Фраза, която мразя

• 1 218 184
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 17 115
Въй много обичам да си го ползвам шеговито Grinning Или вай-вай-вай. Или гащА, гащЯ вместо гащи.
Въй даже ми е миличко, свързвам го с една много симпатична роднина, която си го използва съвсем сериозно и наистина "и в добро и в зло". И този израз също ме разсмя.

# 17 116
"опъстри фамилията"
"влиятелен столичен квартал"
Къде ги намират тия, дето пишат статийки за лайфстайл, чак не мога да повярвам, че някой плаща за толкова малоумно написан текст.

# 17 117
  • Крайбрежен район
"Опъстри фамилията" какво ще рече?

# 17 118
  • София
Предполагам раждането на момче и момиче.

# 17 119
Предполагам раждането на момче и момиче.
Да, точно това, но за първи път го чувам. А влиятелният квартал, направо...

# 17 120
  • Пловдив
Не става дума за фраза, която мразя, ама нямам по-подходяща тема...
Една от служителките при нас взе често да използва думата "изпидурквам". Аз си мислех, че е някакъв стар жаргонен или полудиалектен лаф, то да било топло-топло, на месеци, от "Ергенът"...

Не че нея съм я питала (но мога да), ами току-що проверих дали се среща в нета и ми излязоха 2-3 употреби тук, във форума.
Вие вече натъкнахте ли се на тази дума? Влезе ли в общоупотребимия речник? Wink

# 17 121
  • Deutschland/HE
А какво означава тази дума? За първи път я чувам Simple Smile

# 17 122
  • Пловдив
Нещо като разкарвам, изгонвам, отмятам набързо и махам.

Рускинята от "Ергенът" го въвела в употреба, поне според данните тук.

# 17 123
  • Deutschland/HE
Не мога да си извъртя така езика, ще си остана старомодна Simple Smile

# 17 124
Защо се учудваш, Магдена? То повечето такива „летящи“ думи и лафове тръгват от филми, скечове и всевъзможни предавания. Открай време е така, та до днес.

# 17 125
  • София
На руски има придурок, но е съществително.
Това същество не бих го цитирала дори...

# 17 126
  • Пловдив
Ами а, де, защо се учудвам - де да знам. Защото някак си ми дъхаше на стар жаргон, обаче се оказа лъжливо усещане. Wink
Може би също защото неологизмите като че ли обичайно ги чуваш от много места и бързо научаваш откъде са, дори да не си гледал предаването, а това го чувам само от нея и ако не бях питала Гугъл, щях да си остана неинформирана.

Придурок има, ама това е без Р. Wink

# 17 127
Аз пък много се дразня някой като говори за децата си и използва: "щерката си купи..", "синът не обича.." "малкият заспа...", включително и тук във форума потребителки така пишат. Ехо, децата ви си имат имена, по-добре мисля е "дъщеря ми..." и т. н.

# 17 128
Аз пък харесвам думата щерка. Какво ѝ е? Но не във всяка ситуация е удачна употребата ѝ.

# 17 129
Често използвана във форума фраза, която много ме дразни: “Изплиска легена”
Всеки път ми се струва, че е употребена автоматично - колкото някой да каже нещо, без изобщо да се замисли как по-добре би могъл до се изрази.

Общи условия

Активация на акаунт