"Бързо времето минава, Февруарче на годинка става!" 10-та тема

• 29 957
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте ,мами:)Честити първи рожденни дни на Дари и Сияна,здрави и щастливи да растат  bouquet Hug  bouquet
Къти,според мен-може PeaceАма в съвсем малко количество,все пак е суров продукт и то яйце
За спането-вече писах,че малката мармозетка се върти през цялата нощ и се гъзурчи особено активно преди заспиване.За това за нас решението е чувал.Вече се изправя дори и с дебелия,който е като олекотена завивка Mr. GreenИ така-боди с д.р.,тънко клинче или памучно панталонче,блузка тънка с д.р.,защото и двата ми чувала са без ръкави,и я напъхвам в чувала като видя,че се омърлушва и ще спи.В стаята рядко пускам радиатор,само ако е много студено навън-мисля,че спането на нормална температура,не на много топло е по-здравословно.20-21С вечер,през деня-22-23.През деня я завивам с едно тънко памучно одеало ,но след като заспи-преди това го захвърля демонстративно Crossing Arms
Преди малко си купихме столче най-после,огледахме и пробвахме с малкия цар .ето http://www.patilanci.bg/stolche-za-kola-avionaut-glider-jylto само че е червено
харесах и обувки,но ще изчакам да мине РДто и тогава,че не се знае колко ще ми е сметката в ресторанта newsm78
С обикновено веро мия от коледа горе-долу,но също с отделна гъба.
Днес за първи път отказа млякото с ориза,смесено с малко пасирана ябълка Rolling EyesСтранно,може пък да не е гладна ,на обяд си хапна доста обилно ...
Болните бебета да оздравяват бързо Hug Hug

# 616
Днес дадох КМ с ръжени ядки и круша, стиска си очите като яде явно и е кисело, не го хареса много  ама го изяде. Утре ще добавя банан да стане по сладко. Който дава КМ с овесени ядки да каже как го прави, направо ли добавя, щото аз досега ги варях или накисвах с вряла вода, ама ако сложа направо КМ дали ще стане?
И ние вчера бяхме на ДК 9.600кг и 75см, не е наддала от преди месец и половина. Направиха и ваксината и изобщо не плака, даже не разбра какво става. Ама вечерта беше крива. Тук има грипна епидемия и ДК са забранени и затова не ни дадоха направления за изследванията, че понеделник ще ходим да ги вземем. След 1 месец пак имало ваксина.
За водата, педи ми каза да давам розова Девин, аз я преварявах доскоро, но вече не.

# 617
  • Англия
Като бях бременна имах мн.време да чета за храните, вредни, опасни. За яйцата и салмонелата ми се върти нещо като 15сек.на 60градуса са достатъчни яйцето да е безопасно вече. Може би не са точните числа, но беше страшно кратко време. Тъй че аз застройвам, но оставям малко да поври след това.

# 618
Благодаря момичета Hug
Ани добре, че писа, че да ме успокоиш  Hug аз винаги така правя застройката. Изчаквам 2минути и половина и махам от котлона.
Готова е супичката х3 /картофена супичка/ и обедното меню и то е готово и то е х3 /тиквички с ориз и броколи/

# 619
Привет!
Цял ден нямам сили да напиша два реда, иначе ви чета. Снощи беше кошмар при нас. Ядох някакво пиле със сметана на вечеря и умрях от болки в корема, а от 5ч сутринта дежурях в тоалетната. Мани ми докарах пръцита и на детето. Та и двете до 6:30 не спахме.Към 7 може би сме заспали, та до 9.  Tired
Безобидна, честито 3-то зъбче  Hug Много са си и добре мерките на Диди, а и на снимките си изглежда съвсем нормално - не е кльощава  Hug
Боряна спи с потник и тънка пижама, завита с олекотено, но цяла нощ го рита. Чорапи, дебели пижами, чували - не търпи! С възглавница като на Кисчето сме, но не на Лорели, и и беше ниска- сега е с две такива в калъфката и уж и е добре, но пак се гъзурчи и идва на моята възглавница или върху главата ми  Crazy
Съдовете и мия ту с Бочкото, ту с нашия  Wink
Вода давам изворна, като сменям да не е само Девин. Чешмяната тук е покъртителна, дори аз не я пия.Докато бяхме в София давах преварена чешмяна.
За гледането от някой друг - и аз повече се натоварвам, отколкото да разтоварвам.За това и навсякъде ходя с нея - или не излизам. Оставям я да ходя да се изкъпя  Peace
Копче, звучи интересно това с английския. Дано ви е забавно  Hug Успех и с водата... Grinning Hug
Нели90, къде пак се разболя Йоанка?  Hug Бързо да се оправя!
Фрейда, и аз се чудя овесените ядки дали ще станат, ако само се добавят към КМ.Взимам фини ядки за нея, но до сега ги варях. Може би,  ако се накиснат в млякото от по-рано или от вечерта...
Мечева, Елефтерия, Теа, къде сте? А Еленор съвсем ни забрави  Sad Дано сте добре всички  Hug

Kissing Heart

# 620
  • гр.София
Фрейда,аз правя както Дучето се чуди,като знам,че ще давам за закуска Км с овесени ядки,ги накисвам от вечерта. Супер си омекват,половин кофичка за него,и една за мен-заедно си закусваме така.
Къти,аз откакто съм въвела км и жълтък(10м) супата само със застройка му я правя,а сега и с цялото яйце. Аз също оставям да поври.
Така е момичета,смеете ми се вие,ама аз хич не се харесвам така. Преди да забременея,свалих 2кг.и започнах бременността от 48кг,качих 20кг  Shocked ,и на 5я месец след раждането,бях вече -25кг. Не,не да не си помислите,че съм пазила диети,съвсем не,а и кърмех,но зверчето мн.ми помогна. В първите месеци,когато уж 20часа в денонощието трябвало да спят бебетата,той спеше около 7-8часа,разкъсани,през др.време рев и рев до захласване. Стигало е до там,че е почвал да трепери от изтощение,що и пъти с мм сме излизали насред нощите,в най-големите виелици,да го разхождаме с колата. И т.н. и т.н.,тва е накратко причината за моето отслабване. Иначе 50кг.са екстраа за мен,понеже съм и миньонче-1,60м.
За оставянето на детето друг да го гледа,при мен е само на майка ми.Хич не се натоварвам,че има някой друг,щото мен ме няма  Joy Плюя си на петите,и се пръждосвам ама светкавично,и се прибирам само ,за да се преоблека и да спя  hahaha Та така,и виЙ да пробвате. Лягам,дано да спим всички мами и бебоци!

Последна редакция: ср, 04 фев 2015, 23:15 от mariq13

# 621
  • Sofia
след дълго прекъсване бързам да се присъединя към темата !!!
Честити рожденни дни на всички току-що навършили годинка!!!

Моля, даййде идея за подарък на бъдещата ни рожденничка !

Знате ли къде да проверя за формички, които могат да се вгнездяват. Не съм ходила по магазини, а време не остана  Wink

# 622
Добро утро, момичета!
Почерпете се за здравето на моето съкровище Маноел Heart Eyes

Една прекрасна година измина!
Дай Боже всяка следваща да е по-добра, по-успешна и по-щастлива за нас и нашите дечица!

Честит 1ви рожден ден и на НИКИ и честит празник на мама АНИ243 и на НАТИ и мама КОПЧЕНЦЕ!
 newsm38 newsm59 Tada да са ни живи и здрави дечицата и ние с тях да сме здрави за да ги гледаме и да им осигурим всичко, от което се нуждаят за по-лесен живот  bouquet

Последния щрих за празненството в събота е готов - Това е етикета за ракията за кръщенето. На тръгване всяко семейство ще я получи като подарък /шишето с ракия де, не само етикета Joy/ Вчера купихме много яки бутилки с тапа и сега ще ида да разпечатам етикетите.
Ставам момичета, по-късно следобеда ще се включа пак при вас Hug

# 623
Привет, момичета! Simple Smile
Отбивам се за малко, само да честитя и се връщам да ви чета, че да наваксам Simple Smile
ЧЕСТИТИ РОЖДЕННИ ДНИ на малките порастнали съкровища - Мони, Нати и Нико!
Честити празници и на мамите им - Къти, Копчето и Ани! Бъдете здрави, дарявайте рожбите си с обич незаменима и им дайде един хубав свят, в който да растат спокойни, весели и безгрижни!

Обичаме ви!  Hug
Сега отивам да ви чета  Hug

Eдитвам се, защото успях да ви прочета, преди да сте се разписали пак Grinning Grinning Grinning
Сис, мнооого яки обувки. И чантата е супер. Абе, страшна мадама ще си, и чакаме снимки от събитието.  Wink
Безобидничка, нинЖата спи от есента с цяло гащеризонче с ръкави (отдолу нищо не му слагам, поти се иначе) и подплатен спален чувал. Откакто открих спалните чували се преродих, казвам ви. Мнооого шари шинобито из кревата и никаква завивка не търпи. Е, в началото и в чувала се омотаваше, ама после свикна. Т в стаята вечер е около 20-21 градуса. Идеално му е.
Иначе пози за сън да искаш. Все странни и невъзможи за възпроизвеждане от възрастен.  hahaha Дупето да е вирнато докато спи по корем му е любимо. Ма, щом му е хубаво, да си спи на колене, като се измори сам пуска крачката.
За възглавничките - и ние имаме една на Лорели, против задушаване. Дунапрен на дупки, Още си караме с нея. Като прочетох статията на Копчето за възглавниците, реших, че вече му е ниска и добавих още една, пак на Лорели от мемори пяна, пак ултра тънкаш. Обаче едната все я маха и я размахва а на другата спи.  newsm78 Та, явно не е от възглавницата, ми требе да си има чекнеж по време на сън....
Гери, вода давам само Девин изворна. Розовия Девин демек. Откакто се е родил друга вода не е пил. С нея и млякото му правя. И тук водата е много лоша. Аз даже не я знам каква е и на вкус чешмяната вода тук. ММ не дава на никой да пие от нея. И общо взето пием само минерална/изворна. Малкото само изворна. Вода не съм му преварявала. Бях купувала една вода, Келто, пак бебешка, бебетата много я обичали, ама нинЖата си е свикнал с Девина и Келто-то не я отрази много.
НинЖенски съдове все още мия с Бочко. Всъщност, всички съдове мия с Бочко. Само гъби отделни имам за него и за нашите съдове. Мнооого хубаво мерише тоя Бочко, много ме радва. Че и каква хубава и мека пяна прави  Heart Eyes И с праха за пране така, преди и веро имаше отделно и прах за пране, сега всичко пера и мия с бебешки препарати. Пера с Тео бебе все още. Всички дрехи - и неговите и нашите. Много хубаво меришем вкъщи всички - на бебе Grinning Grinning Grinning Пък и ми оръзна все да следя кое веро или прах свършва, че да ходя да избирам друго и пр. Та, купувам си Бочко и Тео бебе и проблема ми е решен Grinning
Изписах се и аз по актуалните теми. КМ още се въздържам да давам. След годинката ще е, ей го къде е, чакала съм толкова време, ще изтрае още 10-тина дни  Wink Жълтък давам 2 пъти в седмицата по 1/2 в заленчуково пюре. Избягвах да комбинирам с месо в един ден, ама после четох, че когато детето вече е захранено, няма проблем да е в един ден с месо, само да е в различни хранения. И така. А от няколко дни ядем пшеничена каша на Ганчев. От тия разтворимите. Много е сладка, не ми харесва. Ама на нинЖата май му допада. Щот е сладка. Ама ще му я спирам. Много захар има според мен.
Айде, мами. Ще се махам аз. Че имам си задачки.
А, да не се чудите що зачезнах - ММ е в болнични. И сега си имам 2 бебета. Трудова злополука. Не е много страшно, не бойте се.  Peace Понатъртен, понавехнат, пропукан, ама ми е жив и здрав, можеше да е много по-зле. Та, малкия дявол уцелихме.  Praynig
Обичам ви, пазете се да не боледувате, че тука има грипна епидемия. Училищата са спряни, И детските градини. Гледам и да не се шматкаме много-много навън с малкото, въпреки хубавото време.

Последна редакция: чт, 05 фев 2015, 08:23 от г-жа Irukandji

# 624
  • NE

Пожелавам им да са здрави, весели, игриви деца с безгрижно и усмихнато детство! Незабравим празник!

Аз съм с болно ухо и без сън.

# 625
Добро утро, момичета!

Честит рожден ден на Натали, Мони и Нико! Растете здрави, палави, умни и усмихнати, мили деца! Честит празник и на техните майчета Копчето, Къти и Ани!  Hug bdbaloni

Феичка, силни  Hug -ки на теб! Оправяй се, че не си е работа с тея уши...  hug

# 626
Добро утро.Честит рожден ден на порастналите дечица...да са здрави и много усмухнати  bouquet При нас ново няма май.За спането -само боди и долнище на памучна пижамка,завита с олекотено което маха по някое време.Съдовете мия с бочко.Км давам от време на време за следобедна закуска с бисквити Simple Smile  Абе момичета имало е земетресение,усетихте ли нещо  newsm78 Айде отивам да простирам,готвя и евентуално може да остане време да излезем за малко Simple Smile

# 627
Честит рожден ден на Натали,Мони и Нико!!!Да са живи и здрави и да радват мама и тати!Весел празник!  newsm59
Мечева-много лошо така-бързо да се оправя ТМ!!!  Hug А за сладките каши-аз ги приготвям наполовина с такива без захар!  Peace

Момичета,в депресия съм от това мрачно време и стоене на едно място-не издържам вече!!!!  #Cussing out Покрай специализацията и магистратурата,а впоследствие покрай професията ми съм обиколила цял свят и сега това стоене на едно място ме побърква!Вчера цял ден съм разглеждала стари снимки от Карибите и Дубай-дори пътуване до Македония за "кебапчиня" ми се вижда екзотично! Сигурно се побърквам!  Joy

# 628
Честит рожден ден на Натали, Мони и Нико и на техните мама и тати, бъдете живи и здрави и се радвайте взаимно!
newsm59    bigdance2
Добро утро мами! Наспахте ли се, ние с 2-3 събуждания горе долу биваме.
Ируканджи ТМ бързо да се оправя, че много са ни ценни татковците   Grinning
Цвете къде се подреди така с това ухо, да не настина. Момичета пожелавам да сме много здрави, за да си гледаме нашите съкровища, който е болен да оздравява, който е здрав да не се разболява и много много здрави бебета  newsm04

За верото и аз ползвам Бочко за шишетата и бибите с отделна гъба, но също се замислях да мина изцяло на него, като гледам вие сте го направили. То наистина е едно мекичко и ще щади ръцете.

Тука мрачно пак, мисля да излизаме, айде до скоро .

# 629
  • София
Здравейте.

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА НАТАЛИ, МОНИ И НИКО   nbirthday  party041  ura
Живи и здрави, много палави и щастливи.
Весел празник и на родителите им .

sunny:*kiss и аз преди доста пътувах и сега това застояване ме побърква. Нямам търпение вече да дойде пролетта и да можем да се разшетаме повече, макар че аз не си стоя и сега много в нас, всеки ден го извеждам , иначе ще трябва да се гръмна ако си седя само в къщи.

museto86  нищо не съм усетила, а и чашите не са ми дрънчали . така са ми наредени чашите, че винаги дрънчат  , та винаги разбирам от тях поне  Joy

Феичке оправяй се, че това уши да те болят е ужасно. Като дете много страдах от уши и постоянно си правех лек от зехтин с лук, много помага.

Къти браво на теб за всичко. Как ти се занимава с всичко това , евала , аз не съм по тези неща.
При нас прощъпулката беше горе доло ГС, че тогава събрах повече хора и нали дребния ме пощури , та накрая си отидох  като разплетена дамаджана , добре че не си купих такива убави нищя като теб, че много щяха да ми отиват на прическата  Joy.

хубав ден и празник на празнуващите.

Общи условия

Активация на акаунт