НВ-ВМХ, част 86 - за здравословното хранене и връзката между хрането и здравето

• 51 179
  • 721
  •   1
Отговори
# 375
  • SA
Радост, според мен са доста добри тези резултати.
Сравнително рядко сьм срещала някьде посочени официални норми за стойностите на инсулина при ОГГТ, но ако видиш някои от тях, направо ще припаднеш от изумление. Ето тук например:
http://emedicine.medscape.com/article/2089224-overview#aw2aab6b2

На други места сьм срещала, че за хиперинсулинемия се приема инсулин на 1 час след обременяването над 100.
Обаче повече вярвам на Питьр Атиа, Марк Хаймьн и др., които смятат, че за нормален инсулин може да се говори, когато на гладно той е под 5 и след обременяване с глюкоза под 30.
http://www.bloodsugarsolution.com/get-tested-for-diabesity/

При тези изследвания, които си цитирала обаче, инсулиновите нива не надхвьрлят 30, а на гладно 3 е много добра стойност. HOMA е под 1, така че и този показател не говори за инсулинова резистентност.

# 376
  • София
Здравейте момичета  Hug
Отдавна не съм писала, но ви чета редовно. Аз продължавам за бутам кг и см надолу, но нещо тази зима отслабването ми е по-трудно, а и по-често ми се прияждат нережимни храни, което малко ме изненадва защото аз съм вече година и половина на режима  newsm78 и си мислех, че тези залитания са зад гърба ми.

Кам, ще си правя твоята напитка от червено цвекло. Как точно познаваш кога е готова и трябва да се прибере в хладилника?

Радост, опитах почистването на зъбите с активен въглен и съм много доволна! Може и да си въобразявам, но има видима разлика, а и усещането за чистота в устата е страхотно. Благодаря ти  Hug

Шоки, като знам как купувам на майка ми Омега 3 и я карам редовно да пие  Sad - направо се притесних като прочетох статията, която си цитирала ...

# 377
solima, аз също се притесних, защото с майка им пием омега-3 от 3,5 години. ooooh! Сега вече едва ли ще имам доверие на някоя марка, защото не вярвам у нас положението да е цветущо, а само в Австралия и Нова Зеландия да е толкова трагично. Аз поръчвам американско рибено масло, но не е от скъпите, затова сигурно нямам основания да се надявам, че го произвеждат и съхраняват по най-високите стандарти. Rolling Eyes А проблемът е точно там - че това са полиненаситени мазнини, които са изключително податливи на окисляване при излагане на високи температури или светлина. Вярно, че иначе едва ли ми е много омега-3 от храната, защото риба ям средно веднъж в месеца. Embarassed Но ще се постарая да ям повече. Защото мисля, че вредата от капсулите е далеч по-голяма, отколкото да се кара съвсем без прием на добавка.

# 378
  • София
Ето ме newsm56,снощи от тичане,пазар и готвене ми остана време и желание само за една салата(обилно полята с сос)За закуска ометох нещо като гювече,стана много вкусно Peace

За Омега-3-то незнам какво да кажа аз пия това: http://www.healthaid.co.uk/shopexd.aspx?id=728
не съм обаче много редовна Rolling Eyes

Кажете ми моля,към витамин Д-то,какво трябва да включа?
Скоро трябва да ида и на хематолог,че не са ми добри кръвните показатели...да видим той какво ще пусне Tired,нещо свързано с желязото!

За обяд имам пиленце със сметанка,гъбки и кис.краставички и салатка Mr. Green
За довечера джоланче с кис.зеле Hug

# 379
  • SA
solima, за кваса от цвекло - ако го приготвяш сьс сок от кисело зеле, оставяш сьда на топло и след 2 дни го прибираш в хладилника. Като престоява в хладилника, квасьт продьлжава да се променя и с времето става по-наситен и вкусен.
Другото, което забелязах е, че ако се прибави повече зелев сок в началото, квасьт придобива един по-особен вкус, който не ми допада много.
Ако квасьт се приготвя само с вода, сол и цвекло, то тогава е нужно да престои повече време извьн хладилника, докато ферментира.

А за рибата, нали обикновено тя се обработва термично преди ядене. Предполагам това се отразява сьщо на полиненаситените й мастни киселини.

Кали, анемия ли имаш?

# 380
Рибата се обработва, но казват, че когато не е извлечена мазнина, нямало проблеми. Embarassed Не знам вече какво да мисля. А всъщност чета сега, че и в рибата омега-3 се окислява, освен ако термичната обработка не била съвсем лека. И най-правилно било да се яде сурова риба, ако искаме запазена омега-3. ooooh!

# 381
  • София

ами,незнам Mr. Green,имам някои отклонения,които май говорят за анемия и трябва да ида на лекар Crossing Arms

# 382
  • София
Кам, благодаря за разясненията  Hug

Шоки, с две думи - на този етап е по-добре да спрем приема на Омега 3, нали?

# 383
Ами, аз спрях омегите. Ще чета още и ще помисля. Embarassed

# 384
Ориентирах се към мазни язовирни риби, точно сега ще правя един сом.
Също купувам ленено масло от Балев - съхраняват го в хладилник. Лененото масло ако горчи или има вкус на рибено масло - значи не е добре съхранявано и не е полезно за консумация.
Тъкмо поръчах едно рибено масло и прочетох какво сте написали.

# 385
k@li -ако имаш анемия вземи мерки,два месеца се лекувах и бях много зле,сега всичко е ок

# 386
  • София
Дано да нямам,но трябва лекар!Ще отида Hug

# 387
  • София
Аз скоро си направих маринована херинга (филета). Стана много приятна, а и това си е напълно сурова риба  Mr. Green при това - херинга, една от най-полезните  Heart Eyes
Не помня коя рецепта от нета ползвах, но е от първите, които излизат с търсене "маринована херинга". Страхотно мезе е.

# 388
  • София
Маринованата херинга е сельодка, нали? Умирам за такава, напоследък все по-често си вземам/вечерям с масло и зеленчуци някакви. Но я купувам готова.

# 389
  • София
Нямам представа Асос  Rolling Eyes Аз се запалих по нея, купувайки си готова маринована херинга от Кауфланд. Макар и доста солена, ми хареса много и реших да си направя. Но не знам дали се води точно сельодка. Обикновено на сельодката си пише сельодка, а на тази си пишеше маринована херинга , та не знам дали е едно и също.

Общи условия

Активация на акаунт