Тема Незабравима (Unutulmaz) 252 ,"Kara Ekmek"

• 44 473
  • 734
  •   1
Отговори
# 270
  • София

Серхан бей в  Alaçam Köyü Kestel Bursa.

Сигурно ли е, че е там? Защото аз получих друга информация и дори снимка за доказателство със следния надпис:
В предградие на Истанбул Серхан снима с телефона си гигантска вълна, която се разбива в брега

# 271
# 272
# 273
  • София
Вчера не се отзовахте на призива ми да отбележим подобаващо 02.02, та реших да го направя днес с едно малко стихче. Всякакви съвпадения с места, събития и хора са случайни.

02.02

Писти снежни
Морски бряг
Ласки нежни
Крак връз крак

Дружба мъжка
Порив нов
Някой пъшка
Ех, любов....

Последна редакция: вт, 03 фев 2015, 10:26 от bganio

# 274
  • Русе
Вчера не се отзовахте на призива ми да отбележим подобаващо 02.02, та реших да го направя днес с едно малко стихче. Всякакви съвпадения с места, събития и хора са случайни.

02.02

Писти снежни
Морски бряг
Ласки нежни
Крак въз крак

Дружба мъжка
Порив нов
Някой пъшка
Ех, любов....

newsm47 smile3501 newsm10
Който си го може, може!  smile3521

Ваня-е, благодаря ти! newsm51 newsm51 newsm51

# 275
Здравейте  Hug Hug

Асие: Съвестта ми изобщо не е спокойна. Всичко да разкажем и да се отървем тогава.
Вуйчото: Значи шантажирате племенника ми?
Бабата: Те ще се омъжат и това бебе ще се роди.
Дъртия чичко-паричко: Изобщо да не се притесняваш. Ръцете ми са пълни
Мащехата  Нервин: нещо от рода на казваш мащехата и да е толкова лесно  да те предпази , толкова лесно  и акъл ще дава. /За това не съм сигурна много много/
Бащата: Нервин женичке моя.  Моля те не ме наранявай.
Сестрата  Мине: Аз видях истинското ти лице. Коя си ти? Ти наистина моята сестра ли си?
Асие:  /Последното не го чувам нещо/

http://www.atv.com.tr/webtv/kara-ekmek/fragman/3?id=26670a57-ba1 … 8e03-6114ad68419b

Последна редакция: вт, 03 фев 2015, 10:27 от дежавю

# 276
  • София
Бладарности на Дежавю за превода, ама аз със или без превод още не мога да вляза в час с материала в смисъл да разбера кой кой е и за какво се бори. Нищо, в най-скоро време ще го направя. А сега нещо за днешния ден. Бас държа, че не знаете какъв е той и какво не трябва да правите.....
Скрит текст:
На 3 февруари отбелязваме Зимен Симеоновден. Смята се за лош ден, един от най-лошите в годината. Забранено е да се сече и реже, за да не се роди "симьосано" (с белег) дете или добитък. Според народния календар, този празник, както и зимната Богородица, почитат главно бременните жени, младите невести и майките. Гадае се по това, че какъвто човек първи дойде в къщата - мъж или жена, такъв добитък ще се роди.Зимният Симеоновден се смята за един от най-лошите дни в годината. Някъде го наричат Симеон бележник, защото белязва хората, оставя им рани и белези. Той е третият вълчи празник. На този ден не се работи с вълна, не се изхвърля пепел и смет навън, за да не се разсърдят вълците.
В някои краища забраняват употребата на думата вълк, а в други просто прекратяват договора с фирмата за чистота „Волф” и правят нова обществена поръчка.

А докато вляза в час, да потренирам малко за 14 февруари - патронния празник на темата.

Мерки

Една Еда незабравима
Един кубик от сълзи сол
Малък бе света за трима,
а проблемите им бол

Миг един, но бе за двама
Слънце с хиляди лъчи
Литър кръв, кардиограма
Един излишен пак стърчи

Целувките броя на пръсти
Голи сцени меря с дроб
За стотен път Бату ще мъсти
За себе си копае гроб

Безброй шамари, а и звучни
пищят във моите уши
Изследвам с методи научни
страстта в човешките души

Но няма мерки, ни лимити
за непораснали деца
И няма способи открити
любов да мерят в две сърца

Последна редакция: вт, 03 фев 2015, 14:49 от bganio

# 277
http://www.atv.com.tr/webtv/kara-ekmek/fragman/3?id=6fa5583d-14f … 8a0a-41e19df8b0fe

Асие: Ще умре са и казали. Няма да умре, нали?
Вйчото: Нама да умре. Ти не се притеснявай. Ще направим каквото е по силите ни.
Мине: /аз така го чувам/ Вашата добрина и защита не ми минават. Това са черни пари, черен хляб.... /поне аз така го чувам/
Майката на Джан ли е каква е незнам: Джан, дъще изтрий сълзите си. Събуди се малко. забрави грешката.
Джан: И станахме параван за влизане на всички в това семейство на Селен.
Асие: /малко пак научквам ама понеже други не превеждат тук./ Никой който ме заплашва не е останал да не си го получи. /нещо от този сорт/..... Разбра ли ме?
Прислужничката: Новата ни прислужница - Мине
Али: Виж какво. Има ли млади мъже там?
Мащехата: Салим ти коя къща мислиш, че продаваш а? Нали за рождения ден на мен щеше да я предпишеш. /и тука не съм  много сигурна/
Бащата: Знам но детето е болно. Трябват ни пари за лечението.
Мащехата: С години бях жена без да обичам. Сега останах на улицата.
Мине: Татко събудете се. Мехмет е избягал.
Таткото: Охх ненормалник.... не го ли заключихте?
Асие: И теб те сложих в листата. Наистина ще направя всичко по силите си в тази къща. /тука не чух дали се каза какво е това дето ще го прави/

ЕЕ извинявайте аз колкото разбрах толкова написах
Много дълъг фрагман, той почти целия филм разказа

# 278
  • София
Да не се чудим повече на какво се дължала химията. Науката вече е намерила отговорите, но да видим в конкретния случай дали е така.

Хората се влюбват всеки ден, но какво се случва в мозъка на двама, когато напълно си изгубят ума един по друг? През изминалите няколко десетилетия много учени са изследвали т.нар. „правила на привличането” – или кое е това, което кара двама души да усещат „химия” помежду си. „Никога не е само едно нещо, например лицевата симетрия или феромоните,” казва д-р Браян Гросмън, психолог и експерт по комуникация от САЩ, цитиран от "Обекти". Но има някои определени, конкретни неща, които водят до непосредствено привличане и дълготрайни връзки.”Ако сте се чудили какво ви е привлякло в любимия човек, може би това е бил един от следните фактори:
1. Политическите сходства - Неприложимо.
2. Кавалерството - Определено – спря се, предложи йю да се преоблече в колата и й даде новата рокля на химическо чистене. Колцина биха го направили?
3. Физическите мерки - Твърдо да, особено нейните.
4. Симетричното лице - Е, чак пък толкова – един нос и да стърчи малко, не е толкова фатално, особено, ако е неговият.
5. Адресът - Това само за Мелда бе фактор и комплекс, за нашите хора – не.
6. Броят свещи на тортата - Бих казал не на тортата, а на пода и то подредени от Тарък.
7. Огледални образи - Тук, обратно на теорията, противоположностите се привлякоха като магнит.
8. Гените - Е, чак дотам не се стигна /да си гледат и гените имам предвид/.

# 279
# 280
  • Русе
Да не се чудим повече на какво се дължала химията. Науката вече е намерила отговорите, но да видим в конкретния случай дали е така.

Хората се влюбват всеки ден, но какво се случва в мозъка на двама, когато напълно си изгубят ума един по друг? През изминалите няколко десетилетия много учени са изследвали т.нар. „правила на привличането” – или кое е това, което кара двама души да усещат „химия” помежду си. „Никога не е само едно нещо, например лицевата симетрия или феромоните,” казва д-р Браян Гросмън, психолог и експерт по комуникация от САЩ, цитиран от "Обекти". Но има някои определени, конкретни неща, които водят до непосредствено привличане и дълготрайни връзки.”Ако сте се чудили какво ви е привлякло в любимия човек, може би това е бил един от следните фактори:
2. Кавалерството - Определено – спря се, предложи йю да се преоблече в колата и й даде новата рокля на химическо чистене. Колцина биха го направили?
4. Симетричното лице - Е, чак пък толкова – един нос и да стърчи малко, не е толкова фатално, особено, ако е неговият.
6. Броят свещи на тортата - Бих казал не на тортата, а на пода и то подредени от Тарък.
7. Огледални образи - Тук, обратно на теорията, противоположностите се привлякоха като магнит.

Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
Бганьо, как ти идват на ума, направо ти се чудя! За това и за "Мерки" заслужено smile3501 smile3501 smile3501 newsm10 newsm10 newsm10
Дежавю, благодаря за превода! newsm51 newsm51 newsm51

# 281

hahaha hahaha
Ами има още много други.

# 282
# 283
  • София

Ех, да не ви казвам какви мисли ме обзеха при вида на това диванче....Ама вие сигурно се сещате. Лек ден на всички.

Диван

Полегнала си кротко на дивана,
а моят взор намусен те следи
За мене просто място не остана
Ти първа на дивана се вреди

Опънала си стройните си краци,
гледаш ме с досада, не копнеж
Разголила си даже и баджаци
Но с тая гледка няма да ме спреш

Ще ревна аз във късен час вечерен
До твойто дупе място ми стори
Забрави ли за своя благоверен -
на краката си едва се той държи

Последна редакция: ср, 04 фев 2015, 13:28 от bganio

# 284
  • Русе

Ех, да не ви казвам какви мисли ме обзеха при вида на това диванче....Ама вие сигурно се сещате. Лек ден на всички.

Диван

Полегнала си кротко на дивана,
а моят взор намусен те следи
За мене просто място не остана
Ти първа на дивана се вреди

Опънала си стройните си краци,
гледаш ме с досада, не копнеж
Разголила си даже и баджаци
Но с тая гледка няма да ме спреш

Ще ревна аз във късен час вечерен
До твойто дупе място ми стори
Забрави ли за своя благоверен -