НВ-ВМХ, част 86 - за здравословното хранене и връзката между хрането и здравето

• 50 900
  • 721
  •   1
Отговори
# 105
http://www.faberlicd.com/-/1287--.html
Някой да е чувал за тази "панацея"?
http://laminin.me/

Последна редакция: ср, 21 яну 2015, 17:27 от Merelenda

# 106
  • Варна
Аз искам да попитам някой дали се е интересувал от флуора. Препоръките за даването и недаването му са крайно диаметрални, а аз не мога да си изградя еднозначно мнение  Rolling Eyes
Категорично вече флуора и флуорната профилактика се отрича като най-ефективна срещу зъбен кариес. Е, не и в България - тук още тровят децата със сериозни дози.  Rolling Eyes  Не съм супер навътре в темата, поне не колкото ми се иска, но мога да дам някакво мнение, ако имаш конкретен въпрос или казус.

# 107
  • София
Радост, присетих се да те помоля да ми препоръчаш избелваща система за домашна употреба с ефекта УАУ, съответно  Flutter  Laughing
Дано има нещо подобно. 
Благодаря ти  Hug

# 108
  • SA
Мер, не бях чувала за това чудо на природата, ама човек ако иска да приема повече аминокиселини, по-добре да си яде цели яйца. Доста по-евтино ще му излязат.  Simple Smile
Колкото до този растежен фактор, който се твьрди, че се сьдьржал, не ми е ясно как се усвоява, без да се наруши структурата му. Все пак е протеин. Хематолозите използват растежни фактори за стимулиране на костния мозьк в някои случаи, но не сьм чувала да ги има в перорална форма.  newsm78
Неприятно впечатление в рекламата ми направи и употребата на думата "паралич", вместо парализа, та ми се струва, че едва ли го е писал лекар това.
С една дума, аз не бих дала толкова пари за това нещо ( даже виждам, че ако се пият по-високи дози, ще излезе 140-210 лв на месец  ooooh!).

# 109
Много повече пари, Кам. Дори пише с цел лечение, че може до 3 пъти дневно по 3 таблетки на прием.  Rolling Eyes
Не бях чувала за това лекарство. Попаднах на коментар на някакъв младеж, който дал на баща си една таблетка само и помен нямало от тежката хрема, която го хванала и не можел да диша. Тогава потърсих в гугъл, да видя за какво става въпрос, но не очаквах чак такава цена да видя.

И си права за яйцата, същото си помислих и аз като прочетох.

# 110
  • SA
Ех, то ако наистина имаше такьв ефект при тежка хрема, щеше да си е оправдало цената, като се има предвид колко пари за разни капки за нос и тем подобни неща ще си купи иначе човек.
Ама сьм песимистична.

# 111
  • София
Знам, че вече флуорът е добавка нон-грата,  но е факт,  че в детската градина ни тъпчеха (мен и сестра ми) с него и сигурно сме първите в рода ни с безпроблемни зъби.
Може и да е съвпадение,  разбира се,  но не спирам да се чудя. 

# 112
Там е работата, че в Северна Америка изобщо не е отречен, даже напротив. От това, което четох аз е, флуорът участва в образуването на флуоропатит от хидроксиапатит в костите, заради което те стават по-здрави, както и емайлът. Обаче така и не разбрах дали това е естествено състояние или е нещо, развило се в последните 100-150 години.
Според някои зъболекари, флуорът е много важен, особено предвид, че е естествен елемент и се среща в минерални води и някои храни.
Та аз изобщо не мога да си изградя еднозначно мнение и седя и се чудя на кого да се доверя  Crazy

Последна редакция: чт, 22 яну 2015, 15:22 от Ули

# 113
  • Варна
Радост, присетих се да те помоля да ми препоръчаш избелваща система за домашна употреба с ефекта УАУ, съответно  Flutter  Laughing
Дано има нещо подобно. 
Благодаря ти  Hug
Честно казано не препоръчвам никакво избелване, защото е изключително вредно за зъбите. Домашните системи все пак са по-малкото зло, защото ползват по-малка концентрация, но пък контрола е спорен. Виж този метод: http://blog.zabolekar-varna.com/2014/03/07/%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0 … 0%B0%D0%BD%D0%B5/ Доста хора останаха доволни.  Peace
Там е работата, че в Северна Америка изобщо не е отречен, даже напротив. От това, което четох аз е, флуорът участва в образуването на флуоропатит от хидроксиапатит в костите, заради което те стават по-здрави, както и емайлът. Обаче така и не разбрах дали това е естествено състояние, т.е. открито е в скелетите на праисторически хора или е нещо, развило се в последните 100-150 години.
Според някои зъболекари, флуорът е много важен, особено предвид, че е естествен елемент и се среща в минерални води и някои храни.
Та аз изобщо не мога да си изградя еднозначно мнение и седя и се чудя на кого да се доверя  Crazy
Флуорапатитът не е естествен за човешкото тяло и макар да е по-твърд от хидроксилапатитът е по-неустойчив, защото е ронлив. Предимството му е че е по-киселинноустойчив, но реално киселините сами по себе си не правят кариеси.  Хидроксилапатитът пък има естествена еластичност, която е нужна при дъвкателното натоварване. По-разумният начин на профилактика е прием на вит. Д, магнезий, селен и калций (в най-общи линии).

# 114
Радост, благодаря, особено, че изясни, че не е естествен флуорапатитът. Значи продължавам с рибеното масло и вит. Д и не давам флуор Simple Smile

# 115
Привет и от мен,аз нямам успехи с които да се похваля поне за сега,все още лекувам желазодефицитната анемия и съм много по-добре,иска ми се да започна ходенето по бягащата пътека ,но се въздържам,чета ви редовно,Поздрави!

# 116
Радост, това с въглена колко често може да се прилага?

# 117
Здравейте! някой от вас интересувал ли се е след колко време започват да се разграждат в организма съответно въглехидратите /прости - сложни/, протеините и мазнините ? Т.е. колко време след като сме се нахранили поетата храна започва да отделя енергия за нуждите на тялото, повишава кръвната захар и въобще влиза в употреба ? Това ми се струва критическо по отношение на тренировки, първо хранене след нощното гладуване и т.н.

# 118
Привет! Grinning Вероятно се е обсъждало, но..Simple Smile Имате ли проблеми с ходенето по голяма нужда. при мен млечните и месото често водят до това.

Аз нямам такива проблеми,но се е случвало преди ако наблегна на въглените ...ориз...или едно време като правех Дюкан  Laughing Mr. Green
Слагай си в салатата вечер по 1 авокадо и ти гарантирам ,че всичко ще е ок Peace...Сусамовиja тахан сащо доста разхлабва...
За избелване на зъбите знам една рецепта и все се каня да я изпобвам-жабурене по 20 мин с кокосово масло...малко гадно ми звучио,но ще я пробвам днес или утре...но ефекта идвал до 2 седмици след започването...

# 119
Грийн, не съм съвсем сигурна какво да ти отговоря, може би Камелот ще отговори по-правилно. Но доколкото знам, скорбялата започва да се разгражда още в слюнката от ензима амилаза, така че примерно картофите и оризът дават доста бърз скок на кръвната захар. Също знам, че при диабетици, когато изпаднат в хипогликемия, помага да хапнат няколко бучки захар или да пийнат плодов сок - така бързо им се повишава захарта. За сметка на това шоколадът не бил препоръчителен в такава ситуация, защото той няма да даде скок на захарта заради съдържащите се в него мазнини. Те забавят разграждането на храната по принцип, така че ще намалят и забавят повишението на захарта при хранене, богато и на въглехидрати, и на мазнини. Белтъчините пък по принцип предизвикват скок на инсулина (целта е да се усвоят аминокиселините), обаче рядко се консумират чисти белтъчини, освен когато не ядеш примерно само пилешко филе или протеинов шейк. Така че при всички положения ще мине известно време, докато се усети енергизиращият ефект от храната. Не съм се интересувала как стои въпросът с храненето специално преди тренировка, особено при НВ-ВМХ - какво преди каква тренировка да се яде и колко преди това. Мисля, че ако се планира тренировка с тежести, е добре преди нея, примерно около час, да се хапне банан или нещо подобно за приток на глюкоза заради мускулите. От друга страна обаче преди кардио тренировка е добре да се наблегне на мазнините май. Но не съм се интересувала подробно, защото никога не ми е било цел да правя такива професионални тренировки.

Последна редакция: пт, 23 яну 2015, 08:59 от Cioccolata

Общи условия

Активация на акаунт