Др Сигридов

• 159 761
  • 756
  •   1
Отговори
# 405
Поставете се на негово място - с 2 малки деца, ако е бързал да се прибере при тях, пия, дрогиран няма значение че е седнал зад волана.
Верно ли? Вие съвсем откачихте  ooooh! Ми тия две деца ако бяха останали без баща, дали също няма значение. А дали ако вместо мутрата в бентлито, беше срещнал теб в аварийката няма значение.
А това, че ти пиеш и караш, надявам се някой ден да те гепят полицаите и да те оставят без книжка.

# 406
  • Варна
Поставете се на негово място - с 2 малки деца, ако е бързал да се прибере при тях, пия, дрогиран няма значение че е седнал зад волана. (Все едно Вие никога не сте правили някакви грешки ?! Че аз съм жена и на мен ми се е случвало да сядам пила зад волана на чаша 2 вино )Важното че няма убити !
Леле, леле, ти сериозно ли? Мдам, при такива аргументи просто онемявам. За Сигридов не знам, но ти си за съд.

# 407
Сериозно, сериозно, Месечко.

# 408
Секта, душко, вика му се секта...
Нали знаеш "Той е всемогъщ, Той е всичко. Дори когато греши, Той е прав..."
Е, чак пък...
Хората са склонни по природа да прекарват преценките си през емоциите и пристрастията...не разбират например, че ако си казал "не го е срам да кара пиян и дрогиран", не си казал "тоя е пълен боклук и за нищо не става като човек и лекар".
Точно така е.
Просто се бъзиках с тях. Със сектантите... Wink
Истината е, че се дрогира с кокаин и не само от години и е известен портфейл за софииските дилъри.
Аз това също го знам от години. Така да се каже, общоизвестна тайна си беше.

Много интересно как ти от Варна си наясно със слуховете за доктора, а аз която съм негова пациентка и имаме общи познати, нищо не знам. И като го знаеш защо го каза чак сега, а не предупреди нас, неговите пациентки, които сме му се доверили за нещо толкова важно, като пренаталната диагностика.

# 409
  • От Луната
За да има справедливост в тази държава, всеки трябва да носи отговорност за постъпките си. Без значение дали е шофьор на тир, лекар или ББ. Просто проблема е на много по-високо ниво ... Културно ниво! Един добре образован и възпитан човек, преди да предприеме нещо, първо мисли дали това ще се отрази на околните и как. За съжаление в днешно време нито законите са закони, нито има кой да ги изпълнява, а още по страшното е че няма и кой да следи за тяхното спазване. Това не е нито първия нито последния случай, разликата е само в имената на участниците. "Медиите" търсят евтина популярност и със сигурност от мухата са направили слон. Което не оправдава такова поведение, дори да е в много по-леки граници.

Попитах баща ми за тези промили и той като професионален шофьор каза, че зависи от габаритите на човек. На едър мъж и на две ракии няма да отчете толкова. А на по-дребен може и след часове да отчита.
Това го пиша просто за още една гледна точка, не твърдя, че доктора е изял един бонбон пияна вишна и заради това е отчело. Дано са му взели и кръвна проба за да се разбере наистина.

И последно, но не по важност! Д-р Сигридов никога не е прехлеждал пиян или под влияниянието на опияти! Никога не съм го виждала такъв!
И нека стане ясно, че той беше в отпуск, и не е преглеждал.
Спрете с тези свободни съчинения! Това, че не харесвате даден човек, не значи, че трябва да се хули из публичното пространство.

# 410
  • Варна
Попитах баща ми за тези промили и той като професионален шофьор каза, че зависи от габаритите на човек. На едър мъж и на две ракии няма да отчете толкова. А на по-дребен може и след часове да отчита.
Това е така, всички го знаем.
За другото - мен вече не ме впечатлява толкова историята с д-р Сигридов, както казваш тепърва ще разберем какво и как, колкото изказванията на потребителки, които откровено оправдават карането под влияние на алкохол, засичането на магистралата от "изнервеност" и други подобни. Уверявам се за сетен път, че много изтрещял и опасен народ щъка наоколо.

# 411
  • Живее на Луната
Аз като пациентка на доктора ще кажа, че това което е направил е много лошо и нищо не го оправдава. Говоря за алкохола и кокаина, иначе от ПТП никой не е застрахован. Не съм го виждала от две години и не знам сега как се променил и дали се е променил. Когато го посещавах, успоредно с това че е брилянтен специалист, ми правеше впечатление че е много докачлив и трудно приема критики и мнение различно от неговото. Толкова време сме прекарали да ми обяснява някакви неща които нямат пряка връзка с мен и с моя случай, а по някакъв начин са го засегнали, че сигурно за това време може да прегледа още една пациентка. Отделно, това със всекидневните закъснения от по 2,3,4 часа направо е ужасно. И когато някоя жена не издържеше и си тръгнеше, той казваше "прав й път", изобщо не осъзнаваше че проблема е в него и е редно да е малко по-отговорен към спазването на часовете. Голямо его, съчетано с неспособност да се справя със стреса и натоварването, явно са довели до това. За мое огромно съжаление, защото много го харесвам. Sad

# 412
  • От Луната
За закъсненията съм съгласна. Обаче и ние като пациенти трябва да пестим времето му от към глупави въпроси и празни приказки. Не спорех с него ... Той е специалист и знае повече от мен.

Има и друг аспект на закъсненията. От регистратура сутрин часовете му са през 15мин. Дори да не закъснее пак ае трупа много закъснение.
Просто трябва да се засече средно колко пациенти е способен да приеме за деня и да не се записват повече часове.
Също и да са от по-късно. След като не излиза в почивки, нека поне сутрин се наспива.
Ако искаме да е адекватен и спокоен, трябва да се подсигури някакъв ред, удовлетворяващ и трите страни - доктора, мед център и пациентите.
Адски е неприятно в -20 да чакаш с 20 човека в един тесен коридор, а още по-гадно е да е +40 и да не можеш да мръднеш никъде.
Просто трябва организация.
Аз винаги исках час до 10часа. Нервите ми не издържаха на следобедния ад.

# 413
Според моето изострено бременно обоняние, докторът ме е преглеждал веднъж с алкохолен дъх, нямам идея кога е консумирал алкохола, но ми беше направило силно впечатление.
Моите прегледи са били винаги кратки - 15-20 минути, в рамките на предвиденото по график, но никога не бих направила на въпрос, защо за други прегледа се налага да е 40 минути. Има проблем - има защо да е толкова. Проблемът е действително защо записват ранни часове, при положение, че док идва към 11 часа ориентировъчно.

# 414
за часовете специално е липса на организация. преди това в "малинов" беше същата работа. моите прегледи бяха по 40мин., че и по час - подробни, задълбочени и т.н. никога не съм виждала сигридов неадекватен за толкова години! даже си спомням силно отрицателната му позиция към алкохола през 2010 г. Grinning  другото, което си спомням, е припирнята му със стаменов през 2013 г. даже си беше променил настройките на ехографа и отгоре пишеше, че са направени лудница/клиника за психари надежда или нещо подобно, не помня вече точно Wink а докачливост или грубост не съм забелязала, напротив - винаги е бил много внимателен и с особен хумор, на моменти за някой може би груб или черен, но който на мен лично мн ми допада /както каза мъжа ми - говорите си вие двамата на някакви социопатски нерабираем език Wink/.
Bell, ти какво очакваш да каже на някой, който си тръгва - ами както желае, разбира се. какво ще стане, ако всички станем "неиздръжливи". има и други лекари, ако някой нещо го притеснява - прав му път. 
абе въобще темата много се раздуха, а никой нищо не казва за бентлито, не ви ли прави впечатление?

# 415
  • Пловдив
Цитат
...никой нищо не казва за бентлито, не ви ли прави впечатление?
Не. Казаха и за бентлито това-онова, а и тоя в бентлито по всяка вероятност е обикновено селско пичлеме, не е известен лекар с голяма практика. Нищо, че писаха, че бил не знам къв си на Ветко Арабаджиев, пък не било вярно, пък фолкпевец бил, пък и това не било вярно, и т.н.
Когато се преби в катастрофа племенникът на Фатик заедно със свой приятел, в другата кола, както се оказа, бил съсед на колега на мъжа ми. Обикновен квартален софийски заядлив пенсионер, с когото въпросният колега имаше някакъв конфликт. Ми нищо не писаха за него, писаха само за племенника на Фатик. Единствено дето мъжът ми и другите му колеги бъзикаха този - как е успял да устрои така атентата срещу съседа, та всички да мислят, че е атентат срещу племенника на Фатик. Wink (Пояснявам: естествено, че не беше никакъв атентат, и естествено, ММ и колегите му не са конспиралници и не мислеха наистина, че е атентат.)

# 416
Най-напред за 7 години може много да си промени отношението към алкохола .Другото , което е : ако шмърка кока, не го прави от 20 години , та вече да се разпада  и вие да забелязвате , че е нашмъркан по време на плеглед. Моят мъж има колега младо момче , за което с голяма изненада разбра , че употребява кока и то след един подобен лек инцидент с кола .Никога не е предполагал, нито си е личало по нещо , че се дрогира .Та когато почне да личи , нещата вече са много на зле тръгнали . А доктора е преди всичко лекар и като такъв е положил една специална клетва .За мен лекарите са нещо като наместници на Бог и когато виждаш , че започваш  да не издържаш и да се справяш със ситуацията и че нервите са ти слаби , просто се спираш на време .Е в България за жалост , им е трудно да се спират на време , тъй като са свикнали да се отървават безнаказано.  

# 417
  • Живее на Луната
Bell, ти какво очакваш да каже на някой, който си тръгва - ами както желае, разбира се. какво ще стане, ако всички станем "неиздръжливи". има и други лекари, ако някой нещо го притеснява - прав му път. 
абе въобще темата много се раздуха, а никой нищо не казва за бентлито, не ви ли прави впечатление?

Ей тук не съм съгласна. Защо трябва да се търпи и да се толерира това? Между впрочем не само при него е така, всички тук знаем колко се чака пред кабинетите на инвитро клиниките, особено някои. Защо ние пациентите трябва да сме отговорни за това че те не могат да си организират правилно времето. Ако са претоварени, да намерят начин да се разтоварят. Да обучат хора да им помагат ако трябва. Не знам. Решение трябва да има защото в чужбина не се случват такива неща масово, както е у нас. Но докато ние пациентите мълчим и го приемаме за нормално, все ще е така...

# 418
даже си беше променил настройките на ехографа и отгоре пишеше, че са направени лудница/клиника за психари надежда или нещо подобно, не помня вече точно Wink а докачливост или грубост не съм забелязала,

И това ако не е докачливост...чисто заяждане Rolling Eyes

# 419
  • Франция

[/quote]

Ей тук не съм съгласна. Защо трябва да се търпи и да се толерира това? Между впрочем не само при него е така, всички тук знаем колко се чака пред кабинетите на инвитро клиниките, особено някои. Защо ние пациентите трябва да сме отговорни за това че те не могат да си организират правилно времето. Ако са претоварени, да намерят начин да се разтоварят. Да обучат хора да им помагат ако трябва. Не знам. Решение трябва да има защото в чужбина не се случват такива неща масово, както е у нас. Но докато ние пациентите мълчим и го приемаме за нормално, все ще е така...
[/quote]

Точно така. За мен е липса на уважение към пациентите да се закъснява с 2-3 ча̀са, да не говорим, че някои писаха по-напред в темата и за закъснение с 4-5 ча̀са (било то заради закъснение на лекаря или заради объркан график). От години обикалям по лекари, репродуктивни клиники във Франция, чакането е най-много 1 час пред кабинета. Не мога да си представя да вися бременна пред кабинет в продължение на 5 ча̀са и да намирам това за нормално...И аз бих си тръгнала. За съжаление говоря така, но ако ми се беше наложило това да става в България може би нямаше да имам избор. Щом това е практика на толкоова много места, това е много жалко..

Общи условия

Активация на акаунт