ОКТОМВРИЙКИ 2015г.

• 34 329
  • 675
  •   1
Отговори
# 210
Добър ден и от мен  Hug

Сладурани, да ви питам имате ли лека тежест долу в областта на цялото коремче под пъпа, не болки, а напрегнатост, тежест. Или съвсем нищо не чувствате в тази област  Rolling Eyes

# 211
polin4eto здравей, аз имах такава тежест до онзи ден и вчера малко но днес като че ли нищо не усещам, вчера беше слаба но предните дни си имах осезаема тежест и дискомфорт и леко придърпване точно там ниско долу под коремчето. На моменти я усещах по-силно на моменти по-слабо, но определено усещах дискомфорт.

# 212
Добро утро и от мен!
И аз изпитвам тежест почти през цялото време ниско долу. Освен това, през цялото време имам чувството,че нещо ми тече, а то слава Богу, нищо не ми тече. По-често ми се ходи от нормалното до тоалетната, а и  все проверявам, да няма нещо.  През нощта изведнъж от спалнята както си спях, усетих как мирише в хладилника ни! Днес пътуваме за България, дано всичко е наред. Но в родината ми не може да ми е зле, нали така? Simple Smile Желая на всички ви успешен петък. 

# 213
Момичета, поуспокоихте ме, и аз така като отида до вц-то и с облекчение поглеждам, че няма зацапване  Praynig. Аз на 17-ти на прегледа ще говоря сериозно с лекарката да ме завежда на 4-ти март ЖК и да почвам с болничните, защото определено възрастта си казва думата и усещам, че сега няма да е песен като първия път  Crazy. Такава лека бременност имах, освен едно припадане на улицата във втория месец, но ми бяха взели три епруветки кръв, беше една жега и стана тя каквато стана  Simple Smile
Ох, добре, че е петък, да си почина 2 дни  Grinning

# 214
Момичета искам да ви питам нещо. Моя приятелка ми каза че не трябва да ям меки неузрели сирена. Става въпрос за тези френските, сините, бри и т.н. А какво ще кажете за нашето обикновено бяло сирене. Нали все пак то съдържа калций. Вие имате ли предпочитания към някоя конкретна марка сирене. Моля ви споделете какво сирене консумирате вие ?

# 215
Да, и аз съм чела, че не трябва да се ядат такива сирена, но за бялото саламурено сирене няма проблем. Ние в къщи си купуваме сирене "Ралица" на с.Белица  Peace
Аз пък се бях нагласила да ям суши, много го обичам  Blush, след 2 седмици на рожденния ден на щерката, ама и туй не трябвало  Grinning

# 216
Дa, меките сиренa не трябвa дa се ядaт, нaшето крaве сирене е ок. Ние вкъщи ядем Еленa. Сушито е ок дa се яде aко не е със суровa рибa, нaпр. с ролцa от рaци, вaрени скaриди и всички остaнaли вaриaнти нямa проблем дa се консумирaт. И едвa ли в Япония не ядaт суши по време нa бременност. Кaкто и не би трябвaло дa консумирaме от нaшите сурово сушени колбaси - лукaнки, суджуци, сaлaми и т.н. Но едвa ли имa бременнa бългaркa, която дa не е хaпвaлa по мaлко от тях. Aко не е вегетaриaнкa, естествено Wink Обожaвaм суши и толковa много ми се хaпвa сегa Sad

# 217
Дами, днес бях за втори път на лекар. Нещото е вече 1.7мм голямо и си има сърце  Heart Eyes
Туп-туп, туп-туп. 107 удара в минута!
Ама да не започнете да се шашкате сега, аз съм май от всички с най-ранния термин: 1 до 5 октомври.
По въпроса за сиренето: него можеш да го ядеш, както и всички твърди сирена от пастьоризирано мляко.
Аз се убедих, че колкото повече чета, толкова повече се шашкам.
Питах доктора, дали мога да карам колело и да пия билков чай, той се засмя само много сърдечно и ме успокои...
Бях прочела някакви статии в интернет, че поне 10 билки от стандартните (за чай) отпускали матката и бременните не трябва да пият такъв чай.
Сега почвам да си ги редувам чайовете без да се притеснявам, че без чай не мога  Simple Smile

# 218
Евa, честито сърчице Simple Smile Aз съм в понеделник нa преглед зa сърчицa. Нямaм търпение вече, мислех днес дa отидa, но се стърпях Wink

# 219
Ева от 1-вия етаж да ти е честито 1,7 милиметровото нещо хихи  Hug Laughing. Дано и ние останалите скоро получим такива новини. Пожелавам ти да не спира да милиметрее и да става все по голямо Simple Smile. Относно чая и аз имам съображения и не смея да пия никакъв за сега макар че много обичам. Може ли да пия чай от мента, липа, мащерка? А относно бялото саламурено сиренце сега съм по-спокойна и ще си похапвам смело Simple Smile

# 220
  • Сливен
Ева, честито ти тупкащо сърчице, дано скоро всички се похвалим  Praynig
Ментата, не е от най-препоръчителните при бременност - скоро го четох някъде. Иначе и аз пия всяка сутрин поне по два чая и  едно кафе, засега ми е добре така. Усещам обаче , че с това гадене скоро може да се наложи да спра кафето.
Освен изброените неща от Шмокси, трябва да се избягва и дивечовото месо, освен ако не е изследвано.
Момичетата, които сте били на лекар - пускаха ли ви вече някакви изследвания?

# 221
Честито и от мен, Ева Hug

За чай от мента и липа със сигурност няма проблеми, за мащерката не знам. Има много билки, които са маточностимулиращи, аз намерих в интернет някакъв списък и си го разпечатах да го имам, ама сега не е при мен. Но чичко Гугъл всичко казва Grinning

Рокси, в този списък, който имам аз пише, че ментовото масло е противопоказно, но сушената билка - не е, естествено в умерени количества, аз повече от 1 чай на ден не пия  Simple Smile

# 222
  • Сливен
Ето една статия по въпроса, то май никоя билчица не ни остана , която да можем да си пием http://www.hera.bg/s.php?n=509

# 223
Ето една статия по въпроса, то май никоя билчица не ни остана , която да можем да си пием http://www.hera.bg/s.php?n=509

Ох, съвсем се обърках  ooooh!
Ама то наистина нищо не останало , само шипка ще пия.
Вчера пих мента, днес лайка и липа, ама спирам вече. Simple Smile

# 224
Шипкaтa зaпичa момичетa, aко имaте проблеми с ходенето до тоaлетнa я избягвaйте  Peace

Общи условия

Активация на акаунт