Тренировки в домашни условия и здравословно хранене - Тема 63

• 36 384
  • 723
  •   1
Отговори
# 585
  • София
О, момичета, махайте ги тия цигари, за какво са ви?!! Само ви разболяват, състаряват и усмърдяват! Аз съм пушила много, два пъти съм ги отказвала, като първото ми отказване трая 6 години! И пропуших пак. Спрях ги, но няма такава гадост коварна.

Каприс  Hug

Относно тежестите от Лидл - според мен са много леки. Гиричките са по 1 кг, а пясъчните са по 0,5 кг. Твърде недостатъчно. По-добре истински гири, по поне 4-5кг. да се купят. От тези тежести просто няма смисъл.

# 586
Вив, благодаря ти, миличка!!! Кофти това отлагане- само го чакаш да мине, да замине, а то се точи ли точи... Дано по- бързо всичко вече отшуми и се забрави!!!  Praynig Днес вече съм добре, но не тренирах. Както е ясно, в ПМС сме, а мен именно дните преди това СИЛАТА ме напуска най- предателски. До ранния следобед бях бетон с храната, оттам насетне- зАбрави. Пак сме на вълна хумус явно  Laughing И преди съм писала, че не съм фен. А тук, в меката на хумуса, мъж ми вече без хумус почти не сяда да се храни, особено, като има месо. Аз пък все така не припадам нито от вкуса му, нито от вида му  Laughing Даже и на препечена филийка- ей го нА, преди малко реших все пак да се пробвам, да видя какво- що, аз ли съм дефектна, къде е проблемът. Та препекох си две филии от любимия ръжен хляб, намазах ги с хумус с добавени сок от лимон и кориандър като бонус- чери доматчета и... нищо. Само където изядох две филии хляб  Crazy Е, доматчетата бяха много вкусни де  Mr. Green Ама аз и тахан не обичам, та може и заТва да е. Не че се оплаквам, напротив- хваля се.  Joy
Фъстък, честито ви ново начало  Wink

Има пушачи  Wink
Пушех много, преди. Но всъщност, никога не ми е било проблем и да не пуша  Peace Зная, че звучи смешно, но е така.  Blush Когато пуша, го правя защото ми харесва, а не защото съм пристрастена. С двете бременности ги спрях от раз в момента на визуализация на двете чертички. В нас не се пуши. Т.е.- пуша или ако съм навън, с компания. Така да седна сама да запаля цигара- абсурд. Даже често ако с мъжа ми /той е пушач/ сме навън, без значение- на кафе или да се храним, въобще не се сещам за цигари. Ако съм в компания на непушачи- не пуша, не ми се пуши. Ето, сега откакто се върнахме от Бг началото на януари- не съм се и сещала за цигара, а в едната ми чанта още си стои една кутия Карелия. Ако ни дойдат гости, пушачи и искат да пушат- излизаме навън пред къщата и пушим. И аз се включвам тогава. Трябва ми компания, както казах.  Joy Но въпреки всичко, се смятам за пушач  Peace

# 587
Мария.Терзиева, видя ли дали има ластици в Лидл?

Искам да попитам тези които броят калории, плодовете с кора цели ли ги смятате или обелени? Днес се зачудих, до сега все цели съм ги смятала и понеже от днес реших пак да броя за няколко дни и един банан ме мъчи hahaha 170 гр ли да го пиша или 100?

# 588
Как ще го ядеш банана? С кората или без? Ако с кората- броиш и нея, ако без- махаш я  Laughing
Не се брои кората  Peace

# 589
Вивчеее  Hug Hug Hug мерси душко. Изнаясам се да - мога да ви разкажа къде тъжна къде смешна история по тоя случай.

Скрит текст:
Отиваме вчера с МП да чистим апартамента - първо ходихме да си купим прахосмукачка, после си купувахме перилни препарати и на паркинга на кауфланд се опитали да разбият колата...и сега ключалката я няма никва...после отивам да чистим - не можем са си влезем - нещо бравата се прецака, влязохме, пералнята протече, климатика не ни работи...и изобщо и въобще. Ама хазаинът е пич - колкото нас е и всичко оправя - е все пак е длъжен де, няма как. Та му се обаждаме и му викаме така и така това и това не работи и той еемии ще видя и ще оправим нещата..ама тъпо му стана де. То и на нас ни стана ама какво да правим, тия хора няма да се научат да пазят...като не е тяхноо и айдее радваляй. Иначе апартаментчето е много сладко. Като се нанесем окончателно ще ви пусна снимчици Simple Smile

# 590
  • UK
Благодаря ви, момичета, ето я рецептата, моя измишльотина е, по идеи на 2 други любими торти.

Отчитам БР 2 + ден 26 йога + почивка от планк днес Mr. Green

Тази вечер ще правя суровия хумус и ще докладвам!

Бивш пушач Peace И честно да ви кажа, това ми е най-слабото звено. Откровено ми липсват цигарите и като изключим периодите на бременности и кърмене, ако съм в компания и пийвам чаша винце, паля и цигара Confused Ама какво да правиш - вкусно ми е!

# 591
Ооооооооо, ама аз винце и без компания си пийвам  Laughing А най- якото е, че дори тогава не ми се допушва! Но ако съм навън, на хапка- пийка /като всъщност се получава, че е само пийка/ с компания, нямам спирка просто.

# 592
За момичетата, които са в цикъл и се чудят дали да тренират:

http://www.womenshealthmag.com/fitness/period-workout

Накратко:

Скрит текст:
По време на меснтруация, макар да е малко по-дискомфортно, въпреки спазмите и цялото усещане за подутост и гадост, хормоналните промени в организма ни дават възможност да се представим по-добре в тренировката. Тогава имаме засилен толеранс към болката, мускулите ни релаксират по-бързо от натоварването. По време на менструация (и през следващата седмица) женското тяло малко или много се доближава повече до мъжкото - естрогенът и прогестеронът (женските хормони) са в най-ниски нива, което може да ни накара да почувстваме дадена тренировка дори по-лека, съответно да я направим по-качествено. Единствено в този период от месеца, тялото ни осъзнава, че не, бременност няма да има и следователно няма нужда да се пази от натоварване и може да се отпусне на максимални обороти.

Звучи много странно, но е вярно. Преди се пазех от тренировки в този период, защото мислех, че ще си навредя, а и изпитвах болки в корема и ми се струваше непосилно да правя каквото и да е. Последните 2-3 месеца, обаче, реших да тествам тази теория и за моя изненада се оказа вярна. Миналия месец правих Insanity - втори месец и ми се получи просто великолепно точно в тези дни. Нещо повече - след тренировката всякакви болки и неразположения намаляха значително. Този месец пък от нищото изтичах 14-15 км с някаква небивала (за мен) скорост без да усещам умора и единствената причина да спра беше, че се стъмни прекалено много и спрях да виждам добре. Та, сега смешно или не, чакам с нетърпение пак да ми дойде, за да направя пак нещо брутално.  Grinning Жалко, че не важи за грип.  Sick

MissDreamy
, и аз благодаря за рецептата, на вид изглежда убийствено вкусно и ще се пробвам, когато се оправя.

# 593
Чуденки с МЦ не съм имала. Даже днес мисля ударно като за втори ден от началото  му да тренирам рамене.

Очаквам с нетърпение да се запролети и да се включа в редиците на тичащите. Нямам никакъв опит и мисля да използвам тази готова стратегия http://www.bb-team.org/articles/1588_10-top-vaprosa-za-tichaneto

# 594
Хоп-Троп! имаше ластици и от двата вида , и кръглите с дръжки и от ластичните ленти.
А относно тежестите им за китки и глезени ,за които се чидех , мисля да послушам Вивиан и да се въздържа . То и аз мисля че са малко по 0.5 , и гиричка1кг, сега тренирам с 3кг , но исках и вашето мнение. Благодаря.
Трнировки в цикъл не са ми били проблем.То и преди не ми е бил болезнен , но откакто тренирам изобщо не го усещам .Старая се да си тренирам както обикновено.И сега като се замисля смятам че Google76 има известно право - днес ми е последен ден и от 5 дена си тренирам нормално но все чувствам че мога още , и когато имам време продължавам.

# 595
Лелеле, аз направо съм за кофата значи - и пия, и пуша  Mr. Green
Ама пък не ям сладко, брашно и пакетирани храни  Laughing

# 596
Чуденки с МЦ не съм имала. Даже днес мисля ударно като за втори ден от началото  му да тренирам рамене.

Очаквам с нетърпение да се запролети и да се включа в редиците на тичащите. Нямам никакъв опит и мисля да използвам тази готова стратегия http://www.bb-team.org/articles/1588_10-top-vaprosa-za-tichaneto
Разгледах я, хубава е, но аз смятам, че първия път ще се справиш по-добре, отколкото предполага програмата на човека. Човек, който тренира, има известна подготовка за тичане особено, ако е правил кардио упражнения.

Ако ще ти бъде интересно, ще си разкажа накратко за моето пътешествие  от измъчени 3 км до 25 км за около хайде да закръглим, 10 месеца:
Скрит текст:
Аз започнах на някаква смешна възраст от порядъка на 11-12 години и тогава го докарвах до около 5 км, но после спрях за дълго да тичам и възобнових това хоби преди малко повече от 9 месеца.

В началото (най-първите пъти) се озорвах да направя 5 км, понякога на 3 км се шокирах, че толкова тичане е само 3 км.  Blush Първо изтичах само 3км. После 4 км, а след около седмица - 5 км. После задържах на тези 5 км на ден и се опитвах просто винаги да съм способна да ги правя и за предпочитане с по-добра скорост всеки път.

Когато усетих, че съм ок вече и не се изморявам, а скоростта е добра, минах директно на 8 км. - това ми отне малко повече зор, защото не беше мъничко покачване на разстоянието, а си беше с цели 3 км отгоре, но за няколко дни се получи.

Когато започнах да тренирам много Insanity + дългото тичане всеки ден си прецаках кoленете... последваха 2 месеца много слабо трениране, доста проблеми, много лекари, няма значение, това не е важно.

Когато пак започнах (отново с 3 км), открих, че покачването на километража става много по-бързо дори след 2 месеца застой, прекаран в съвсем леки упражнения за мускули. За нула време се върнах на 8 км и качих на 10 км., но не всеки ден, а през ден-2. Това застана като обичайна дистанция може би цял месец.

Един ден се осмелих да се пусна просто и да видя, докъде ще стигна - качих на 16 км. След тях се чувствах брутално изтощена, но вярвах, че не е пълния ми лимит. Веднъж избягани, после не ги чувствах невъзможни, следователно продължих оттам. Не всеки ден съм тичала по толкова, разбира се, но знаех, че мога.  Peace 1 ден тичах 5, друг ден 8, понякога 10, а от време на време пак по 16, за да си знам, че не назадвам.

Преди да настане съвсем зима качих на 20 км с известно усилие, дори не известно, а доста голямо. Пак редувах 5, 6,8,9, много често 10, 15 и рядко 20 км, колкото да си напомням, че съм дотам.

Последно преди снега тичах 25 км и сега съм до тях. Още не съм качвала нагоре, а и за момента ми е добре. Знам, че за голямата ми цел трябва скоро да кача, но не бързам. Трябва внимателно да си слушаш краката и сърцето, те знаят точно колко км ти трябват. Всяко насилване може да ти коства травма или разочарование, но същевременно трябва от време на време да се натискаш сам (както и с обичайните тренировки, които всички си правим вкъщи), за да има винаги прогрес, ако ще да е само с 1 км или с 500 м, няма значение. Simple Smile

# 597
Дрийми, тортата ти е зашеметяваща.

Гугъл, да, така е за цикъла. Изпитала съм го. И много интересен разказ.

Смоук, все забравям да те питам дали знаеш за тази книга.

Обещах още сурови вкуснотии. Ето ги.

Смути от моркови, карфиол, пашън фрут и конопено семе:

Суров веган бъгър:

Меки сурови бонбони с асаи и мескит (направени от останките от днешното ми лешниково-кокосово мляко):

# 598
  • UK
И аз си попийвам, винце особено много редовно. Цигарите ги оставих завинаги преди година и половина - колкото съм пушила-пушила. Но всякакви други прегрешения не са ми чужди - лакома, претенциозна, с магарешки инат  Laughing
Освен това днес съм на коктейл и няма да тренирам. И бе това вчера май съм контузила малко глезен.
Вивче, не се притеснявай за килограмите - важното е да си добре със здравето! Hug
Тук колежките ми мрънкат как не можели да свалят килограми след бременност. Тъжна картинка са малко - дебели, очевидно депресирани от външния си вид и...непрекъснато дъвчат нещо. Е този стомах кога почива?!

# 599
  • София
Ох, моя стомах, горкия, днес е наказан. Стърже, свири, а аз съм сложила тампоните и не чувам  Mr. Green Така де, днес моя почива  hahaha Утре също смятам да му дам почивка. Стабилна тридневна отпуска ще му дам  Laughing Гадняр. Само ме саботира.  Laughing
 Льоли  Hug

Общи условия

Активация на акаунт