Нова Година здравей,здравей,бременните от ИБ скоро приспивни песнички ще пеем-24

• 34 269
  • 729
  •   1
Отговори
# 105
  • В градината...
Аз босилекът го намалих. Но съм си направила един сос за спагети в буркани с босилек ... който е страхотен  Thinking

# 106
Аз пък искам рецепта Wink.

# 107
  • В къщурката на хълма на феите
аз един от Лидъл купувах и е много хубав, само че спрях, понеже открих на етикета да пише, че използват модифицирана царевица, което не ме кефи особено .. обаче и аз като Шушулчето се нареждам за рецептата на Перу  Mr. Green

# 108
  • В градината...
Аз мамите над 35 ги зарибих и са много доволни от соса  Mr. Green
Скрит текст:
По принцип по този начин си правим сос за еднократна употреба. Обаче, когато започнахме да затваряме доматен сок, ни хрумна защо да не вземем  сос за спагети да си правим, вместо зимата от доматения сок всеки път да варим сос. В голяма тенджера /аз правя големи количества и тази работа я правим на един огормен газов котлон в огромна тенджера/ запържвам в половин литър екстравърджин зехтин  1 кг. лук, смлян в месомелчака, 1 кг. смлени варени моркови. То на практика не се пържи, а задушава, заради големите количества. После наливам около 13-15 кг. сгъстен доматен сок /за него отделно ще обясня/ и варя, докато се сгъсти /не чак като лютеница, по-редичко/, накрая се добавя сол, черен пипер, чесън смлян /колкото не ме мързи да обеля, но с повече е по-вкусно/ и нарязан босилек. Пълня в буркани и зимата имам готов сос само с добаква на колбас, кайма, кой каквото иска.
А за доматения сок няма хамалогия, откакто открих една технология с извеждане на водата с помощта на маркуч пълен с вода, на принципа на скачените съдове. Ей тук, по-надолу е обяснено http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=4085.375
 Така, от 30 кила домати, без варене и чакане, за нула време получавам 15 кг. гъст, хубав доматен сок.

Последна редакция: пт, 23 яну 2015, 11:36 от perunika

# 109
ние на тоя принцип с маркуча си точим зелето, че иначе половината чорба заминава без време Mr. Green Mr. Green обаче виж не се бях сетила за лютеница, че може така .. боже предни години като се изплющим с майка да правим 100 кила /буквално/ лютеница, ни се отелваше вола ooooh!

# 110
Скъсахте ми сърцето с това, че не трябва да се яде босилек  Crossing Arms

# 111
Ха, това с източването на воднистата част е мн, мн хитро. Благодаря за рецептата!

# 112
И аз точно тези дни открих топлата вода, че повечето от чайчета не са за предпочитане и сега пия предимно топло мляко. Дано не се окаже че и него трябва да намаля. Иначе аз съм на първи преглед в понеделник и много се вълнувам. Има ли нещо конкретно за което трябва да попитам, вие освен фолиевата киселина други витамини пиете ли? Диамантче честито и на теб   bouquet

# 113
  • NE
Плодове, яжте плодове.
Аз се научих да ги ям като забременях и грам витамини не купувах. Той и док не им беше фен. Чак сега почнах да ги пия само защото си е друго да ме изсмуква с кърменето едно 9 кг човече.

# 114
Аз винаги съм се стремила да се храним здравословно, така че едва ли особено ще променя режима си. Витамини не съм тръгнала да пия, имам само още 5-6 останали прахчета Инофолик и мисля като свършат да продължа само с фолиева киселина.

Перу, потекоха ми лигите, да знаеш  Crazy

# 115
  • София
Открих идеалната храна за мен, след която не ми става лошо и не се чувствам подута - сурови зелени чушки, пълнени със сирене. И аз съм вече човек Simple Smile

# 116
  • В градината...
За растежа на бебето много допринасят омега 3 мастните к-ни /DHA и EPA/. Аз пиех витамини ортомол натал, които ги съдържат. Може да се набавят и с храната, което е много трудно http://www.bb-team.org/articles/4682_Iztochnitzi-na-omega-3-mastni-kiselini
Освен това, нуждите от определени витамини и минерали по време на бременност са значително завишени. В гугъл могат да се намерят справки за дневните нужди /предимно не в Бг сайтове/. Но определено има витамини, които като им видя източниците и съм 100% убедена, че почти не ги приемам. Като вит.Д, който е много важен за формиране на костната система на бебето http://www.babycenter.com/0_vitamin-d-in-your-pregnancy-diet_661.bc
Всеки си решава дали да приема синтетика или не. Аз съм на периоди. Просто моя док. беше решил "да подхрани бебето", както се изрази, защото му се искаше да направи всичко възможно порди моето проблемно забременяване.
Обаче едно ми е ясно, с яденето на много и разнообразна храна, освен че се увеличават килограмите, нараства и шансът да си набавим всички необходими вещества  Mr. Green

# 117
# 118
аз пиех до по някое време витамини, после забравих да си ги купувам, но пък толкова плодове и зеленчуци ядях, че просто не можах да усетя нужда от добавки .. то всеки си е различно нали знаете ..

# 119
  • Северозапада
И аз пиех Прегнакеър + Омега, ама "от дъжд на вятър". Един месец пиех, после почивах малко и така. Бременноста ми беше изцяло през зимата, но ядях достатъчно плодове, си мисля.
Николчето, не прекалявай с прясното мляко, особено ако имаш стомашно-чревни проблеми. В смисъл, пий си, но не по много, по чаша на ден.

Общи условия

Активация на акаунт