Домакини 47/ В годината китайска на овцата, късмет ще има много на Земята

• 39 830
  • 725
  •   1
Отговори
# 90
  • при късмета
Цял ден съм в кухнята  ooooh!
Направих един винен кебап, за първи път с готов фикс, нещо не ми се получи както го правя обикновенно. После какво ме би по главата да се хвана с картофени кюфтета. Винаги правя много, защото рядко се захващам, но много ги обичам, 2 часа откарах само да ги пържа. От резервните блатове и продукти за торта направих още една и шефа я украсява със сметаната и шприца, та голямо забавление падна като го взехме от градина. А украсата и Пикасо не може така да я докара  hahaha
Тази седмица кой е като него, взимаме го и двамата с мъжа ми и той е на върха на щастието.
Вале, дано си по-добре  Praynig
Плами, ти сериозно го закъса  Sad Дано най-накрая намерят разрешение и да се оправи това положение  Praynig
Джейми, честита ти номинация. А колежката не я ли скастриха другите?
Хортензия, при вас какво става?
Сега пък Вио се загуби  newsm78
Абе много народ зачезна, я да се явите веднагически

И аз си имам бамбук. Като ходих до Баумакс да си го купя, бях с майка и шефа и се излъгахме да тръгнем пеша, уж близо, на края на квартала. Едно от новите кръгови на околовръстното не е готово още и навалица от коли, вярно бавно карат, но много. Кал до коленете и тротоара свършва там. И полицаи седяха. Аз се върнах да  питам единия можем ли да пресечем изобщо тук и коя улица точно да хванем след това, че да отида до магазина. В същото време мъж и жена и те питат за посоката. Ориентира ни полицая и аз казвам:
- Тук е абсурд да пресичам с детето
Той:
- Сега сте на групичка, ще пресечете заедно. Я чакайте, сега ще ви помогна да пресечете.
И тръгна с нас, че бяхя спряли в кръговото, до там където са само 2 ленти. Аз доволна и казвам:
- А добре.
Тръгнах и в следващия момент спирам, обръщам се към полицая и
-Аааааа, не става така. А на връщане?  Crossing Arms
Той ме зяпна, помига на парцали и казва
-Е ти сега какво искаш, за ръчичка да те водя.
 Joy
Ми как ще ме кара там да пресичам с детето, ама ха  hahaha
На връщане даже му показах какво съм си купила, а той ни наблюдаваше докато пресечем, че ни видя и като се връщахме. Откак го имам е пораснал около 2 педи

# 91
  • Бургас
 newsm68 newsm44 newsm47

Ето ме и мен,заблудената овца на 2015 година.Както се досещате резултатите на половинЪт са много добри,но ги получихме чак днес и нервички и сили не ми останаха.Карциномъът е в начална фаза и операцията,която направиха е достатъчна.Няма разсейки в лимфите,взети бяха проби от 20 лимфни възли,няма засегнати лигавици и органи.Наистина сме го хванали в началото.Голям късмет!

Момичета,голям кошмар беше!!!Чакането е нещо убийствено.Трябваше да се съберат поне 5-6 работни дни и затова хистологията много се забави.ММ все още е със силни болки,но сега вече е спокоен.По едно време съвсем се прекърши.Не ми се пише повече за това,че ще ревна.Лошото вече е зад нас.Въпрос на време е да се оправи от операцията и психически.

Благодаря ви,че ме мислихте и подкрепяхте.Не се сърдете,че не писах,но не исках да помрачавам празниците.Благодаря на всички за картичките!  bouquet
Наредила съм си ги на видно място и им се радвам много. Heart Eyes
Благодаря много на Марчето,тя знае защо!Много ми помогна тя! Hug

На Валя и Плами желая сили и здраве! Praynig Hug

Сега ще лягам,че утре пак съм по болници.На Ванко цепеха пръста заради врасналия нокът,но на оправяне върви.

От утре ще съм вече редовна.Обещавам! Grinning
Лека нощ,момичета!Нека Новата година е здрава и щастлива!

# 92
Добра вечер   bouquet
Цял следобяд мисля острия пост дето написах към Вале ...
Момичета и най-вече Блу - изобщо не исках да прозвуча остро към вас  - вярно е това, което написахте за ксанакса, но аз исках да окуража Вале, защото има нужда от подкрепа, а не съмнения. Като се замислих после - от думите ми може и да се засегне някой - не искам да е така!!! Знаете, че като се пише, може да не се разберат правилно думите! За това ви се извинявам  Embarassed
Славка страхотни новини  Hug
Джейми какво се случи с твоето кръвно? Честита номинация  Joy
Ма ко поне няма да готвиш утре  Peace
Дами важното е да се забавляваме  Heart Eyes
Вале на теб категорично по фън шуй ти се забранява да четеш за болести в нета   Peace

# 93
  • София
newsm68 newsm44 newsm47
.....................
Благодаря много на Марчето,тя знае защо!Много ми помогна тя! Hug
 ..................
Хубаво е, че се обади. Много хора питаха за теб. Благодаря ти, мила, но не успях да помогна така, както исках, а само с празни приказки и тук - там с някой и друг съвет и информация.  Слаба работа бях този път. Винаги можеш да разчиташ на каквато и да е помощ, само да мога и съм вече в действие, както и за всяка една прекрасна дама от тази тема.  Hug
Каква стана с чаршаВите тази вечер, питам аз??? Днес си купих още един комплект - червени не са.
Скрит текст:
К`во ще кажете по въпроса, дали стават по фън-шуй, този цвят на райе ще ми" ходили" или да го връщам.
Калинке, отивам да чета какво пък толкова си казала остро. Май аз бях по категорична в мнението си.

# 94
Здравейте!Пристигнах ,звъннах предварително на майка ми. Благодаря,че сте ме мислили.
Чувам се всяка вечер с Емо.Днес ревна милия и се скри да не го виждам .Мъчно ми е и криво за него.
Мама ме глези. Утре си отивам в нашия апартамент, че има риск да ме угои.
Бягам по-задачи.
Нероден Тихойко получи първия Си подарък от леля ми. Страшно сладурски неща. Отивам да ви изчета.

# 95
  • София
Та да се допълня, за да можете да ме прочетете!!!
Паник атаките са изключително гадно състояние от което не се умира, Вале. Направих  две такива  изключително тежки , преди  първата си операция, това е отговор на организма, че нещо му е дошло в повече. По този начин се освобождава, вид защитна реакция. Обяснявам го като лаик, но мога и под друга форма да ви го изкажа, но не виждам смисъл. Спасение има с едно просто нещо, дишане в книжен плик и отминават, но това не лекува, само за момент опростява нещата, но пак се завръщат. Затова когато пътувам в самолет винаги си нося книжни пликове, ей така за всеки случай. За съжаление те си оставят  завинаги  скрити в нас, но с времето отминават  и то най-вече когато сме спокойни. Забравят се.  Но това при нашата приятелка тревожно състояние е много често, да не кажа ежедневно,  а и на всички предполагам,  че прави впечатление, че Валето се разплаква с повод и без повод, което не е много нормално , а и предполагам, че се е разплакала днес и пред доктора, което говори още повече за състоянието ѝ на тревожност. Нормално е в един момент всеки един от нас да му дойде в повече от ангажименти, от...много работи. Случват се и такива неща, но тези по-сериозни състояние не се лекуват с билки и елементарни хапченца, а с по-сериозни лекарства, нека да не се лъжем. В това няма нищо лошо, не ставаш зависим от тях за месец-два-три, а напротив, нормализират се нещата, идват си на място, което е крайната цел . Нека да не "взимаме" професията на лекарите и да си даваме ненужни съвети...ако можех и имах дупе, щях да следвам медицина , а не другото което беше толкова леко и приятно и си прекарах студентските години в игри и закачки.  Така че, лечение трябва понякога, налага се и никой не е застрахован и не мога да разбера, защо повечето от бълг. ужасно много се страхуват точно от този вид лекарства,....ами те са за хора и най-много ги взимат точно докторите. Самата ми приятелка ги пие с шепи, а тя самата е доктор, другата която също е доктор-психиатър, също гълта...така са преценили,  значи вършат работа. Апропо, едната е професор д-р на науките и доктор по медицина...
Който иска да не ме чете. Имам си право на лично мнение.  Peace

Последна редакция: ср, 14 яну 2015, 01:11 от marchеva14

# 96
Добро утро Simple Smile
Славче това са добри новини  Hug
marchеva14 аз съм съгласна с написаното от теб, наистина лекарите са тези които преценят кога и какво да изпишат.
Моето кръвно е 6 точки, явно е било нещо моментно, причинено от стрес според лекарката ми. То причини за стрес винаги има , но понякога е в повече, гледам да не обръщам внимание на повечето неща .
ма ко браво на вас , и на мен ми се хапват картофени кюфтета ама не са ни в диетата Simple Smile та ще почакам месец и половина.Колкото за тортата аз се подготвям да правя торта цифра 9, нали миналата година правих 4-ка на малкия за рождения ден и още тогава големия каза че иска и той цифра, та сега се подготвям психически. Хайде ставам.Другата седмица няма да мога да ви чета сутрин че ще съм вече на работа по това време .

# 97
  • София
Добро утро, момичета!

Славче, много са добри новините, радвам се за вас! Hug

ВалеHug

Марче, абсолютно съм съгласна с теб. Аз трудно отивам на доктор (не ми прави чест), но отида ли - спазвам всичко!

Тити, глези се. Мама глези най-добре Peace

Започнах и аз да кашлям Confused И Миленка с болно гърло....

Джейми, благодаря за кафенцето Peace

# 98
Добро утро!
Славче, и аз се радвам, че се разписа. Мислех те!  Hug Хубаво е, че новините са добри. Желая бързо възстановяване на ТМ и на Ванко.
Лус, и ти, и Миленка да оздравявате скоро!
Ма ко, метни няколко кюфтенца насам. Много ги обичам, обаче нямам нерви и време да направя.
Тити, добре дошла в България. Ще ви е криво, но ще мине. Наслаждавай се на тишината и спокойствието.
Плами, дано скоро да решат и твоя здравословен проблем.  Hug
Вале, още веднъж.  Hug

Ние ще имаме гости- семейството на колега на ММ. Имат 2 момченца на 2 и 6 години и ги поканихме да поиграят децата, а ние да изпием по едно питие. В голямо чудене съм за менюто, но реших да заложа на нещо традиционно- свински и пилешки пържоли, млечна и картофена салата. Мисля да врътна и една баница, а нещо сладко да взема от магазина.

# 99
Марчева и Калника ,не вярвам някой да ви се е разсърдил.
Аз също вярвах на лекарите,но след като си изпатих 2-3 пъти от такива неправилни лечения-без да се съобразят с вземането на другите лекарства и заболявания,вече чета и се съветвам  с друг доктор,братовчедка ми-тя е лекар и тогава вземам.
Славка-много хубава новина за тмм   bouquet пожелавам ви тази година да сте здрави и само положителни емоции да имате!!!
Вале-доста ти се насъбра,но ще се оправи.Пиши често тук,олеква и  получаваш подкрепа,поне аз ми е добре и приятно в компанията на момичетата!
Тити-добре дошла на българска земя,а малкия като се завърнеш ще видиш колко е пораснал и повече ще слуша. Wink
Лус-бързо оздравяване.
Ма ко-като са ти много тия кюфтета мятай на сам,аз не съм на диета. Laughing
Стади-имаш нужда след това учене малко да разпуснете.
Плами-стискам палци с идването на пролетта всичко да се нареди и тия сливици да ги извадиш вече.
Джейми-така е кръвното се покачва най-вече от стрес,давай по-леко.
Тук грее слънце,приятно е времето ама няма да излизам днес.Няма и да готвя ,имам ядене и се отдавам на творене.На вас  приятен и спокоен ден!!!  love001

# 100
  • София
Добро утро!
Славче, оправи ми деня, толкова е хубаво да прочетеш такава новина, браво, браво!
Момичета, благодаря ви за всички мнения и съвети, с някои от тях ще се съобразя, с други-не. Hug Започнах си Ксанакса без никакви притеснения. От вчера ми се появи някакво чувство на стиснато около врата, все едно не мога да си поемам добре дъх, но това е от нервите, ще мине. Обаче пък изтръпванията на крайниците почти изчезнаха, само лицето ми още е изтръпнало. То ще мине последно, каза лекарката. Ще се оправя. А и днес идва мама да поседи малко при мен, което вече си е новина. Simple Smile Simple Smile
Благодаря ви!

Скоро ще се включа в разговора за чаршафите. Laughing

# 101
  • при късмета
Добро утро!
Славчееееееее  newsm68 страхотни новини, много се радвам  Hug
Вале  Hug

Онзи ден гледах някаква докторка по ТВ относно студовете и кръвното. Противно на всеобщото мнение, че на хипертониците жегите им действат най-зле се оказа, че студовете им действат още по-зле. Всъщност каза, че и на хора които нямат проблеми с кръвното, студовете им се отразяват покачващо.

Моето кръвно е ниско и познанията ми покрай хипертонията са само покрай майка. Докато й уцели лекарствата и дозата личната я привикваше всяка седмица.
А с антидепресанти и успокоителни нямам никакъв опит.

Като ми откриха шиповете и причината за мигрената съответно, много лекарства ми смениха докато се установи кое ми помага. И с тях е така, действат различно на всеки и имат различна успеваемост като болкоуспокояващо.

Никакви кюфтета не мога да метна, че вече са история  hahaha Виждат ми се много само като ги правя, после изчезват скорострелно.
И кебапа изчезна и пак трябва да готвя. Той си беше за едно ядене де.
Сега се размотавам докато го измисля  newsm78 Идеи?
 Ще сготвя и ще ходя на разходка. Мъжо зачезна за днес и пак съм "в ритъм"

# 102
  • София
Ма ко, аз съм с много ниско кръвно, обаче вчера ми беше 120/80 , което за мен си е направо във висините.

Аз ще чакам да ми сготви мама.  Simple Smile Боже, дори написано изглежда прекрасно.

# 103
Добро утро, момичета!

Славче, браво за добрите новини! Дано бързо успеете да се отърсите от преживяното! Hug

Валенце, надявам се, че не съм породила никакви съмнения у теб и се радвам, че усещаш подобрение! Hug Търсих какво "съмнително" съм писала и намерих. В масовата думичка "успокоителни"/не е много коректна, но пък е разбираема от всички/ се включват групи лекарства, които най-общо успокояват централната нервна система. Анксиолитиците, какъвто е ксанакса, са част от тях. Та, за по-понятно, макар и неточно, ксанакс може да се нарече успокоително. Но за антидепресантите ще е вече категорично некоректно да се нарекат успокоителни. Изобщо, това са все много сериозни групи лекарства, не случайно са само по рецепта /и деанксит, който е комбинация от 2 акт. съставки от различни групи/, а някои и на зелена рецепта и количествен отчет. С това се надявам да съм отговорила и на Лейди /не съм се вързала за нещо/, както и Мони да не се е обидила, заради коментара ми за жълтия кантарион. Вярвам, че всеки дава съвети с най-добри намерения! Hug Иначе първоначалния ми съвет към Вале беше точно такъв - да отиде на лекар.

Плами, дано намерят лекарите решение за проблема ти, че явно е доста сложен.

От студа кръвоносните съдове се свиват, което нормално може да доведе до вдигането на налягането в тях.

Сега за чаршафите. Laughing Ние спим основно на лилави и розови. Детето има калъфка на агънца.

# 104
Блу   bouquet извиних се за рязкото реагиране, защото на мен броенето до 10 ми убягва, а на живо съм по-зле - тук поне докато пиша и минава време  Joy Имам проблем с реакциите - мъча се да съм по-спокойна, когато отстоявам нещо, ама не ми се получава  hahaha А на живо как се пеня  ooooh! та знам как не винаги успявам да се изкажа правилно и ми тежи... Та, за това и си казвам - целта ми не е била да засегна, или обидя някого - често съм рязка и груба/работя върху тези си качества/,но това е темперамента ми  ooooh! И да знам, че оправданието е като задника - всеки го има  hahaha Чаршафите си личи, че ти си ги купувала  Joy нашите са в синята гама и еднакви, защото преди да дойдем с малкия за постоянно тук мм беше пазарувал като за световно, за да не ни липсва нищо и съответно като един истински мъж, след като харесал едни чаршафи - купил 10 комплекта  rotfImbo rotfImao Поне в избора за малкия, явно се е допитал до продавачката, че имаме със всякакви тв герой  Joy
Ма ко ние ще сме на спагети  Joy
Вале завидях ти за готвенето - започвам да се замислям дали пак да не привикам и аз мама  Joy
При нас заваля сняг и малко по-късно ще ви покажа снимки от сутрешната разходка!

Общи условия

Активация на акаунт