"Бързо времето минава, Февруарче на годинка става!" 10-та тема

• 29 973
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
  • NE
ana.ana И аз много задълбочено разследвах Кларкс обувките. Ортопеда беше с английска специализация и от разговора установих всичко, което изброи. Личното ми мнение е че наистина е много готина подметката и подплатата. Имат и серия за лазене, прохождане и проходили бебета и деца.
И аз ще изчакам някоя промоция да взема  някакви кецове за пролетта.

Последна редакция: пн, 19 яну 2015, 07:53 от Flower Fairy

# 166
  • София
привет,
аз пък съм се захванала с тези столчета сега да проучвам едно хубаво. Уж купих скъпо и хубаво столче , а ето че не ми е както трябва.
Загледах се много в тези на Britax , но доста скъпички ми се струват, та не знам.
Къти вашето ми харесва, но е почти същото като моето или поне начина на фиксиране към седалката гледам че е същият, а мен това най ме притеснява в моето- не ми се фиксира стабилно към седалката.
Тези на Britax  гледам имат по различно фиксиране.
Фаурче ако може били ми казала вашето как се фиксира и мърда ли ти или си седи добре фиксирано.

ana.ana  мен ще ми е интересно да кажеш какво си научила за обувките, че ние вече стабилно щрапаме и нещо ни поумаляха обувките та скоро ще взимам нови.

Къти за елдата аз я правя или по точно слагам в зеленчуковите пюрета. Тя има особен вкус, но е много полезна за това е хубаво да я даваш. На мен не ми минава ако я давам така само елда с плод или сирене. Но в пюретата ми минава, даже много я харесва. Правила съм пюре от коприва и елда и много го яде и си е направо енергийна бомба това. Та пробвай така.
Аз пък днес взех фини ядки от гречка (или елда) и ще пробвам утре да видим дали ще ги яде дребното или пак аз ще си ги ям.

А за юфката и ние така не я ядем много много, но по натам като можем да им правим с прясно мляко и яйца ще я проядат сигурна съм. Аз умирам за юфка с мляко и яйца, то си е супер Simple Smile.

Ние тази вечер няма такъв цирк. Сигурно 20 пъти се мъча да го прехвърля в леглото му. В 9 и нещо заспа, току що успях да го сложа в леглото му. Ей все едно радиация имаше в тоя креват. Как тръгна да го слагам и скача , взема го и веднага однася плувката и а да го сложа и скача  ooooh!.

За бибите не мога да помогна. Аз колко се мъчих да го науча с биба и така и не успях. Имаме тук 3-4 и си играем с тях, седят в коша с играчките.

МАги сигурно са зъби. Моята лекарка ми даде рецепта за едни свещички да давам в такива случай. Четох и на други места , че ги ползват за зъбни драми, но аз така и не съм ги пробвала, че ние се поуспокоихме в последно време и се будим по 2-3 пъти. Знам че са хомеопатични- пише  Viburcol  на рецептата ми. Ако искаш питай твоята ЛЛ за тях .

елефтериа радвам се че си се излекувала и си си в къщи  Hug.  Пази се сега и виж с нещо си позасили имунитета.

Мечева убихта ме вече с Митето, щом вече са и псувате  Joy

Спокойна нощ на всички  Hug

# 167
Ако пиша" добро утро "брои ли се Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Е,нищо ново под небето-пак ще спиме малко,но от сън спомен няма Naughty
Ана.ана-да ,теб имах предвид.Знам,че има и други Ани,но ти си на квадрат WinkИ не виждам защо да не се включваш,нека се пишат глупости,щом има кой да ги чете Joy
 Hugна болните,недоспалите и страдащите от самота при разходки(все още не ми е ясно защо всички майки с колички трябва да се обединят,нали ще свърши тротоара newsm78)
ще правим опити за спане и ние,цунки Heart Eyes

# 168
  • Англия
Всъщност ние с дъщерята на другата мама Нели сме адашки  Blush

# 169
  • Англия
Ето какво научих за обувките:
98% от бебетата се раждат със здрави крачка, но 60% от възрастните имат проблеми с тях. Ето защо изборът на правилната детска обувка е изключително важен. Тя трябва да бъде преди всичко от естествени, дишащи материали, тъй като детските крака се изпотяват много. Подметката трябва да бъде гъвкава, за да следва естественото движение на ходилата.
Под внимание също трябва да се вземе, че краката биват с различна ширина и дължината на ходилото не е достатъчен ориентир за размера на необходимата обувка. Детските крака предстои да се развиват, тяхната съединителна тъкан, връзки и кости са още меки и подлежат на оформяне, а мазнината, която ги покрива и има за цел да ги предпазва, ги прави относително нечувствителни на натиск. Ето защо детето не може да каже, че обувката го стяга. Опипването отвън не би могъл да е точен ориентир, защото при натиск детето автоматично свива пръстите и дори при малък номер ние може да напипваме разстояние. При избора на обувки се препоръчва измерването на крачето с уред, както на дължина, така и на ширина. В никакъв случай не бива да се купува по-голям номер за "да има да му става по-дълго", например. Оптималното разстояние между пръстите и края на обувката е 7мм и нашите деца в следващата една година ще израстнат около 3 номера, ето защо е необходимо измерването на ходилата през 2-3 месеца. При по-голяма от точния размер обувка се нарушава естественото "разгъващо" се движение при пристъпване, кракът се приплъзва към върха на обувката, пръстите се притискат и така се повлиява негативно развитието на краката. По принцип се препоръчва прохождането на босо и чак когато детето може да ходи да се изберат обувките, тъй като стъпалото се удължава под натиска на тежеста. В Англия традиционните бебешки и детски обувки са Clarks, в Германия моите приятелки взимат Naturino Falcotto или Elefanten, но не знам дали изобщо са налични в България тези марки.
Редактирам се, за да добавя, че в никакъв случай не трябва да се ползват обувки втора употреба,макар и видимо да са като нови. Те вече са приели формата на крака на предишния собственик и така стават неподходящи за друго дете.

Последна редакция: пн, 19 яну 2015, 08:43 от ana.ana

# 170
  • NE
Добро утро!
Гери Бритакс са скъпа марка, но в amazon.co.uk има много намаления директно от производителя. Ние го купихме с транспорт от Англия и всичко ни излезе към 200 лв.
Столчето е всъщност разположено върху една стойка характерна за столчетата до 18 кг. В задната и част има специално място, където минава колана в хоризонтално положение. Фиксацията е здрава. Не е мръднало досега защото го следя внимателно.
Може да отидете до представителството на Бритакс и да разгледате столчетата на живо и да мерите по вашата кола. После нищо не пречи да си го заръчате в амазон.
ana Благодаря за изчерпателната информация. Мисля, че може да се поръча и уреда им за измерване на стъпалото.

Зъбчето ни тормози яко и почти не сме спали. Не иска и да суче и сигурно днес ще е мъчение храненето.

# 171
Гери, зависи и от седалките на колата. Ако отзад са по-извити,  /така да се изразя/ и не може да поеме столчето хубаво. Нашите са много широки и столчето пасва точно на самата седалка.
А това наистина е широко столче, значи не ви е вариант.  Rolling Eyes

За обувките
Скрит текст:
Аз пък мисля, че тези Кларкс са много прехвалени. 100лв за обувка, която ще се носи 1месец newsm78
Ми то аз всеки месец трябва да давам по 100лв за обувки на Мони, защото крачето му расте много бързо. Вече сме със 12,5см стъпало.
Това разбира се си е мое мнение, аз лично не бих дала такива пари за "прохождането" на детето. Аз като не съм била с Кларкс да не би да не мога да ходя или пък да имам проблеми с краката Tired
Мони е с ботушки от 20лв в момента, които само му топлят като сме навън, защото той още не  може да ходи. За в къщи съм му купила обувчици на К&К, който ги ползва като пантифки, но му ги слагам рядко.
За прохождане знам, че е най-хубаво на босо краче с чорапче. Е, разбира се, това е вариант само за в къщи, но 100лв всеки месец за "Кларкс" не давам Peace

Ееее, момичета, добре, че се вслушах и днес дадох пак юфка на Мони - еми изяде си я цялата newsm44 ееее, много съм доволна. Сега остава и елдата да улуча как да я давам.
Гери, мерсаЖ за съвета за елдата. Сега на обяд ще го пробвам по твоя начин, стискай палци да станат нещата.

Иначе, добро утро от нас!   food010 Тук едно хубаво слънчице пече, та мисля да излезем с Мони на разходка Whistling

# 172
Привет ,мами
Ана ана,мерси за инфото-покрива се изцяло с моята предварително събрана информация за обувките и тази,която ортопеда ми даде. А що се касае до марката-мисля,че е вече въпрос на лични финанси и т.н.В БГ също знам,че КК  са с добри показатели-т.е повечето са доволни и от цените и от резултата.Ние още не вървим много стабилно и ще купуваме по-нататък.Слава богу -избор има Peace
Мами,разбрах,че в био-храните ,които били на пазара също имало Ета,представяте ли си SadТо изобщо струва ли си да даваш луди пари в такъв случай.И изобщо ще взема да не питам къде какво има,производство и така.От понеделник да ме обземат мрачни мисли...
Къти,приятно изкарване на Боровец-да станете скиори номер 1 Hug
Хубав ден  bouquet

# 173
  • Англия
Не знам колко струват Кларкс в България, тук за пълзене и прохождане са около 30 лири, за по-голямо детенце-малко по-скъпи. Не знам дали чак всеки месец ще е нужен нов чифт, може би на 3. Наистина е въпрос на финанси, но и до огромна степен на приоритет! Един пушещ татко или мама едва ли се побират в бюджет по-скромен от 100лв.на месец  newsm78

# 174
  • NE
В момента clarks в официалният си сайт имат -50% отстъпка, но като цяло има и често промоции. Доставката им е безплатна, а с транспортна фирма оттам ще дойде не повече от 5-6 лв.
В продавалник има много продавачи, които също продават чисто нови кларкс обувки на цени до 40 лв.
Аз съм убедена в качеството им. Просто много трудно обувам всякакви обувки на крачетата на малкото. Whistling

Бързам, че малкото е с баща си навън.
Честита 11-та месечинка на Влади на мама Гери.  bouquet

# 175
  • София
Здравейте,
така и не се научих да качвам аз снимки тук , та почерпете се така от нас Simple Smile    party023

Аз също искам да му взема едни Clarks, но тук в магазина им са от 150 на горе, което си е много, защото не се знае верно колко ще ги носи. Гледах в OLX , но там са само малки номера , има до 20 , а на мен ми трябва 22 горе доло.
Някой поръчвал ли е от саита им, как става с плащане и там разни транспорти.

Лек ден за сега от нас.

# 176
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Здравейте, здравейте, мацки  Hug

Пф ... свърших -  newsm79 newsm28 wash hang 1dishes newsm71   food002  ... в тоЗ ред ... Вие го правите в неделя ..., ама аз чакам да заминат по направление в понеделник всички дразнители и да съм сама ... с дребуса, де Simple Smile

Много полезно инфо за обувките, ана   bouquet

Честита 11 месечинка на ходещия Влади Simple Smile Да е здрав  Hug

За бибите - навсякъде у нас са ... Ей сега ще я пробвам да й давам само като заспива да видим каква ще я свършим ... Но - средната като започна ясла на 1,5 и там казаха, че РИОКОЗ им е забранило да приемат такива атрибути и ... тя през деня ще не ще беше без биба ... Още 2-3 месеца си я търсеше вечер и приключихме ... Та, ако видя, че не й е комфортно на дребната без биберон ще си й го дам ...

Хайде, лек ден!

# 177
Ани.Ани  Heart Eyes оф на Мончо всеки месец се взимат нови ooooh! и аз като теб мисля, че не трябва да се взимат по-големи размери за "да има да износва" и точно поради тази причина всеки месец, айде на месец и половина купуваме нови обувки.
Последно бях купила едни ботушки, 2ри месец започнахме с тях, но те не са нищо особено /20лв, че даже и 20 нямаха/, но са много пухкави вътре и ги слагам като сме на разходка за да му топлят краченцата, но си седи в количката. Не стъпва долу.
Ако има наистина за по 40-50лв не бих се замислила, но преди време ги бяхте обсъждали пак и ... като влязох да им видя цените  ooooh!
А уж не съм от стипците newsm78 пък може и да съм станала Joy
Флауърче  Heart Eyes дай да видя намаленията, моля те, че нещо не се справям аз Tired Hug

Гери  Heart Eyes 'начиииииии такова черпене ще те черпя за елдата, чееееееее  Hug Мони си изяде цялото бурканче /190гр/ че и още иска Shocked направих му я със зеленчуково пюре /пак домашно приготвено/, сложих и малко риган и ... ела да видиш к'во става Joy яде амааааа, не мога да сваря да загребвам с лъжицата Joy Изяде бурканче и половина, приблизително около 220-250гр.
Благодаря ти още веднъж. Благодаря и на останалите момичета, които се включиха за юфката Hug

Тъй, сега имам едно запитване Whistling
Като казах 190гр... вие по колко грама горе долу давате на вече 11месечното ви бебе /да не говоря, че вече имаме и на по годинка/  newsm78
На Мони май вече не му стигат 190гр /било обедно, каша, плодово, закуска и т.н./ иска си още newsm78
В последно време /от няколко дни/ давам примерно закуска+1-2 бисквитки, обедното меню+1/2 бурканче плодово пюре, кашата+1-2 бисквитки и т.н. Rolling Eyes
Май вече не ги засищат изцяло 190-то грама newsm78 или просто Мони е по-ящен  Blush

А сега и да се похваля:
Скрит текст:
Днес ми пристигна едно гоЦко клинче от китайския + обеци, които си бях поръчала /кръст/ и се съчетаха прсто повече от перфектно с роклята ми за кръщенето. Пристигна и УЖ зимното яке на мъжа ми, но мисля, че ще го ползва в по-хладните летни нощи Joy
Тъй... сега по-важното е, че излязохме с кумата ни и понеже мъжа й ще е кръстник на Мони, купихме златното кръстче и синджирче - просто прекрасни. Верно, изръсиха си се доста, но не пожелаха да коментираме цената, защото се разбрахме само това да е от тях и ... така. Решили да е по-скъпо, та така си остана. Много съм доволна Heart Eyes
Айдеееее, похвалих се като дърта циганка пак, ама...  Blush

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 2 нови отговора hahaha
Докато се обясня, Гери и Безобидничка ме изпревариха   bouquet

# 178
  • NE
Гери Предполагам няма проблем да платиш в сайта им с карта. Peace Само посочваш адреса в UK на транспортната фирма, която ползваш когато си правиш регистрацията. Те от транспортната фирма вече задвижват нещата към БГ и после си взимаш пратката. Излиза най-изгодно така защото пренасят кг за около 1,5 - 2,20 лв. до България и както си в София директно можеш да си ги вземеш от техен склад. Аз съм доволна от Габиели, но и Габко са коректни. Peace
Ако имаш въпроси съм на линия. Hug
Къти Английската детска номерация е малко различна, но CD5 e 20 номер. Ето няколко предложения. Peace И в продавалник първото, което хванах. Peace

Пак казвам, че и аз смятам че крачетата се нуждаят от правилна стъпка. Моето го оставям в къщи по чорапче за да си усеща максимално крака, но навън просто трябва нещо стабилно. Още не сме се сблъсквали, но има деца които изкривяват стъпката от неправилни обувки. Друг е въпроса какво усеща детето за удобно, така че няма тази и тази марка са мега, другите не. Пробата му е цаката. Peace

# 179
Флауърче благодаря ти много, но не разбрах за номерацията newsm78
Как става плащането и доставянето... стандартно или има нещо допълнително?
ЕТО ТОВА ми хареса ама номера как се избира Shocked newsm78
за 12,5см стъпалце newsm78

Общи условия

Активация на акаунт