ОКТОМВРИЙКИ 2015г.

• 34 314
  • 675
  •   1
Отговори
# 90
Точно така е.

# 91
Да, да. Права си. Сега като се разтърсих съм в 5 седмица, но в 6 ГЕСТАЦИОННА седмица.

# 92
Абе те всички седвмици са гестационни.... каква е другата, ако не гестационна? Няма такова нещо, като сега съм в 5-та, а иначе в 6-та, но на практика в 3-та... Седмицата е една и тя е 6-та в твоя случай.

Иначе е вярно, че ако например овулацията е по-късно или по-рано, седмицата няма да се изчисли правилно според първата дата на послединя цикъл...

# 93
Да си в 5г.с и 1д, това означава, че имаш 5 пълни седмици, съответно си в шестата. 

Все едно днес ставаш на 27 години и започваш 28мата. Реално имаш навършени 27 и си в 28мата, ама как го обясних  Laughing Mr. Green Thinking

# 94
Всъщност, такъв термин "в еди коя си седмица и еди колко си дни" няма. Казва се, че си в 6-та седмица или НА 5 седмици и 1 ден.

# 95
Да си в 5г.с и 1д, това означава, че имаш 5 пълни седмици, съответно си в шестата. 

Все едно днес ставаш на 27 години и започваш 28мата. Реално имаш навършени 27 и си в 28мата, ама как го обясних  Laughing Mr. Green Thinking

Супер го обясни - брaво!  Peace

# 96
Да, но в такъв случай не се казва в 5 г.с., а на 5 г.с., защото в означава периода от края на 4-тата до края на 5-тата, а когато си на 5 г.с и 1 ден, това означава, че си след края на 5-тата, т.е. си в 6-та г.с.

т.е.
на 5 г.с. и 1 ден = в 6-та г.с.

# 97
Разбрахме, разбрахме  Laughing  Whistling

# 98
Един въпрос от мен към всички мами, които вече имат деца: на 32 години съм и това ми е първа бременност. В момента много се чудя кои изследвания по време на бременността са действително наложителни. Гинекологът ми даде миналата сряда един дълъг списък със изследвания и аз трябва с негова помощ да реша кои искам, ако с плода всичко е наред. На лекари и зъболекари по принцип нямам много доверие, тъй като работата си им е бизнес и имат интерес да си платя всичко, което не се поема от касата. Някои изследвания се поемат от касата, други - не.
Да уточня: живея в Германия.
Приятелки или познати гинеколожки не мога да питам засега...   newsm78
Ще съм ви много благодарна за мненията ви!

# 99
Един въпрос от мен към всички мами, които вече имат деца: на 32 години съм и това ми е първа бременност. В момента много се чудя кои изследвания по време на бременността са действително наложителни. Гинекологът ми даде миналата сряда един дълъг списък със изследвания и аз трябва с негова помощ да реша кои искам, ако с плода всичко е наред. На лекари и зъболекари по принцип нямам много доверие, тъй като работата си им е бизнес и имат интерес да си платя всичко, което не се поема от касата. Някои изследвания се поемат от касата, други - не.
Да уточня: живея в Германия.
Приятелки или познати гинеколожки не мога да питам засега...   newsm78
Ще съм ви много благодарна за мненията ви!

Здрасти,

и аз съм в Германия, Мюнхен. Ти?

# 100
Обяснявам, защото това е много често срещана грешка. Даже за възрастта на бебета казват 10- ти месец, понякога, а имат предвид 10 месеца

# 101
Евя, направи си кръвните, урината, кръвна група и после биохимичен скрининг. Накрая и очен.
Пкк и урина тук се правят всеки триместър.

Последна редакция: нд, 01 фев 2015, 18:52 от celika

# 102
И аз съм в Германия и стоя пред същите въпроси.

# 103
Допълвам и микробиология като задължително. След това според резултатите ще прецените.

# 104
Да, бактериалните инфекции често са безсимптомни и могат да бъдат много опасни, така че се присъединявам към мнението за наложителността им.  Peace
Аз съм с първа дата на последния цикъл 01.01.2015  Flutter Смятам термин на 08.10.2015 г. Това ми е втора бременност, имам един юнак на година и пет месеца (определено по Целика  Wink ) Много съм щастлива, малко се притеснявам как ще се справим, но това е хубаво вълнение. Да си пожелаем приятни предстоящи емоции, по-малко страхове и на есен - здрави дечица и мами Praynig  Hug   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт