Нова Година здравей,здравей,бременните от ИБ скоро приспивни песнички ще пеем-24

• 34 268
  • 729
  •   1
Отговори
# 90
  • NE
Диамантче Добре дошла и честито.
Може би ще се види вече. 10 дни след датата на М е обикновено времето за първи преглед. Но това че се психираш не ти прави никаква добра услуга. Отиди, успокой се и не шашкай защото колкото и невероятно да звучи това детенце си поема всичкият стрес.
Майчин лист се пие при запек, но са токсични и не се пият от бременни освен ако не минат 38 г.с., тоест ще раждат.
Бременните могат да пият чай от шипка и липа, а от вторият триместър и чай от лайка.

# 91
  • до едно тепе
Диамантче добре дошла. Не чети! Само си вкарваш излишен стрес. Ако можеш изчакай още седмица и тогава отиди. Доста често се случва на такива малки седмици лекарите да ти вкарат допълнително стрес. Особено,ако те гледат на някакъв по-стар ехограф Peace
Фейче не е майчин лист, а малинови листа hahaha Ах този Вили пак не те е оставил да спиш май  Naughty
Чая от малинови листа подпомага контракциите на матката и казват,че уж помагал на раждането по този начин. Затова и го препоръчват след 38 г.с. Аз така и не стигнах до него първия път-родих точно на 38г.с  Whistling

# 92
  • NE
Обърках листата. Laughing
Поспаланчо права си и мерси за корекцията. Hug
Мда, малкото не ме остави снощи. Избиват и двата горни резци. ooooh!

# 93
  • В градината...
О, Феичке, значи мога вече и лайка  Thinking
Аз си варя шипка и глог - черен и червен /брани от гората/ - също мисля, че са ок, даже става
 много приятен чай  Peace

# 94
  • София
Аз си правя и мента, обаче вече много рядко пия чай и то един на ден макс. Преди се наливах с по 5-6 чая на ден. Ма сега с тоя избор от шипка и ... шипка  Sick
От няколко дена пия рожков вместо кафе и ми е много вкусно. Че нещо дори едно кафенце с мляко ми разтупваше сърцето. На мен винаги кафето ми е влияело много.

# 95
  • В градината...
Нали ментата уж контракции предизвиквала. А шипката смесена с глог става много вкусен чай, като сложа и малко липа, съвсем. Аз пия инка, много прилича на нес кафе по вкус. Рожков нещо ми е блудкаво  Thinking

# 96
  • София
Абе на едно място четох че предизвиквала, ама било маслото, т.е. бая чай трябва да изпиеш. На мен рожков ми е много приятен с мляко, ама аз чисто кафе никога не съм пила, та не съм голяма кафеджийка.

# 97
  • В градината...
Хм, то и аз така - кафе без мляко не мога.
А аз си пълня манджите с билки /мащерка, риган, босилек .../, а на чай не си ги позволявам. Предразсъдъци  Thinking

# 98
  • NE
По едно много слабо кафе с повече мляко е ок на ден. Аз към края си пиех по едно такова и дори сега когато кърмя.
Перу Такъв спомен имам. Зузи ги знаеше по-добре чайовете. Пиех в началото само шипка и после вкючих и лайката. По един чай на ден бил позволен от лайката
Кашмирче Ментата спира кърмата, така че аз я избягвах дори и сега.

Чай от липа пиех като бяха ми тръгнали едни бъбречни неразположения.

# 99
  • В къщурката на хълма на феите
Перу с жълтия кантарион и босилека изоПщо не прекалявай, даже и малки количества не са разрешени на бременните .. не, че ще ти падне гъзеца като досега си ги ползвала, ама гледай да ги избягваш до 38г.с. .. вържи попа да е мирно селото към текущия момент, пък за по-нататък ще го мислиш като дойде ..

аз кафе докато бях бременна не пиех, щото нямах нужда от него, само като психясам, че Ема не я усещам, тогава си пийвах .. иначе към края на бременността си позволявах да пия бяло фрапе след обяд, щото тогава задължително ми се спеше като за световно Mr. Green

# 100
  • София
Аууу не така с босилека  Shocked Това ми е любимата подправка, на вскичко я слагам. А  песто как обичамммм. И той ли предизвиква контракции? ooooh!

# 101
Кашмирче босилека има доста отпускащо свойство и отделно на това е антиоксидант .. и двете не са полезни за плода, та затуй .. особено пресния босилек, изобщо не го препоръчват ..

# 102
  • София
 Tired Пфууу, спирам го. Мерси, Мец!  Hug

Той, моят в саксията, затова ли изсъхна целият, както си се развиваше прекрасно?! Crazy

# 103
ако беше у нас, щях да ти кажа, че причината е у мен .. способна съм и кактус да уморя Mr. Green Mr. Green

# 104
  • София
 Laughing Бе то и аз не съм голяма цветарка,но този босилек до скоро си избуяваше необезпокояван, а извенъж изсъхна целият.

Общи условия

Активация на акаунт