ОКТОМВРИЙКИ 2015г.

• 34 328
  • 675
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте, момичета.
Сутринта и аз бях на лекар. Каза ми, че се вижда едва-едва плодно сакче и ме вика пак на 16-ти да потвърди, че не е празно. Отговаряла съм била на 3-4 седмица, а по мои сметки трябваше да съм в 6-та... newsm78 Както и да е. Явно по-натам ще ми каже термина.
Голямото ми разочарование обаче днес беше, когато се обадих и казах на майка ми. Първата и реакция беше "Как ще се справяш?" и "Защо не се пазите?" #Cussing out Много ми докривя, че си и поплаках даже. Много разчитах на нея за подкрепа и помощ с баткото, но явно и на нея и идва в повече (помага и за гледането на племенницата)

Относно спорта - аз го започнах като разбрах, че съм бременна. Първата бременност я проседях и пролежах с доста нездравословно хранене в резултат, на което родих много трудно, защото нямах сили да напъвам. Освен това качих килца, от които са ми останали поне 7 в повече. Сега ме е страх да не затлъстея прекалено, че нито за мен, нито за бебо е полезно, а и с баткото ще ми е по-трудно ако много се търкалям. Така че:
1. Диета за бременни - умерена и здравословна
2. 15 мин на кростренажора
3. 30 мин пилатес за бременни
Надявам се да успея да увелича тренировките преди да е напреднала бременността, но нали съм си кюфтенце не прекалявам за сега.

# 196
Привет момичета, да ви се оплача Sad Днес толкова много ми се вие свят и ми прилошава, че си тръгнах от работа...Пуснах си един ден платен отпуск,а шефката ми се размрънка,че й правели проблем за отпуските на отдела.Да съм си вземела болничен...В крайна сметка ми разписа молбата за отпуск,но с огромно нежелание Sad Много съм разочарована,а сме близки приятелки и знае за състоянието ми.Имам едно питане към вас-мога ли да започна да ползвам болнични до края на бременността?Четох,че имам право на 180 дни болнични за годината.45-те дни преди раждане включват ли се в тези 180 дни? Поздрави и успешен ден!

# 197
  • Сливен
София, 45-те дни не се включват, т.е. имаш право на 180 болнични + 45-дневния преди раждането. Аз например по калкулаторите за термин, трябва да изляза в 45-дневния на 22.08.2015, т.е., някъде около 24.02.2015г. мога да излаза спокойно в болничен. Както вече писах аз ще си карам докато мога, че да имам по-висока база за обезщетението после.
moarrein, съжалявам за реакцията на майка ти, дано се осъзнае и те поздрави  Hug
Freestyle37, едно кафе на ден не представлява никакъв проблем - аз даже си пия по две, ами пие ми се, какво да направя  Simple Smile
При мен гаденето продължава с пълни сили, ужасно е.

# 198
Roxanna,много благодаря за информацията.Ще се опитам да издържа до края на месеца, пък после ще го мисля Simple Smile

# 199
София Модева абсолютно съм съпричастна с теб защото и на мен днес цял ден ми се вие свят и ми е доста отпаднало. Не ми се гади все още слава богу, но виенето на свят сякаш подсилва умората ми. За разлика от теб обаче аз си стоя на работа. Дори в момента пиша от работното си място и само гледам часовника и нямам търпение да стане 17:30, тогава ми свършва работния ден. Само искам да се прибера и да си легна малко поне. Иначе и аз мисля да работя до последно ако се чувствам добре разбира се, за да може обещетението после да е малко по-добро. Не знам още как точно ще станат нещата при мен защото аз до края на миналата година се осигурявах на минимална работна заплата. От тази година във фирмата започнаха да ни осигуряват на това което взимаме но все още не знам какво точно ще ми изплатят като изляза в майчинство живот и здраве.

# 200
  • Сливен
FaaerY , и аз като теб чакам да дойде края на работния ден  Laughing Иначе за обезщетението - малко ни прецакаха, защото ще взимат за база 24 месеца назад, т.е. при теб както си с реална  заплата от януари, ще ти се сметне обезщетението така : 13 месеца по минималната заплата и 7 (от януари до юли) по новата заплата, т.е. няма много да ти повлияе, освен ако разликата не е много голяма.

# 201
Добре де момичета, тук във форума четох една тема, където се твърди, че ако изляза още от 3-ия месец примерно в болничен до края без да го прекъсвам през тоя период, това по никакъв начин не повлиява на обезщетението за майчинство после. Защото всъщност те ще гледат осигурителния доход върху който съм била в непрекъснат болничен, а не 80-те % от него. Но ако се прекъсне болничния и се върнеш дори и за малко тогава ти пада майчинството. Ще потърся темата да сложа линк,ако искате да погледнете.

# 202
roxanna благодаря за разяснението  Hug . Обясни ми го много добре защото аз наистина до сега не бях въобще на ясно как ще ми смятат после майчинството а и не смея да питам в деловодството за да не давам поводи за съмнение и приказки все още Simple Smile

# 203
При мен обаче,за съжаление,няма как да чакам края на работния ден.Работя в контакт център и имам огромен списък с нередовни длъжници, с които трябва да се карам по телефона и да ги карам да си плащат кредитите.Броят ни обажданията, задачите в системата и входящите повиквания.Много се натоварвам психически от разговорите с клиенти и ми става лошо.Едни изпадат в истерия,други се карат с нас,трети реват...Не съм от стомана и ми става жал понякога...
Ако намерите темата за болничните, ще съм ви много благодарна,за да знам как да действам.

# 204
  • Сливен
http://www.kik-info.com/calculators/maichinstvo.php - ето с този калкулатор може да си изчислите долу-горе обезщетението, но първо се регистрирайте, без регистрация не става.
Поли, четох и аз нещо такова. При мен нещата , обаче стоят малко по-различно, получаваме пари за храна всеки месец, ако съм в болнични се спират, освен това април месец ще имам актуализация на заплатата( това ако не се осъществят очакваните съкращения), затова ми е важно да си ходя на работа поне докато мога.
София, това е темата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=818639.0;topicrefid=20

Последна редакция: чт, 05 фев 2015, 16:40 от roxanna

# 205
Пусто търся сега и не я намирам темата,от както го промениха тоя форум нищо не мога да намеря  Crossing Arms

Аз и сега смятах различни варианти с калкулатора в КиК и сумичките, които се получават ме удовлетворяват  Praynig
Искам да се махна час по-скоро от работа, и днес колежката дето седи срещу мен ми прави някви номера, едвам успях да се съвзема психически бързо, даже леко ме преряза през корема, и така се уплаших, на мен ми трябва спокойствие (както на всички ни  Hug) точно сега, и не искам да си го причинявам.  Tired

Рокси, при теб наиситна нещата стоят по по-различен начин и има смисъл  Peace
И тази темичка става, но имаше една "Болнични по време на бременност".

# 206
София Модева и аз работя в контакт център и незнам как ще ги издържам.Много ме ядосват по някога.Но и аз ще работя ако мога до края.С първата бременност си бях вкъщи и май сега искам да работя,разбира се ако съм добре 😃

# 207
Здравейте отново днеска бях при доки , всичко е наред вижда се ясно  Hug    Joy бих искала да ви покажа снимка , но незнам как се качва  Laughing доки ми каза че сьм в 4-та седмица и по калкндара в тел. Ми показва предполагаем термин 12.10.2015  Heart Eyes

# 208
Аз предпочитам да взема по-малко майчинство,но да си запазя здравето и нервите Simple Smile Искам просто една спокойна бременност. Благодаря за линкчето Wink

# 209
  • Сливен
Добро утро  Hug
Ето я темата за болничните по време на бременност -   http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=787786.0
Kraspeto_89, браво за прегледа  Hug
Софи М., разбира се че е важно да имаме една спокойна бременност   Hug, аз например силно се съмнявам, че ще изкарам до края на работа - и двете ми предишни бременности не бяха от най-леките, особено втората, сега предполагам, че може да стане и по-зле.
Хубав петък  Hug

Общи условия

Активация на акаунт