание! 😜😄🤣

# 17 107
Много ме дразни навлизането във вицовете на някакъв северозападен диалект - "рикия", "пустиняк", "коги" (вместо когато)... За мен изобщо не подсилват смешния ефект.

# 17 108
Бургас, да, дънкито. Grinning
Но не говоря за този диалект.

А за женски род на думи като бикини - бикинА, даже както Биле Омайно е писала бекинА, и дънки - дънкА.
Примерно  - тази дънка не ми стои добре.

# 17 109
А, "въй" и в Сливен го употребяват. Да си призная, по-малко ме дразни от "уау".

# 17 110
  • Пловдив
Нищо му няма на "въй". Който се дразни от местни изрази - ами да се дразни. Wink И не, не го употребявам, нито съм от място, където се употребява.
"Дънка" не съм го чувала
Скрит текст:
...освен от мъжа ми, който - писала съм го - веднъж чул в родния си Разград някакъв циганин да си тананика: "джинсата, дънката, корекома, Варната", - а наскоро разбрахме от майка му, че всъщност блокът, в който се е намирал разградският кореком, се казвал блок "Варна" навремето;
но "бикина" е сравнително редовно, специално по сергии и малки магазинчета.

# 17 111
Дразнят ме, много ме дразнят префърцунени форумски изрази:
- певачка 🤨🤨🤨
- пратих мъжо за хляб
- купих храна за кучо
- намерих си роклята, която търсех - аз доволен
😏😕☹

# 17 112
  • Пловдив
Прекаляването с такива, говоренето в такъв стил и мен ме дразни. Но сами по себе си, поотделно - не. Всеки с дразненето си, разбира се.

# 17 113
Нищо му няма на "въй". Който се дразни от местни изрази - ами да се дразни. Wink И не, не го употребявам, нито съм от място, където се употребява.
"Дънка" не съм го чувала
Скрит текст:
...освен от мъжа ми, който - писала съм го - веднъж чул в родния си Разград някакъв циганин да си тананика: "джинсата, дънката, корекома, Варната", - а наскоро разбрахме от майка му, че всъщност блокът, в който се е намирал разградският кореком, се казвал блок "Варна" навремето;
но "бикина" е сравнително редовно, специално по сергии и малки магазинчета.
Какво да му има на "въй", Магдена?!? Просто пиша кое ме дразни от 32 години насам. Това "въй" бургазлии го използваха под път и над път - "Професорът каза,че утре ще изпитва върху стария материал - ВЪЙЙЙЙЙЙ!" "Довечера ще има купон на третия етаж - ВЪЙЙЙЙЙ!", "Иван от трети поток си счупил ръката - ВЪЙЙЙЙЙ!", "На центъра пуснали страхотни якета - ВЪЙЙЙЙЙ!" Това имах предвид - дразнещата употреба "в добро и зло". И както и други бяха писали - всеки има право и се дразни на различни неща, не сме правени на матрица, различни сме. Neutral FaceSmiling Imp

# 17 114
"...притежавала съм го в миналото без да го оценям." Bowtie

Общи условия

Активация на акаунт