С какво ви дразнят свекървите- 40

• 55 175
  • 866
  •   1
Отговори
# 90
Сега да кажа да си готвят в къщи ,после да кажа децата си как да хранят и шоколада да натъпча на бебето  целия  е следавщата стъпка.В комплект с близалка и кисело мляко .С консерванти.
Понякога даже да виждаш нещо вредно и нередно  си е проблем на този ,който го прави.Ако за теб е вредно ,за него не знаеш какво  е...Ако светът е управляван като майка детето си,може би щеше да е идеален ,а може би щеше да е  затрит...Естествен подбор имало ...Борба за живот...де да можех да си позволя да поръчвам храна ,да ми я  доставят на прага...пък нека е  вредна...

# 91
Не може да готви някой и  ако е зает ,няма физическа възможност.Ако излиза в 8 и се прибира от работа в 22 и си носи и в къщи домашно,може да му се отще.Децата се хранят в къщи ако могат да се приберат за храна,иначе като са навън ?Това ми е мисълта ,че да се налагаш няма да успееш  ,каква е ползата да мърмориш и досаждаш за неща ,които не са ти работа.Не даваме да ни мрънкат за дреболии,а искаме да диктуваме живота на някого,пък бил най-близък.не можа да правя на малоумен никого,всеки може да чете и се информира кое  е вредно и да си реши...

# 92
Много ми е любопитно, ако ти дадеш на детето си нещо, от което то се обрине, ще се самоудушиш ли?

Е, ти пък. Свекървата за какво е. Да помага на младото семейство  Laughing Сигурна съм, че в случая с удоволствие ще се отзове  Joy
hahaha

# 93
Е, то и сега има майки, дето дават кисело мляко, солят си бебетата и прочее. Дори пицата и пастата си ги готвя аз, не ги поръчвам.

Добре де, какво искаш да кажеш сега? Всеки да си храни детето както намери за добре.

Аз друго попитах - като виждам, че семейството на сина ми се храни нездравословно (основно поръчват - а аз знам, че поръчаната храна е пълна с боклуци), трябва ли да се обаждам? До сега не съм го правила, мисля и да не го правя. Вие бихте ли си казали какво мислите пред синът си и снахата? newsm78

Популе, дори и да кажеш, не го казвай с такава настройка все едно снахата е длъжна да готви на сина ти, защото не е длъжна. А и той не е ли достатъчно голям, за да се усети, че като има проблем със стомаха трябва да промени начина си на хранене? Нали не смяташ да го дундуркаш цял живот?

# 94
...и тренирам да мълча когато говори...Да може да усвоявам.Брей този свят накъде е тръгнал ,щом и  млякото вредно,то доста писаха за това ,ама не прочетох като Популе ,реших че измислици...Животът е вреден ,никой не излиза от него жив викат...

Не е толкова важно да мълчиш, колкото е важно да не даваш съвети от типа "едно време аз......", защото сега не е като едно време. Абе да важи правилото - непоискан съвет не е желан, така може и да се спогодите със снахата.  Hug

Иначе това болнднатото ме разсмя доста, ама пък е вярно де

# 95
  • София
В онзи случай, когато говорехме за киселото мляко, просто се опитахме с етърва ми да обясним нормално, че АМ трябва да се дава на двумесечно бебе, но то когато отсрещната страна не възприема и спори какво да кажеш... Ясно, че щом нямат лактозна непоносимост синовете и сигурно не са от млякото проблемите със стомасите им. Аз готвя всяка вечер и за детето и за нас, като винаги се старая да ограничавам "дразнителите" за стомаха на ММ. Обичам да готвя и това ми действа като разпускане, но има жени, които не можеш да ги накараш да се завъртят около печката. Popule,  в крайна сметка сина ти си е избрал жената, така че явно за него не е проблем, а и да е - мисля, че той е човека, който може да говори с нея по този въпрос. Аз за щастие с готвенето проблеми нямам и не ми се налага да слушам коментари от нея, даже мога да кажа, че когато съм им готвила и тя и свекър ми ме хвалят (а свекър ми е голяма претенция по отношение на храната), но ако не готвех и тя ми подметне нещо не знам каква би била реакцията ми.

# 96
А защо се смята, че готвенето е нещо, което само жената трябва и е длъжна да го прави? Преди е било така - мъжа работи, жената в къщи да готви, шета, гледа деца и т.н. Ама сега жените работят наравно с мъжете, но пък по презумпция и домашната работа е нейна.

Още помня първия път, когато свекърва ми разбра, че сина й води сам бебето на консултация и ваксина  Mr. Green Ама как така, как сам ще я вози в колата, как сам ще я води на лекар, че и ще я боцкат, той как ще я държи, бла бла бла врели некипели.

# 97
     Рибозом, твоят пост за приготвянето на базови храни може да се отнесе към двамата съпрузи. Не мога да си позволя да имам претенции към снахата, ако синът ми не е научен и сам да се погрижи. А ако е възприел моите тертипи за домашната храна, няма да се налага да имам претенции. Двамата ще се организират, дори синът ми да е този, който поема инициативата за готвене вкъщи.

# 98
  • София
А защо се смята, че готвенето е нещо, което само жената трябва и е длъжна да го прави? Преди е било така - мъжа работи, жената в къщи да готви, шета, гледа деца и т.н. Ама сега жените работят наравно с мъжете, но пък по презумпция и домашната работа е нейна.

Още помня първия път, когато свекърва ми разбра, че сина й води сам бебето на консултация и ваксина  Mr. Green Ама как така, как сам ще я вози в колата, как сам ще я води на лекар, че и ще я боцкат, той как ще я държи, бла бла бла врели некипели.

Тук ако не за готвенето, поне за домашната работа съм облагодетелствана с мъж, който наистина много ми помага. Той милия сам може да си направи само едни сандвичи или най - много яйца...  Laughing Така че едното лееееееко компенсира поне малко...  Wink Хахахахахахахахахаха, това с бебето и консултацията ме разсмя искрено...  Laughing Laughing Laughing

# 99
Е,че аз не казах жената да готви.Казах,че и двамата трябва да могат да готвят едни базови ястия.Естествено който е по-свободен той готви.Вкъщи по-често готвя аз примерно.Но имам ли ангажимент,вечерно излизане,голямо парти с приятели в къщата или подобно готвим и двамата та пушек се вдига.Те децата си искат да ядат.При нас го има и това,че живеем в сравнително малък и спокоен град,няма я лудницата и голямото дете си се прибира и си ходи само по занимания.Аз съвсем откровенно не бих понесла София примерно,родом съм пловдивчанка,но последния път осъзнах,че и там е станала леко лудница,тълпи,народ,нерви.Тц!

# 100

Той милия сам може да си направи само едни сандвичи или най - много яйца...  Laughing

Колко сладко звучи, като се отнася за мъж. 

# 101
Значи аз се чудя за вредата от млякото ,защото съм кърмила поне 6 месеца.Наистина от първия ден изкуствено трябва да се внимава и  то много каки  какво се храни.Но ни караха сокчета от първия месец-моркови ,не помня какви ,но си има тънкости.Синът ми готви единия ,другият може всичко-чистене ,гладене ,перфектно ,но не му допада да готви.И не е моя работа кой как си организира живота.Моя работа е да се радвам като са добре и да ми е мъчно ако не са.Аз имах алергия ,те не са давали индикации,дано децата им нямат,че това е тих ужас.Бъкано е с изкуствени  изгъзици на всички нива...от храна до  каквото помислиш.

# 102
  • Варна
Хахаха много забавна темичка. И толкова познато звучат мнооого от нещата. Аз моята свекърва много си я обичах преди, но напоследък нещо поитрещя и като ми заяви един два пъти, че все ще си остана чуждата и направо ме заби. Не, че не съм съгласна, каквото и да стане винаги ще държи за сина си повече, дори ако той направи някоя поразия. Това си е ясно дете и е все пак, но да ти го рекнат право в очи без да си го предизвикал с нищо ... е дразни ме. И определено и моята нагласа към нея се промени.

А иначе и тя обича да дава сладко на сина ми, въпреки, че съм и казвала 100 пъти да не му дава по много. Все едно говоря на стената. Сега нещата са ок, защото детето поотрасна и сам и казва не. Ние сме си говорили какво може, какво не и най-вече защо не може и той си знае, но се продължава да му се тикат разни неща пред носа. Даже вече ми е смешно. А същия човек не яде сладко, защото е вредно   Joy

# 103
Е,че аз не казах жената да готви.
    Аз отговарях на Популе, която се чуди дали да постави въпроса пред сина и снаха си. Ако беше питала дали да каже само на сина си, вероятно щях да отговоря с "да, ако синът ти умее да готви и ще възприеме въпроса ти отправен към него".

# 104
Ех,Популе,ако се доживяваха до 100 години само с кисело мляко  Hug
Никой не споменава интензитета на днешния начин на живот и редицата други фактори.Баба ми доживя 89 години ,но го отдавам не на киселото мляко ,а на спокойния нчин на живот ,на сигурността ,която са имали някога и на почти липсата на стресови ситуации.
Мойто свеки пък  изпадаше в ужас,че кърмех голямото дете (малкото още го кърмя ,но тя май не знае Laughing) Та за голямото беше зорът."
Давай го ,та го давай да го гледаме ,стига с тая кърма,аз съм кърмила 20 дни ,ти колкко мислиш ,че ще изкараш  Crazy Кърмата ти е рядка ,то си вода,давай да му даваме кисело мляко.Аз моите деца съм ги захранила на 2 месеца с мляко с бисквити ,а ти се правиш на интересна  hahaha"
И до ден днешен не стъпва там без мен.
Вашите свекърви пък много модерни ,чак плодове дават на детето ,пък макар и да е банан! Crossing Arms Моята смята ,че плодовете са ,за да се правят компоти с тях и не се ядат сурови Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт