С какво ви дразнят свекървите- 40

• 55 177
  • 866
  •   1
Отговори
# 45
Не знаех за шоколада,от как се помня е  желано лакомство ,но  в друто  време и липсващо лакомство.Чета и  се чудя.За калъфка също ми е ново.Разбирам,че не трябва.Надявам се,че бабата все пак е похапнала шоколад.И за сто и някой път си казвам,че понякога трябва да се изпълнява без да се пита.Доверяваш се  и край.Ужас.Блаогдарна,че научавам нови неща.Може и изпит да държа накрая за баба.

# 46
  • София
Да, с кортикостероид е, но в цялата паника педиатъра това изписа и наистина само 3 дни мазане вечер се оправи... Знам, че не се препоръчват кортикостероидите, но просто исках да се оправи и всичко да мине. Отделно и алергозан давахме. А, че има и такива майки - една позната започна да дава бисквити с глутен на дъщеричката си на 3 месеца... какво да го коментираме... ooooh!

Последна редакция: чт, 15 яну 2015, 20:11 от kriss_89

# 47
  • София
Не знаех за шоколада,от как се помня е  желано лакомство ,но  в друто  време и липсващо лакомство.Чета и  се чудя.За калъфка също ми е ново.Разбирам,че не трябва.Надявам се,че бабата все пак е похапнала шоколад.И за сто и някой път си казвам,че понякога трябва да се изпълнява без да се пита.Доверяваш се  и край.Ужас.Блаогдарна,че научавам нови неща.Може и изпит да държа накрая за баба.
Да, аз не искам нищо повече от това просто да спазва казаното по отношение на детето и храненето му... А ставаше въпрос за възглавница, а не калъфка. На бебе на 40 дни да се сложи възглавница...  Sad

# 48
  • София
Калъфка е хубаво да се сложи, защото някои бебета връщат  Peace Празна калъфка обаче, без възглавница в нея. И с моята майка имахме разговор по темата с възглавниците, хем за първото ми бебе го водехме този разговор, но сега пак забравила.

# 49
Всъщност леки изцепки не свекърва ми,а майка ми има:) Тя му даде за пръв път близалка на мисля две години беше,но аз исках да не го уча изобщо на такива неща. Тя му даде и "натурален" сок,а аз соковете не ги толерирам също. Дори и фрешовете,но както и да е. Нали ми е майка и простих. Свекърва ми няма такива гафове,защото не го е виждала. Тя до втората му година има-няма два-три пъти го беше виждала. Живеем в различни държави,а и както ми стана последните месеци ясно явно не и е любимото внуче. Има си други по-любими #2gunfire

# 50
  • Оптимист по принуда
За възглавница съм виждала от самото начало да слагат някои. Просто времената се менят и е хубаво бабите наистина малко да се вслушват в порасналите си деца. Едно време ядяхме плодове откъснати от дърветата,сега ако  направя,най-малкото ще се изприщя от афти. Какво да говорим за алергиите - навремето бяха рядкост,но днес почти всяко дете в някакъв момент отключва.
'аз все едно деца не съм гледала' не може да се прилага току-тъй

# 51
Май,май свекървичката и се е било прияло много шоколадец:) Сигурно голяма част от него тя е опукала.

Това би било най-доброто в случая.

Бор_яна, трябва да почетеш доста. Нещата много са се променили откакто бяхме майки.

# 52
  • София
Че забравят някой неща - нормално е, нооо да си правиш каквото си искаш не е ок... аз съм на същото мнение за соковете и близалките. Не е само този случай... на 6 месеца искаше да му дава ягоди, пак на 6 месеца кисело мляко... и когато кажа, че не може започва да спори с мен как било по няхно време... е като помни какво е било, как реши че шоколада, ягодите и млякото на нази възрадт са ок... Да не говорим, че за мен това е много мърлява жена. Те имат куче - всичко навсякъде е в косми. Прахосмукачка пускам АЗ когато ходим, никой не си прави труда. Всичко е с един пръст прах. Да не говорим, че оставя на детето чаршафите да си седят по месец ей така на креватчето и после се чуди защо аз не го слагам да спи в тях...То като ги тупнеш и излизат облаци прах... Но това е друга тема...

Последна редакция: чт, 15 яну 2015, 19:46 от kriss_89

# 53
Поради съображения от такива изцепки не смея да оставя дъщеря си в свекърите без мое присъствие там. Че и овиканата накрая ще съм аз и аз ще излезна кривата.
Иначе, шоколадовите истории ги прави моята майка. В момента дъщеря ми е с обриви и си казва кой е дал "еце" (шоколадово такова). Нея си я овиквам редовно, ама не ѝ пука, бе, просто не ѝ пука.

# 54
Как било по тяхно време....Хич не и вярвай,че е било нещо различно.По всяко време ягодите,шоколада,фъстъците,яйцата,меда  са си били храни с риск от алергична реакция.Освен това всякакви буклуци на хранителната промишленост като близалки,сокчета и други буклуци са далече от здравословното хранене.
Ама твойта свекърва нещо дебилна ми се вижда и страда от синдрома К'ВО ТОЛКОВА.
Има ги масово такива.Казваш им не давай това за ядене-тя си мисли "к'во толкова" и си прави каквото знае.Казваш да не ти влизат и бърникат нещата в личното пространство-пак получаваш "еее,кво толкова"и си влиза и си пипа.....дебели глави #2gunfire....

# 55
  • при късмета
Ако някой ми докара детето да тежка алергична реакция или отключи такава от нямане на акъл и не разбиране от дума, ще го хвана за гушата и няма да спра да стискам докато не спре да подритва.  #2gunfire Без абсолютно никакво значение кой е и чия майка е, та даже и мъжа ми да е

# 56
Крис, разбирам те и ти съчувствам просто защото и моята е същата. Оперираха ме детето като беше на няма 2 месеца и като се прибрах тя дойде да го гледа. Детето постоянно стоеше завито в едни одеяла, а беше вече кажи речи лято. Изприщваше се постоянно и само докато си отвори очите тя му тикаше биберона с млякото защото видиш ли само така искала да яде?!?! До тогава не знам другите как са я хранили.... И то детето не яде и тя се отказва и един омагьосан кръг, а аз сама не можех да ставам от леглото и и казвам нещо, но така или иначе не я виждам какво прави и като се намери кой да ме вдигне побеснявах защото виждам, че тя си върши нейните неща. После бяхме отишли на гости и тя ме измоли да оставя бебето да спи там аз с 300 зора се съгласих/бебето беше на около 5 месеца/ и в 23ч ми звъни и вика ама тя не иска да яде и аз и дадох супа и плаче плаче...  #Cussing out Как си е отгледала децата не знам.

# 57
  • София
Май,май свекървичката и се е било прияло много шоколадец:) Сигурно голяма част от него тя е опукала.

Това би било най-доброто в случая.

Бор_яна, трябва да почетеш доста. Нещата много са се променили откакто бяхме майки.

Мда, все по-лигави и по-лигави ги правят...непригодени за живот без удобства. Чета една книга и един абзац много ми хареса:
Майката казва на дъщеря си - Дядо ти те помоли да не си играеш със солницата.
А пък дядото казва на майката - Не е вярно! Не съм я молил, а й казах. Има разлика. Wink

# 58
  • София
Ма ко, момиче, много тежки проблеми имаш, вземи мерки, ненормални неща пишеш. От предната тема те чета с глупостите, ама тука просто се омаза.

# 59
  • при късмета
Бърди, сигурно "браво" трябва да кажа?

Общи условия

Активация на акаунт