Фраза, която мразя

• 1 218 933
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 17 490
И моята. Тези думи са доста нови, нищо общо с бабините рецепти.

# 17 491
Аз написах какви асоциации и усещане ми носят, каква идея внушават, не съм написала, че баба ми ги е наричала точно по този начин. А и бабите ви навярно са около 60 годишни, естествено, че не се изразяват по този начин. За друго ставаше въпрос тук...

# 17 492
за фалшиви препратки към селски бит, отдавна загубен и несполучливо имитиран са твоите мисли
и двете ми баби отлетяха в небето през миналия век, да е светъл пътят им ❤

# 17 493
Де да беше така. Simple Smile Аз съм вече на 50+, а баба отдавна не е сред живите.
Точно защото са нови думи, доста време се чудех какво значи запеканка?

# 17 494
  • SF
Да, всички думи имат място под слънцето. И пърленки, и амюс буш, и еспума, и консоме  - всяка със значението и значимостта си. Ако искам да ям пърленки, няма да питам за емпанада или конфи. Ще трябва да кажа "една пърленка, моля."

# 17 495
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Кой ме би по главата да се зачета в темата за меда!
Едни го "хапват/похапват", друго го "употребяват", трети го "консумират", но попаднах и на "приемам го..." и ми дойде малко в повече.

Знам, че сме го коментирали, но ...

# 17 496
  • София
Кой ме би по главата да се зачета в темата за меда!
Едни го "хапват/похапват", друго го "употребяват", трети го "консумират", но попаднах и на "приемам го..." и ми дойде малко в повече.
Прословутия бъркоч с мед, джинджър и лимон - вярно, че се яде, но няколко лъжици, и не заради хранителната му стойност. Та в случая "приемам" е уместно.

# 17 497
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Цитат
Обожавам мед и го консумирам по всяко време! Едно от любимите ми приложения е върху пържени филийки или палачинки.

Trollface

# 17 498
"Все така да гордее родителите си!" - вчера попаднах на този шедьовър. Това на нищо не прилича вече.

# 17 499
Ужас! Как така гордее?!

# 17 500
Без никаква ирония го намирам за шедьовър, не всеки може така да си изкълчи мозъка творчески да подходи към родния си език.

# 17 501
от инстаграм, пожелание за РД, за сбъдването и случването:
'Сбъдвай се, космическо момиче!'

# 17 502
  • София
И пак пожелание - "Бъди здрава, щастлива и споделена" Rolling Eyes

# 17 503
Ужас, да се чуди човек какво му пожелават Joy

# 17 504
"Сбъднатост, заедност и споделеност! Щастливи случвания/сбъдвания!"
Това е новото "здраве, щастие и късмет". А "честит рожден ден" вече е "честит да си".

Общи условия

Активация на акаунт