Фраза, която мразя

• 1 194 514
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 20 130
  • ту тук, ту там

Направо прискърцвам със зъби, ако някой го използва. 🤯
(Обсъждали сме много обстойно въпроса и преди.)☺

# 20 131
  • España
Не знам вие кой точно израз използвате и не , че “ги мразя”…. напротив , забавни са ми …. Даже понякога, когато се лигавя умишлено ги използвам 😉. Та …. ще си тегля един душ; ще си хвърля един душ; ще си взема един душ; ще си дръпна един душ или просто ще се изкъпя ?

# 20 132
И мен не ме дразнят чак толкова, свикнала съм, но употребявам само "ще се изкъпя" или "ще взема душ". Хвърляне, теглене, удряне, не! Blush

# 20 133
Даже не съм ги чувала другите, освен "вземам" душ.

# 20 134
  • ту тук, ту там
А помните ли “ще се слея” като вариант на вземам душ? И това много го дъвкахме преди време, извинете, че претоплям стари манджи. 🤭

# 20 135
А помните ли “ще се слея” като вариант на вземам душ? И това много го дъвкахме преди време, извинете, че претоплям стари манджи. 🤭
Да, и "ще се облея само".

# 20 136
  • España

Оооо, дааа….сливането го бях забравила . Вуйна ми и до днес слива чинии , чашки и тнт . Но сливането аз го разбирам като не със сапун или да миеш нещо или себе си , а ей така просто да го намокриш ….да мине през водата дето се вика .
А що се отнася до “претоплените манджи” , то от години през известни периоди се въртят немалък брой едни и същи изрази с придружаващите ги спорове ….😉

# 20 137
Така е, никой не се е дразнил скоро от уау и пазаря, липсват ми. 🤭😛
Много ми харесва, че У в уау някои го приемат за пернишко-шопско УЪ и го пишат лал, ама това е друга тема.🤭
Скрит текст:
Помня, че когато споделих, че пѝкам и пикая ми звучат съвсем нормално в неформален разговор, някой побърза да ме нарече селяндурка. 😛😆🤭

Последна редакция: нд, 16 фев 2025, 19:02 от Enzyme Royal👑

# 20 138
  • ту тук, ту там
Много ми харесва, че У в уау някои го приемат за пернишко-шопско УЪ и го пишат лал, ама това е друга тема.🤭

Мдааа, и ваЛчер, и ЛиндоЛс, и РейнбоЛ, а най-любимо ми е Лайкики. 🤭

Оооо, дааа….сливането го бях забравила . Вуйна ми и до днес слива чинии , чашки и тнт . Но сливането аз го разбирам като не със сапун или да миеш нещо или себе си , а ей така просто да го намокриш ….да мине през водата дето се вика .

Да го приплакнеш демек! 😅

# 20 139
Добре де? Тия дето не пикаете, какво правите?

# 20 140
Аз тук разбрах, че пѝшкам било по-приемливо и не толкова некултурно. 🙃

# 20 141
И аз смятам пишкам за по-неутрално. Най-възпитано е "отивам до тоалетната", защо - по малка или по голяма нужда, е важно вероятно само за родители на малки деца, във всички останали случаи е излишна информация. Пишкам/акам (за деца) за мен е приемливо.

# 20 142
  • España
Enzyme , колкото и пъти да съм казвала , че ще “пишкам” , все се намира някой несретник да ми напомни , че за тази цел “нямам съответния атрибут” …. Така че ….

# 20 143

Ходим до тоалетна. Пък какво точно правим там, си е наша работа. Simple Smile

# 20 144
  • ту тук, ту там

Не сме казали, че не пикаЕм, а че не пИкаме.
Пишкам аз, ако изобщо се налага да го използвам. Тъй като обикновено се налага около разговори за деца, си звучи съвсем на място. Според контекста може да използвам и “пикая”, но “пикам” - абсурд.
(Ако някой реши да пита в какъв например контекст - например мъжете пикаят на пътя до колата.)
Enzyme , колкото и пъти да съм казвала , че ще “пишкам” , все се намира някой несретник да ми напомни , че за тази цел “нямам съответния атрибут” …. Така че ….

Това не го разбрах.

Общи условия

Активация на акаунт