НВ-ВМХ, част 86 - за здравословното хранене и връзката между хрането и здравето

• 51 179
  • 721
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Май най-накрая ще се престраша да се присъединя към вас Hug,не съм много наясно с режима...а най-трудно ми е да измисля закуската newsm78
Трябва ли да се смятат мазнините,или е достатъчно да хапваш повечко?
 Hug

# 361
k@li, прочети първата страница, там е описано какво и колко. Целта при нас не е да се ядат мазнини на корем. Водещото е ограничаването на въглехидратите - ограничават се значително тестеното и сладкишите, сладкото, картофите, оризът, бобовите. Плодовете също не е хубаво да са основна храна, макар че може да се консумират умерено, ако това не ти пречи на постигането на целите. Мазнините са много (60-70% или повече процента) като процент от дневните калории, а не като реално количество в чинията.

Последна редакция: пн, 16 фев 2015, 12:29 от Cioccolata

# 362
  • София
Отивам да чета Peace

# 363
Привет, дами!   bouquet Попаднах на статия на Юлиан Тодоров, свързана с ВМ - НВХ, в която е поместил и тест за определяне на дневния прием на мазнини, протеини и въглехидрати (в процентно съотношение). Тестът отчита освен ръст, килограми, възраст и пр., така също и енергиен разход през деня. Смятам, че ще е полезен за хора, които не са много наясно по колко от какво да хапват.

http://www.yulisgym.com/greshki-visokomazninna-dieta/

# 364
  • София
Може ли на прост българси да ми кажете как да си сметна,обърках се тотално Rolling Eyes

# 365
Първоначално научи основните принципи - на първа страница. Започни без сметки и карай така поне 1-2 месеца. Ако спазваш принципите и нямаш резултати, тогава започни да въвеждаш в някой сайт (само да не е здравословно.ком), за да видиш къде евентуално грешиш.

# 366
Скрит текст:
Привет, дами!   bouquet Попаднах на статия на Юлиан Тодоров, свързана с ВМ - НВХ, в която е поместил и тест за определяне на дневния прием на мазнини, протеини и въглехидрати (в процентно съотношение). Тестът отчита освен ръст, килограми, възраст и пр., така също и енергиен разход през деня. Смятам, че ще е полезен за хора, които не са много наясно по колко от какво да хапват.

http://www.yulisgym.com/greshki-visokomazninna-dieta/

Винаги съм се възхищавала на хора, които казват нищо, а изписват 5 страници! Такъв ми е и Юли на мен, празнодумец. Ако аз сега започвах с ВМ, щях още повече да се объркам с тази статия.
Може би само калкулатора е добър.

# 367
  • София
Попрочетох 1-ва страничка и доколкото схванах,изключва се тестото,захарта,нишестените зеленчуци,както и с плодовете се внимава,до тук е ясно!
Искам да питам,какво месо предимно хапвате...трябва да е мазничко,ако е сухо се добавя масло,нали?Също така се хапват и пълномаслени млечни?Животинска сметана има ли в Била?

и пак да си питам,какво закусвате,всмисъл как разнообразявате,освен яйца....друго?
 Hug

# 368
Да, месото няма нужда от допълнително мазнина, ако си има. Но ако е филе, е добре да се добави мазнина.

Животинска сметана в Била има - едни немски кутийки с крава върху тях, 2 варианта са, а мисля, че напоследък има и някаква по-нискомаслена италианска.

# 369
  • В полите на Пирин планина
Кали, аз като сравнително нова в темата / от миналия май съм на това хранене, в леко либерална разновидност на моменти / ще ти кажа, че в първите месеци закусвах пълнозърнеста филия хляб с кашкавал, сирене, извара или кисело мляко с овесени ядки. В един момент реших да заменя хляба сутрин с две варени яйца, към които добавям обикновено котиж сирене или извара и маслини, а може и шунка. Даже така съм по-дълго време сита.
Аз обядвам и вечерям прости нещица - обикновено печено месо / пиле, риба, свинско телешко или дреболии / със салата. Свикнах да готвя месото отделно, а за домочадието добавям нещо въглехидратно по тяхно желание - например картофи, ориз или боб, леща и пр. Но аз рядко се изкушавам само за ориз и то на едно-две яденета в месеца.

При мен основното, което помогна беше спирането на сладките неща от рода на вафли, бисквити, шоколади и др. Понякога си приготвям домашни здравословни сладкиши за събота/неделя. Но не ми се случва често. Хапвам и черен шоколад 70-80% какао.

Скрит текст:
Резултати за периода от май 2014 до сега са: -12 см от ханша; - 8 см талия; -3 см бюст, но аз основно имам мазнини по талия и ханш и проблемът ми е коремът. Там имам значително прибиране. Включила съм и леки тренировки от рода на пилатес и пауър йога, понякога някое по-леко кардио.

# 370
  • София
Благодаря,че се включвате момичета Hug

Аз съм била цял живот клечка,докато не спрях цигарите преди почти 3г.и започнах да пия много бира,бавно и славно си качих 20кг Embarassed Embarassed,последните 10 през последната година ooooh!

Имам Хашимото и най вероятно ИР Crossing Arms

сега да ви питам и за добавките,рибено масло и витамин д приемам по препоръка на ендото,какво друго да включа...четох нещо за магнезия и витамин Д-то newsm78

# 371
  • SA
Lady Brinne , чудесни резултати за 8 месеца!
Кали, за закуска може да се яде всичко, подходящо за режима, стига да го харесваш.
На мен любима закуска ми е кокосова палачинка с различни пьлнежи. Но обичам и варени яйца, наденички, бекон, понякога останали от вечерята месца.  
Обаче бирата ще е добре да я спреш като начало, или поне да я ограничиш доста.

# 372
 Lady Brinne, браво за резултатите!
Кали, аз закусвам най-често сварено яйце или кисело мляко с ленено брашно. Оказа се много вкусно.

# 373
  • В полите на Пирин планина
Lady Brinne , чудесни резултати за 8 месеца!

Благодаря  Hug

Трябва най-после да я пробвам тази кокосова палачинка   chef

# 374
  • Варна
Момичета. Как ви се струва стойности на Инсулина при обременяване с глюкоза 0час: 3.1 / 1час: 22.2 / 2час: 19.7
Има или няма данни за инсулинова резистентност?
Кръвната захар е със следните стойности 0час: 5.23 / 1час:  8.04 / 2час: 7.38

Според мен си е жив метаболитен синдром това...

Общи условия

Активация на акаунт