НУКК - Мнения

 • 29 809
 • 50
 •   1
Отговори
 • Мнения: 5
НУКК - Мнения
Здравейте приятели ,
Бих желал да получа повече изчерпателна информация от 1 клас в Италианският Лицей . Кандидатстването е ясно , интересува ме програмата на обучение и разходите на месечна база , за униформи , помагала и т.н.т.
Благодаря Ви .

Последна редакция: вт, 13 яну 2015, 21:45 от copy32

# 1
 • Мнения: 482
За униформите - обаждаш се на фирма Хев и питаш кое колко струва. Вече какво количество ще поръчаш и от къде ще вземеш ризите (примерно) зависи от теб.
учебната програма включва 7 часа всеки ден - приключват към 14:30, после следва занималня или допълнителни дейности някакви - ако искаш. Ако не искаш - детето се прибира. С пианото и шаха - сметката сме я закръглили на около 200 лв. Задължителните - транспорта, храната, охрана и медицинско обслужване са към 150 лв. В началото събрахме не голяма сума да им купим помагалата и други неща дето ще им трябват и от тогава не сме се занимавали.
Надявам се поне от малко да съм била то помощ ...
Различните "предмети" са народни и бални танци. Имат рисуване и музика (предмети, които в някой частни училища май се пропускат).

# 2
 • Мнения: 5
Здравейте ,
Значи относно сумите не е свръх натоварващо .
Относно самото обучение искам да попитам , дали е много натоварващо за детето ?
( моето за сега дава вид , че е привързано към ученето ) .
Казаха ми , че от интензивното учене някой деца ходят по психиатри !!!!
Което много ме смути . Вярно че това е станало в по-горен курс на обучение , но аз искам да получа вярно инфо .

Благодаря Ви Simple Smile

# 3
 • Мнения: 9
Ха ха, чак пък психиатри! Детето ми е в първи клас и впечатленията ми са напълно противоположни.
Имам по-голямо дете в друго у-ще и преди 2 години в 1 клас натоварването бе в пъти по-голямо.  Да не говорим, че с математиката децата в НУКК са далеч по-назад от останалите.

# 4
 • Мнения: 482
Относно натоварването - ми не мога да взема твърдо мнение - не ми изглежда да учат ужасно много, но тя самата се изморява - и беше видимо най-силно в началото. Заспива по-рано. Режима и е по цял ден. Кара занималнята в НУКК а в два от дните учи и френски във Френският институт. Вечер пише домашни и играе. Уморато според мен идва основно от "физическите" предмети - танците, физическото - всеки ден имат нещо в този стил. А да тропаш ръченица 1 час си е уморително Grinning
Това с психиатрите ми идва прекалено ....
Имам чувството че повечето деца в първи клас са учили повече преди да влязат в НУКК, от колкото след като са влезли.

# 5
 • Мнения: 5
Здравейте ,
Относно психическото натоварване , питам за да получа отговор от някой който в момента е в това положение . И дали ще си заслужава напъването за НУКК . Вярно мога да го отпиша детенце когато си пожелая ..... но нали трябва да се дава положителен пример и на детето ! Аз имам една година за проучване и желая да чуя повече мнения . Чувам и за лоши отзиви от преподаватели . Така , че всякаква информация ще ми е полезна .

Благодаря Ви  Grinning

Последна редакция: ср, 14 яну 2015, 22:44 от copy32

# 6
 • Мнения: 5
Здравейте пак ,
От четене в други теми разбрах , че някой имат копия от тестовете  Blush ... някой може ли да ми ги прати на copy32@abv.bg . Друго което искам да попитам е за новия сборник , който НУКК издава , дали има тестове в него ?

Благодаря Ви МАМЧЕТА предварително .  bouquet

# 7
 • Мнения: 482
Аз нямам копие на тестовете, а относно "сборника", ако иде реч за "За бъдещите първокласници" - то друго освен тестове няма. Просто съвременен вариант на "Азбука на мисленето".

# 8
 • Мнения: 5
Здравейте пак  Party
Ето инфото което разбрах от Вас и темите в сайта :

1. Изпита ...... no comment , пътечки много .
2. После 190лв. за униформа+4/5 ризи и евентуално престилки , или бели блузи - по- широки , за творчество .
3. Такса на месец 154лв. за транспорт и т.н.т.
4. Такси за допълнителните занимания т.3 + т.4 = около 200лв.
5. Първоначално се събира малка сума за помагала - на всякъде май е така .
6. И децата са в добри ръце  Grinning


Имам един много интересен въпрос ?
- Транспорта който се плаща до дома ли е или си има маршрут ?

 newsm78

Пишете ако има и нещо друго , ще се радвам да науча повече неща за това училище .

Другите ми цели най-вероятно са 18-то или 32-ро училища

Благодаряяяяяя

# 9
 • Мнения: 482
Марширути са. Рейсове (в повечето случай бели, ими и два-три сини) на Етап. Имат разписание и спирки.  Като се записва детето се попълва с кой марширут ще пътува до училището и с кой ще се връща (съответно и на коя спирка ще слиза).

# 10
 • Мнения: 125
Може ли някой да сподели извън тестовете, представени в "Азбука на мисленето", какво още има в тестовете на НУКК? Как децата ще прочетат условията на задачите, след като не се изисква да могат да четат и пишат? Родителите на деца, кандидаствали 2014/2015, моля да споделят повече подробности. Laughing

# 11
 • Мнения: 482
Тестове са, от типа на Азбуката. Няма нещо коренно различно. Тестовете, след изпита, не се обявяват и ако някой ви е казвал какъв е теста, то това е било сглобено на разказите на детето. Аз моето не съм го тормозила да ми разказва какви са били задачите и наистина не мога да помогна в тази насока.
Относно четенето и писането. От децата не се очаква да прочетат условията (дори съм срещала силни роптания "ама той може да чете, от къде на къде няма да му позволят да си прочете условията сам!") Но условията изобщо ги няма на листовете, които попълват децата. Четат им се от квестора и след това им се засича времето за дадената задача. Като изтече времето им се казва а сега обърнете на другата страница, изчакват ги да обърнат и почват да им четат новото условие, засичат времето и така нататък. Ако не се лъжа им дават от порядъка на 10тина задачи.

Последна редакция: пн, 19 яну 2015, 10:17 от temp

# 12
 • Мнения: 125
temp, благодаря Ви!
А колко е времето за решаване на една задача?

# 13
 • Мнения: 482
Различно е времето, според трудността на задачите, те и самите задачи носят различен брой точки. Лошото е че не помня колко беше и общото време. Върти ми се в главата 30 минути. Това е чисто време в което децата решават задачи. В него не се включва четенето на задачите, обясненията които дават на децата, ако някое дете са го водили до тоалетната и т.н. ако е имало някакви други "проблеми" в групата. Ако дете се разреве - мисля че директно го извеждат от стаята.
Това е - дано не те подвеждам за нещо.
Иначе на самият изпит в началото директорката обявява колко протича самият изпит и горе долу правилата, при които се провежда. После прибират групите една по една и ги извеждат една по една. Самите групи стоят различно време, точно заради тези "проблеми" които могат да се случат в тях. Та не излизат в последователността в която са влезнали.
Съвети за изпита - децата да са яли, да са пили, да са ходили до тоалетна, да са спокойни, да са в удобни дрехи ... и т.н.

# 14
 • Мнения: 186
Не само не се претоварват, а даже напротив. Може би има деца, които са свикнали на по-лежерен режим или още не са отвикнали от ДГ да спят на обяд и на тях да им се струва уморително. Ръченицата  Laughing не е 1 час, а 35 мин., от които реално в танци преминават половината, същото е при балните танци.

Общи условия

Активация на акаунт