ОКТОМВРИЙКИ 2015г.

• 34 480
  • 675
  •   1
Отговори
# 495
Ами моят господинчо е 13 килограма и не знам колко пъти на ден го вдигам. Още преди да забременея го научих да се качва по стълбите без да го нося и да слиза като го държа за ръка, Това поне ми спестява носенето по стълбите , защото спалните са горе. Сега имам план да не го качвам в столчето за ядене а да сяда на малко столче до холовата маса. По принцип не са ми забранили да го вдигам. Докторката ми каза,че не е проблем да го вдигам. Единственото,което са ми забранили е сурово месо и гмуркане на дълбоко (не че съм хукнала Simple Smile ) Казаха ми,че даже може да яздя кон (не,че се хукнала хаха ).  Малкия спи в нашата стая, в неговото си легло, но скоро ще го местя в друга (отдавна трябваше да го направя).

# 496
Аз имам 2 неуспешни бременности преди тази и се старая много да се пазя, мм също ме гледа като писано яйце. Но пък детето ми е доста голям дивак, нищо, че е момиченце, прави по 200 бели в минута  Crazy
Още към годинката започна да скача в движение от количката, коланите изобщо не я спираха, на 1г и 3м прибрахме окончателно количката и от тогава си върви за ръчичка, може да върви 2-3км без проблем, няма да си поиска да я нося, изобщо не мога да се оплача.

Няма ли как да пазарувате заедно с мъж ти, той да носи багажите? Ние винаги така правим, но пък моя има много почивдни дни...

# 497
  • Пловдив
Привет на новите мами  Hug Всичко е наред и сме 12мм. Следващия път съм на 5 Март, дано бързо да мине  Grinning  Hug
Коя седмицa и кой ден си, зa срaвнение нa рaзмерa нa ембрионa питaм? Моите нa 6седмици и 5денa бяхa 11мм и 9.1мм.

В 5г.с и 4 дена съм. Това с мм не ми е ясно колко трябва да е. Важно е гинеколога да каже, че всичко е наред.  Rolling Eyes Hug

# 498
В тази седмица, най-вероятно, това са размерите на плодното сакче  Simple Smile

# 499
Дa, мисля че до шестa седмицa мерят сaкa, a след товa зaпочвaт дa мерят ембрионa.

Моят син е 12-13 кг. Гледaм дa не го вдигaм, че ми зaбрaнихa докторите! Естествено нaлaгa се понякогa, но съм го нaучилa дa се кaчвa и слизa сaм от количкaтa, нa столa зa хрaнене също, в леглото си прескaчa прегрaдaтa, когaто е нaполовинa свaленa, естествено го придържaм. Пaмперсите вече ги сменям не нa повивaлникa, a нa спaлнятa, той се кaчвa пaк сaм. След кaто го изкъпя викaм тaткото дa го вдигне и дa го носи до стaятa. Естествено понякогa се нaлaгa дa го вдигaм кaто зaкъснее ММ от рaботa, но е рядко. Той от ден първи спи в сaмостоятелнa стaя, нямaме този проблем с леглaтa.

# 500
  • Сливен
Случва се да я нося от време на време, ама съвсем за кратко - тя е около 14кг., но и тя като момиченцето на Танчи, не се спира, голямо ми е диваненце  Simple Smile Последните дни баща ми я взима от яслата и я взима при тях, че нали правим ремонт на банята и само пречи, към 21ч. отиваме при тях, удряме по едно душче и си я взимаме. Голям ужас е това да правиш ремонт на банята и да живееш на същото място.
Забравих да ви кажа, че вчера гинеколожката много се зарадва, че сме решили да имаме още едно детенце. Но и много се изненада, че е станало толкова бързо, защото аз преди няма и три месеца ходих на профилактичен и нищо не и споменах.
Хубав ден на всички  Hug

# 501
Здравейте момичета!Аз имам гадене от известно време следобед. Сутрин като стана, съм добре, но в късния следобед изведнъж се сривам от умора и започва да ми се гади. Тази седмица съм в отпуска и като настъпи този момент си лягам, но какво ще правя в офиса другата седмица, незнам. Някоя от вас да има подобни оплаквания и как се справя с тях? На мен против гаденето лекарката ми изписа  Nausema и това помага. Освен това от вчера ме боли гърлото. Какво да пия? Желая на всички ви хубав ден и само хубави новини и емоции!

# 502
Freestyle37 , пий чайчета с мед  и лимон, и прави гаргара с клеева тинктура, разредена с вода, също и гаргара със сода бикарбонат  Peace

Аз гадене нямам, даже тая сутрин закусих леко, не бях закусвала от 3 седмици  Crazy, сега пия в офиса един ментов чай с мед, и много се кефя, че е петък Party
От вторник вечерта се чувствам много добре, бях се оплакала, че гърдите не ме болят, но беше за кратко, болят си  Grinning

Рокси, Танчиии, радвам се за резултатите от прегледите ви.  Hug

# 503
Привет Simple Smile и аз се чудя за моя хубостник, дето е 12 кг на година и 4 месеца. Като се приберем все иска да го вдигам, на повивалник си се сменяме, а с количката нещо отдавна не сме излизали, сега съботата ще пробваме до парка и колко ще издържи да ходи сам. Стабилен е, но за стълби и си иска вдигане, а и с апреските залита малко повече.
Май наистина не трябва да го мислим прекалено. От другата ми октомврийска група имаме мами с повече деца - няма как да не гледаш голямото, ако то има нужда. Спомням си случка как в напреднала бременност майката се спусна да вдигне 4 годишното си дете, паднало от колелото. Нямаше й нищо на бебка после, слава богу!
И аз се радвам на петъка и се лекувам с чайчета и трахизан Simple Smile Бързо оздравяване на всички болни и скоро да чуем тупкащи сърчица!

# 504
И аз съм с момченце на 1г и 4м - около 12 кг. Имам забрана да го вдигам, понеже имах кървене. Таткото има много почивни дни и когато си е вкъщи той го вдига винаги, но от време на време като го няма се налага да го вдигна. Просто няма начин, има ситуации, в които се налага. Надявам се да не се окажу проблем. А за майките, които нямат проблем, не трябва да го мислите толкова. Нито сме първите, нито последните, само в групата колко много майки сме с малки дечица.

# 505
violetdark , добре дошла, и стисками палци този път всичко да е безпроблемно  Peace
А това първо бебче ли ще ти е?  Simple Smile

Slynchitse, и на теб добре дошла, и хич не се притеснявай за антибиотика, нищо не станало  Peace
Да това ми е първа бременост и затова съм толкова разтревожена!

# 506
Здравейте ,момичета
изчаках днес окончателно да чуем сърчице ,за да пиша .В 7г.с и 1ден съм .....чу се сърчице Heart Eyes
Имам момиченце почти на 4г,за съжаление миналите 2 седмици бяхме ужасно болни ,дори аз се наложи да пия антибиотик Оспамокс разбира се по предписание на гинеколога ми ,много тежко боледуване изкарах ,пия Биозин мама също и фолиева киселина .
Гаденето обаче доста ме тормози ......хапвам често по малко .....така се измъквам ,днес гинекологът ми изписа някакви билкови капки против гадене и Емил таблетки .....но четох ,че повечето мами не са много намерили смисъл в тези таблетки ...
За съжаление ММ работи в чужбина ,прибира се на 2 месеца за по 2 седмици ,предполагам юни ще приключи ,защото ми е доста трудно и сега сама .....бабите ми са далеч ....та разбирате колко ми е сложно !
Хубав ден ,мамчета!

# 507
Здравей ichkata83, добре дошла при нас и честито сърчице  Heart Eyes

Наистина не ти е лесно, без никаква помощ, аз като родих на 24, ММ беше на един курс тогава за една година, идваше си само събота и неделя, бабите на 200 км. разстояние, и се оправях сама, сякаш бях гледала дете. То всъщност аз имах опит, понеже бях на 11 години, когато се роди моята сестра, и може да се каже, че аз си я отгледах  Grinning
Сега, честно казано повече ме страх от тогава, сякаш всичко съм забравила вече, но пък ще си имам голяма кака помощница.  Flutter

# 508
ichkata83, честито сърчице ! Все така добре да се развиват нещата при теб  Two Hearts Значи ако всичко се развива нормално при мен трябва да чуя сърчице на 8 пълни г.с.  Praynig и няма да е рано

# 509
Здравейте момичета.
Добре дошли на новите мами, няма да изброявам, за да не пропусна някоя Simple Smile, че последните 2-3 дни въобще не бях в кондиция заради тоя вирус. Вчера ми беше пикът на болестта. Бях вдигнала температура 38,6 и не се сдържах и пих парацетамол. Той веднага ме облекчи и смъкна температурата а личната ми лекарка ми каза че добре съм направила, защото в случая температурата е щяла да бъде по-опасна от една таблетка парацетамол. Изписа ми още Проспан за кашлицата и инфлуцид като ми каза инфлуцида да го пия първия ден на през 15-30 мин - ударно. А за запушеният нос - Еуфорбиум. Пиша ги тези неща защото знам, че има и други болни та ако мога да съм от помощ. На мен ми повлияха доста добре. Днес вече съм определено друг човек Simple Smile. Все още си лежа в леглото, но определено съм доста по-добре. Взех си и направление за гинеколог и смятам да отида на преглед към края на дръгата седмица.

Общи условия

Активация на акаунт