Фраза, която мразя

• 1 218 229
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 18 405
Среща е мийтингът, среща.

# 18 406
  • на последния етаж
Мийтинг, като и кол. Като ги слушам разните с модерни професии все са в мийтинги, в колове.

# 18 407

На "съвещание" му е остаряла употребата.

Ако в работата съобщя, че Хелън от Манчестър ни е пуснала покана за съвещание, ще ми се смеят и учудят на изразните средства. 20-годишните направо няма да ме разберат. "Хелън ни е пуснала кво????" - Планьорка, оперативка, летучка - научете български!
Просто неадекватно на съвременния исторически етап от развитието на културата ни. И на езика ни.
Езикът, който Вазов е ползвал в "Под игото" не ми е достатъчен, за да разкажа как преминава един мой делничен ден.

Оперативка продължава да се използва, не се заблуждавай, че е остаряло и е от времето на Иван Вазов.
Предупреждаваш да не те безпокоят, защото си "в среща" или имаш "конферентен разговор". Така минават делничните дни на доста хора и в момента.

Не че един бивш финансов министър-англофон не беше свикал мийтинг с подчинените му началници на английски език с уайт борд първата сутрин на първия му работен ден в съответното министерство.

# 18 408
Планьор не съм чувала. Оперативки бяха на времето. Даже и спявки се казваше, на жаргон. Grinning
Сега имаме дейли мийтинги. ЧР са все в колове. Joy

# 18 409
За оперативките имаше и вариант Аперитивки. На някои места. Laughing

# 18 410
Да, и това, да. Wink

# 18 411
  • Пловдив
Вирнала гайтани?

# 18 412
Повдигнала вежди. Simple Smile

# 18 413
  • на последния етаж
Гледах световното първенство по лека атлетика миналата седмица. Не знаех, че бягането с препятствия вече е преименувано на 100 м хърдели. Persevere

# 18 414
  • Пловдив
Гайтан е лента за украса, плетена обикновено, а се вири според мен нещо, което стърчи. Иначе предположих същото по контекста, но нито прабабите ни, нито техните прабаби са говорели така.

# 18 415
В народните песни веждите на момите все са като вити гайтани. Simple Smile (снагата - тенка топола, очите - черни черешови и пр.)

# 18 416
  • Пловдив
Аха, и снагата е тънка топола, ама никой не е казвал и преди сто години "преви топола" вместо "наведе се". Wink

# 18 417
Есми хумористично го е написала, не че някой така говори.

# 18 418
Мийтинг, като и кол. Като ги слушам разните с модерни професии все са в мийтинги, в колове.
Аз много се забавлявам с израза "на кол съм", автоматично си представям пейзажа от някой филм за Дракула.

# 18 419
  • София
При нас е - "Колеги, да вдигнем кол".
Да го вдигнем, да Grinning

Общи условия

Активация на акаунт