ОКТОМВРИЙКИ 2015г.

• 34 330
  • 675
  •   1
Отговори
# 225
Ами нищо няма да пия тогава  Crazy

# 226
  • Сливен
Момичета, аз не мисля, че чаша или две биха навредили толкова, особено ако всеки ден се пие нещо различно. Ето и доктора на Ена е казал същото, така че пейте си по едно чайче, щом ви носи удоволствие  Hug

# 227
Ева, честито сърчице!  Hug

# 228
Ева, честито сърчице. И аз се надявам да чуя...
Относно чайовете, и аз не мисля, че може да има противопоказни. Дори някои билка да не е препоръчителна, предполагам че става въпрос за много големи количества. За 1-2 чаши на ден едва ли става въпрос. А ако толкова се притеснявате - зелен чай.
При първата бременност лекарката ми постоянно ми говореше какво трябва да ям и всеки път ме препитваше какво съм яла до сега  Crazy Постоянно ми повтаряше - месо, сирене, яйца, риба. И да ям по 5 пъти на ден, което нямаше как да стане понеже спях до 11  Embarassed ММ беше с мен на всеки преглед и после ме следеше какво ям  Tired Та на всяко хранене месо с бучка сирене. На закуска сандвич с пушено месо и сирене или кашкавал. Между храненията - много мляко и плодове. Хранех се като по учебник, тъпчех се постоянно без да имам апетит, качих само 10 кг и в болницата оставих 8.
Също ми казваше никакви трушии. А на мен много ми се ядеше кисело, та ядях директно лимон  Crazy Също ми беше забранила всякакви колбаси, кренвирши и пастети. Само качествена детска шунка или пушени филета. Беше ми казала без тесто, картофи и ориз, защото няма да мога да ям от важните храни ако се натъпча с въглехидрати.
По принцип съм доволна от съветите й. Така трябва да се храним постоянно, а не само по време на бременност.

# 229
Това с яденето много ме обърква, защото аз четох, че е добре да се ядат картофи по време на бременност. За белия ориз, тестото и захарта и аз знам, че не трябва.

А за сушито - и аз се успокоявах, че мога да си хапвам с краставица, но обикновено то се прави на същата дъска и се реже със същия нож, с който и това със сурова риба. Така че реално има вероятност пак да стане беля, прекалявам с детайлите, но аз обичам да го карам възможно най-сигурно. А и специално в България рибата в сушито не е от най-пресните, не може да се сравни с Япония, аз такова хранително натравяне имах в София след едно суши, не искам да си спомням. По тази причина реших да го избягвам напълно, независимо къде се намирам.

Сега чакам да ми отмине това отвращение към храната, което имам в момента, и се връщам към здравословното хранене, дано да е скоро.

# 230
Skeeter ако толкова много ти се дояде суши, зеленчуково суши, е много лесно да си го направиш и вкъщи. Не е нужно да се поръчва суши от заведение, където не знаеш как точно е приготвено. Правиш си го вкъщи - сваряваш си ориза нарязваш си морковчета краставица авокадо или каквтото там душа ти иска и навиваш. Как точно да нагласиш лепкавостта на ориза четеш в интернет има много рецепти, в които обясняват как се прави. И в крайна сметка каквото и да се получи съм убедена че ще ти е вкусно, защото ще знаеш че си си го направила сама  Wink

# 231
FaaerY - не се бях сетила, че наистина човек като си го прави вкъщи няма проблем! Мерси, че ме подсети! Само че ще търся някоя мила приятелка, която владее техниката, защото ако ви покажа снимки на първия си и единствен досега опит да направя суши сама ще ви се отяде завинаги  Mr. Green Нито ориза ми беше като хората, за завиването изобщо няма да говоря  ooooh!

# 232
Правилното хранене е по-скоро важно за майката, отколкото за бебето. То така или иначе получава всичко необходимо от организма на майката. Мои приятелки си ядяха каквото им падне (само закуски, чипсове, кроасани и пържени картофи БУКВАЛНО) и пак износват и раждат здраво бебе (дори по-едро от моето). Е вярно, че качват 20-30 кг , зъбите им се скапват и сигурно 1 куп други проблеми...

# 233
Не мисля, че е по-важно за майката, на бебето също му трябват различни вещества, като например много протеин, защото е важен за изграждането на клетките и развитието на органите. На една жена и стигат около 45 грама протеин на ден, на бременна и трябват 70-75, тоест не е само за жената важно яденето, а и за бебето, и то доста. Не че, както Бисквитка казва, няма майки, които се тъпчат с тесто и мазнина и пак си раждат здрави бебета, но принципно бебето няма откъде да си набавя всичко необходимо, ако майка му не му го набавя.

# 234
Aз прaвя суши вкъщи, зaщото не ми хaресвa товa, което е по зaведениятa в Бългaрия. Ползвaм ориз мисля, че е нa Кринa, в чернa кутия, специaлен зa суши. Отзaд нa опaковкaтa имa описaние кaк се прaви, но предупреждaвaм, че товa описaние е зa специaлнa тенджерa зa вaрене нa ориз. При нaшите условия трябвa повече водa от описaното. Стaвa много вкусен Simple Smile и после си прaвиш сушито с кaквото ти е кеф, aз слaгaм филaделфия и aвокaдо, крaстaвичкa и суровa сьомгa. Сегa ще мине без нея. Може дa се зaмени с много нещa - ролцa от рaци, топло пушенa сьомгa (тя е претърпялa термичнa обрaботкa), вaрени скaриди, които може и дa сa пaнирaни и т.н. A зaщо не и сaмо зеленчуково суши Simple Smile

Според мен не е никaк прaвилно дa се хрaни еднa бременнa основно с чипсове и боклуци. Вaжно е дa имa полезни хрaнителни веществa зa плодa. Дори имa рaзрaботени хрaнителни режими по месеци зa бременни в нерa, кой оргaн се рaзвивa в моментa и кaкво е вaжно дa яде за него.

# 235
Честито сърчице, Ева!  Heart Eyes

Хубаво е да се храним здравословно и балансирано, но пък има много мами, които в първите месеци не могат да погледнат определена храна.... Само като си помисля за яйца и мляко....  Sick

# 236
Здравейте и от мен... Simple Smile 2та ми теста са положителни,надявам се и прегледа при доктора да потвърди тази хубава новина Simple Smile

# 237
Маги, добре дошла в нашия отбор  Hug

Ох, да става 17:30 часа и да си тръгвам,че кръста много ме боли, мрън.... ooooh!  Grinning

# 238
Привет и от мен,момичета Simple SmileДнес бях на лекар и съм със смесени чувства.Видяхме хубаво плодно сакче Simple Smile))) Размер 18 мм.Занесох направлението за записване в жк, но гинеколожката каза,че съм отишла твърде рано.Не ме регистрира,каза ми да отида към края на месеца Sad И сърчице не чухме,прегледа ме набързо на ехограф.Вече съм в началото на 7 г.с.Може ли да се установи съречна дейност,или е рано?Мисля да отида на преглед при друг специалист.Относно болките-от време на време имам прерязвяне в зоната на яйчниците и съм все нащрек.Проверявам и за зацапване,защото имам усещането,че нещо потича.Гадене нямам тази седмица,само леко ми прилошава.Но пък имам невероятен апетит,не мога да се спра направо...

# 239
Моят проблем пък е следният...3теста показват +,макар и бледа чертичка,но ми се появи кафеникаво течение...Нормално ли е...?В неделя съм на лекар,хем да ми останови бремеността(дали има такава),хем ще му кажа и за течението...Но до тогава ще откача...На някоя мама,ако й се е случвало,да сподели...

Общи условия

Активация на акаунт