ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО - Тема №19

• 97 253
  • 763
  •   2
Отговори
# 15
Nefertarri , и аз работя на около толкова от там Wink Поне си казвам още работя срещу лудницата, не лежа срещу работата.

Що ми изтръпват така ръцете, ще докладвам на прегледа и за това.

Слънчев и спокоен ден Ви пожелавам Hug

# 16
  Благодарности на enyo за темата,благодаря и на всички вас,че ви има и че помагате по един или друг начин малко да се чувствам по-добре  Hug Hug Hug

Изписаха ми Пропранолол за сваляне на сутрешното кръвно и пулс. Питам ви: мога ли да пробвам с Неуропан евентуално да нормализирам тези норми?

# 17
Че те двете лекарства нямат нищо общо, според мен пий си бетаблокера.

# 18
Че те двете лекарства нямат нищо общо, според мен пий си бетаблокера.

Да,така е,но понеже съм в напрежение още със ставането и си мисля, дали успокоявайки нервите с Неуропан,ще успокоя налягането и пулса  newsm78

Чудя се това високо кръвно,дали пък не е от золофта-пише го в страничните му действия  Rolling Eyes

# 19
Според мен не се знае коя е първопричината, може да ти е нервно защото кръвното и пулса са ти високи, а не обратно, от нерви да ги покачваш. Ти досега не пи ли някакви успокоителни?

# 20
Здравейте скъпички и за много години! Нека новата година ви донесе ЗДРАВЕ, за което всички в тази тема мечтаем!

Отдавна не съм писала, следях от време на време. Виждам нови, но за съжаление и стари съфорумци, които все още търсят истината.
Имам питане към всички, които пият и са пили АД за нашия проблем. Май месец започнах с Ципралекс и Ривотрил, след 2 месеца спрях Ривтрила и мога да кажа, че след още няколко месеца бях нов човек и всичко беше минало. Все още пия Ципралекса, минали са вече 8 месеца и по Коледните празници нещо пак кошмара лееееко се завърна...Успокоявам се че е само момент, но паниката е голямо нещо и започвам да си правя филма че Ципралекса вече не действа и тн. При лекарката си ще ходя чак Февруари и незнам до тогава какво да мисля и правя. Мисля пак да започна Ривотрила по малко както преди сутрин. Може ли някой да ме окуражи и гушне Sad

# 21
запис от мен ... и дано само да се хвалим ,че сме добре  Simple Smile

# 22
Мерси за темичката. При мен едно и също. Страх от болести и това е. По празниците се бях отпуснало - по малко алкохол и цигарки. Преди няколко дни пак запалих и като ми прилоша не е истина. Чак повръщах. На сутринта и една кашлица почнах и ела да видиш цял ден как бях като пълен парцал. Само ми се гадеше. Как се завлякох на изпит и аз не знам. Та от ей такива неща и се скапвам като нищото. Малко ми трябва. Никакво настроение за нищо нямам. Имам да уча много, но не мога да се стегна изобщо. Пък на рев все ме избива. Отделно се разбра, че колега от съседно на нашето заведение проявява интерес към мен. Аз също не съм безразлична, но до там. Нещо не мога да се реша да изляза с него и това си е / не че ме е канил де/. Не знам защо нещо ме спира. Много зле съм станала в отношенията си с противоположния пол. Детето на един конкурс съм го записала в края на месеца. И от сега страх бера как ще сме до тогава. Дали ще сме здрави и ще можем да отидем. За два дни напред планове ме е страх да правя. А ги гледам около мен хората от сега капарират места за 8-ми март и т.н. А аз си седя дома и само квича. Скоро не знам кога ще мога психиатър да посетя и да започна да работя по въпроса с моето подобрение. Отделно пък и от зъболекар имам остра нужда.

# 23
StanyS,силно  Hug

гала,пия успокоителни -Золофт и Ривотрил,но не знам защо сутрин ми е адски подтиснато под диафрагмата и пулса го усещам още в леглото  Sad

# 24
Усещаш го, защото е ускорен. Моят кардиолог навремето първия месец ми изписа успокоителни, след като за 1 месец нещата не се оправиха и каза, тогава включваме и бетаблокер.
Кимми, аз не виждам какво ти пречи да си планираш, ти си планирай пък какво ще стане никой не знае. То и здрав да си никой не ти дава гаранция, че предния ден няма да се разболееш. Между другото и мен ме е страх да планирам.

# 25
 Joy Джери и мен постът на Нефертари много ме развесели, защото се сетих за вица за затвора.

ch1ld0fsky, за съжаление подобен пост звучи като реклама на психотерапевти. Самата аз съм посещавала колега психотерапевт в продължение на година, понеже в този аспект ние сами не можем да си помогнем. След това няколко години бях доста добре и дойде ред и на рецидива, който беше ужасяващо разтърсващ. Още повече, че психотерапията не се поема от здравната каса и си е доста скъп лукс. Не всеки може да си го позволи и да изнудва близките си, понеже много от хората с ПР не могат да си позволят да ходят на работа, защото  болестта спъва и развитие и кариера. По-добре е да не се дават излишни надежди. Не твърдя, че ПР не се лекува, но нека всеки си има едно на ум, защото ,когато повярваш и години наред живееш с мисълта,че си излекуван и изведнъж из невиделица ти дойде този ад отново си още по-отчаян и изплашен. За съжаление имам позната със рецидив след 10 години ремисия. Дори постът ми да звучи песимистично, важното е да се знае, че оптимистът измислил самолета, а песимистът -парашута. Нека си мислим позитивно, нека се радваме на мига, нека вървим напред и да правим каквото трябва, пък ще стане каквото ще. Важното е човек винаги да е подготвен. Аз дори в един пост отправен към Джери бях писала, че понеже години бях добре и бях изхвърлила всички лекарства, та когато ме връхлетя "цунамито на връх Нова година, баща ми, милият, обикаляше като луд по съседите да намери лексотан, или някакво друго успокоително.

# 26
  • София
Алина, с три ръце съм ЗА това, което казваш!!!

Хубаво е да търсиш начини да живееш щастливо и пълноценно, ама ако взимаш лекарства, това не е правилно, нищо, че ти помага да живееш щастливо и пълноценно! Ама че пародия!
Какво е това промиване на мозъци, че се натриса толкова усилено навсякъде, не мога да го проумея! Айде, че не ми се говори направо...

# 27
Вече си знам - никакво успокоително не изхвърлям.

StanyS, аз на няколко пъти се чувствах така след спиране на ривотрила. Ходих на лекар, предписваха ми пак ривотрил за кратко. Пак минава, пак се връща. Сега не ми изписаха ривотрил, а флуанксон - за намаляване на подтиснатостта, паниката и тревожността. Не можеш ли по-рано да отидеш на лекар?

По въпроса с пулса - началото на декември имах много ускорен пулс и ми дадоха бетаблокер - конкор и ми казаха да увелича успокоителните. Пси-то началото на тази година махна всичко от тези двете.

Та никакви не ги свърших с пси-то. В личен план нищо newsm45.
Поне му имам номера на личния gsm.
Та нали сме си опитни мишки, или зайчета ми намали едното лекарство (от това дето не ми пука за нищо) и ми даде едно успокоително - антиалерзин. Брех тея хора поне по една дисертация трябваше да са написали и защитили с тези експерименти. Като гледам лекарството е и  антихистамин. Не, че нямам нужда и от антихистаминово, че една алергия още отшумява от месец.

# 28
Здравейте вече съм твърдо решена освен психиатър да посещавам и психотерапевт, мисля че ще ми се отрази добре, но в Перник психотерапевти няма затова ви моля да ми препоръчате някой психотерапевт в София, на който мога да се доверя и да ми помогне

# 29
Тодор Първанов е единствения терапевт в България, който си носи славата, че има много излекувани случаи на ОКР, ПР, депресии и т.н. Само, че разпитай Мари, защото той има много клиенти и трудно приема нови.

Общи условия

Активация на акаунт