Сгрешен термин

• 9 922
  • 47
  •   1
Отговори
# 15
Пуснала съм си всички необходими изследвания, мисля че това вкл. и за гестационен диабет. От началото на бременността ( понеже е рискова), се изследвам редовно, така че за сега здравето не ме притеснява. Ще видим другата седмица като отида какво ще каже лекаря. Благодаря ви момичета за съветите. Прекрасен ден желая!  Hug Hug

# 16
Аз родих в 32 седмица. Бебето беше с тегло 1950. Така, че 1150 въобще не е много за 32 седмица, ако си в тази.
Нямах никакъв проблем с болничните. Не бях излязла 45 дни преди термин. Първо получих болничен от болницата, а след това ми ги изравниха, така че да получа и първите 45 дни. Бях в болнични до края на август някъде и след това ми почнаха майчинските. Първата година майчински ми свърши не април месеца, а края на май, така че сборувано ми се получиха 410 дни.

# 17
  • София
Никаква 32 ра седмица не си. Щом бебето е 1150 гр значи си около 27гс  моето беше 1200 миналата седмица в 28ма гс. Лекаря ти който ти е казал че термина ти е март много се е объркал с мерките. Спокойно вървите си нормално, само не позволявай да ти сменя официялния термин!

# 18
Много ви благодаря, успокоихте ме. Аз вече му казах, че не искам да ми се сменят документите и официалният термин, така че остава само да чакаме, а бебчо когато е готов сам ще излезе. Simple Smile

# 19
и при мен взе да се измества термина.в началото беше 25април,но след 27ма седмица вече стана 17април.последно като го гледахме бебо в 29та седмица беше 1400г,според моя доктор е напред с големината,а на дължина си отговаря на седмиците  Rolling Eyes

# 20
  • София
Термин не се мести.
Ехографските мерки дават прогнозните рязмери на бебето на термина, но не го местят. Той зависи от датата на ПРМ, а не от размерите на бебето по ехограф.

# 21
  • София
Учудва ме исказването на твоя лекар На големина напред но на дължина е ок? Ами ти знаеш ли как се изчислява  тежината? БП ( големина на главичка)  дължина на фемур и коремче. Демек фемура му е в норми!? Как може такива лекари да има. После ще ви вкарват и предизвикват да раждате по рано защото пренасяте...

# 22
любопитно ми стана сега роди ли вече и кога? Да ти е живо и здраво 😊

# 23
Мили мами,
ако все още някой чете.. Вече родих и реших да ви информирам. В първия си пост бях писала: "И днес отидох да си взема болничен, когато ме погледна на видеозон моя лекар установи, че според плацентата, според това в какво положение е бебето и т.н. терминът ми бил за 15 март. Което е ужасно много разминаване" .. И родих на 15 март в 10 без 25, съвсем нормално, раждането започна предния ден, но поради проблем с матката се забави и моето ангелче се роди на 15 Simple Smile) Поздрави!

# 24
Desskka, честито! Да ти е живо и здраво детенцето!
Само да вметна, че термин може да се премести, ако е ясно, че раждането трябва да бъде със секцио и е важно да се прецени кога да се планира то. Разбира се, това се прави само ако бебето върви по-напред по всички показатели.  Peace

# 25
  • София
И да се ражда секцио, терминът не се мести. 45-дневният болничен пак се определя спрямо него. Просто секциото се насрочва около 10 дни след термин, но той не се мести!
Деска, честито бебче!

# 26
Ако имаш предвид административно, по отношение оформяне на документи - не знам дали се мести или не. Но по отношение на термина като дата, на която завършват 9 месеца бременност, се мести и още как - аз съм с преместен термин  Peace

# 27
  • София
Ами щом не се мести по документи, къде тогава се мести?
И не казвам, че не се прави, а че е абсолютна глупост.

# 28
  • София
BAN а защо се мести? Че аз не намирам никакво логично обяснение да се мести? Бебетата се развиват и узряват по гестационни седмици а не по това което показва УЗ. Така че някой лекар ако ми беше преместил термина щях веднага луд да го изкарам...

# 29
  • Пловдив
Но по отношение на термина като дата, на която завършват 9 месеца бременност, се мести и още как - аз съм с преместен термин  Peace

И защо се мести термин точно?При положение,че последният цикъл е от ясен по-ясен кога е.За мен лекарите,които местят термин не ми изглеждат сериозни.

Така че някой лекар ако ми беше преместил термина щях веднага луд да го изкарам...

Дам,и аз.И няма да ми стъпи крачето при него

Общи условия

Активация на акаунт