Нова Година здравей,здравей,бременните от ИБ скоро приспивни песнички ще пеем-24

• 34 277
  • 729
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Мерси, момичета. Hug Почнах я йогата, а позата е "детска".

# 136
Браво, че си започнала с йогата. Аз мн исках да започва, обаче така и не намерих тогава близичко до нас и на сносна цена, та затова почнах водна гимнастика.

Хайде сега ще ни кажеш някое друго полезно упражнение с топката  Wink

# 137
  • София
Там не я ползваме, тя не е йога аксесоар Hug

# 138
  • до едно тепе
Аз на топката само седях, подрусквах се и правех леки кръгови движения с таза. За йогата ми е голям мерак,но тук часовете за бременни са обикновено преди обяд. Аз работя извън града и няма как да се измъкна за час да ида, а когато не съм на работа дребното си е вкъщи та с него съвсем не става. Laughing

# 139
  • Германия
Кашмирче: браво за йогата и топката. Марето и Поспаланчо са ти казали упражнения за бременни.
Една добавка имам към упражнението с топка, на което си на колене, а раменете и главата на топката. Можеш да повдигаш таза и обратно. Като гледаш в едната посока на движенията (да кажем при вдигането на таза) да вдишваш, а обратно да издишваш. Виж как за теб ще е по-добре с дишането. 
НОООО тези упражнения: да лежиш по гръб, а краката вдигнати на топката не ги удобрявам. Ще обясня защо, над гръбначния стълб минава една главана вена (Vena Cava), която лесно се притиска от тежеста на корема. По този начин се прекъсва транспорта на кръвта към сърцето. За това и се препоръчва от пети месец да се спи само на страни.

# 140
  • до едно тепе
Глухарче то се препоръчва, ама аз и предната бременност и сега спя предимно на гръб. Да наистина на някои жени им прилошава, но не е задължително. Говорих с докторката ми за това спане по гръб и тя ми каза, че момента в който няма да мога да спя така сама ще си го усетя. Още повече, че несъзнателно се завъртам така докато спя и просто като се събудя осъзнавам,че съм така. Принципно спя полу на корем и явно сега като не мога това ми е следващата най-удобна поза. По гръб не ме болят кокалите и най-добре си отпочивам. Луда работа какво да се прави Laughing
Уфф малкия ми лепна пак нещо. Усещам че откъм носа ми се развива някаква гадост ама да видим. Подкарах хомеопатията днес и се надявам да не се задълбочат особено нещата ooooh!

# 141
  • NE
Спомням си че дни преди да родя корема ми така хлътваше щом легна на страни. Единствено можех да спя по гръб. То тогава се и почна агонията със съня ми. Laughing

# 142
  • Германия
А аз се мъча ли, мъча. Слагам специално възглавница под д-то, за да не спя по гръб. Ще ме накарате да изпробвам.  Grinning

# 143
  • до едно тепе
Ами Глухарче то това спане ли е Laughing Аз си лягам на една страна и по някое време се пробуждам на гръб, пак се обръщам на една страна и после пак се събуждам на гръб, но пък щом не чувствам дискомфорт защо да се мъча да се затискам от тук и от там с възглавници. Като се знам все ще си намеря начин да се извъртя както ми е удобно hahaha

# 144
  • В къщурката на хълма на феите
Поспалане преди да се подуя в областта на талията това ми беше любимата поза .. много стабилно облекчение изпитвах .. само дето в последствие вече не можех да я практикувам, щото корема ми ме повдигаше от земята Mr. Green Mr. Green

# 145
  • Северозапада
И на гимнастиката правехме подобни упражнения - "котешки гръб". Само, че изходното положение е на 4 крака и гърба се повдига и отпуска, точно както правят котките. Ако някой в София иска да ходи на гимнастика за бременни (в НСА в Студентски град се провежда курса и е в удобно за работещи време), ще дам координати  Peace

# 146
  • При моето слънце
Момичета, имам нужда от съвет  Blush
Винаги съм имала крампи (схващат ми се всякакви мускулчета), които с аеробика доста намаляха. Но тъй като сега съм преустановила тренировките, крампите се завърнаха и ужасно ме боли. Днес си взех магнезиово олио, обаче нямам никаква идея какво да мажа. Нямам контракции или поне не усещам някакви болки освен от време на време неболезнено стягане. Та ако някоя от вас е ползвала, да сподели как и къде.

# 147
  • В къщурката на хълма на феите
не съм наясно дали по време на бременност можеш да пиеш гинкобилоба /не се смейте, моля Mr. Green / иначе веднага бих ти я препоръчала .. Мецан има ужасни крампи по краката и като започна да я пие, моменталически получи облекчение ..

# 148
  • Германия
Петьофи: за крампи тук изписват магнезий. А за олиото, нямам си идея, но по мойта логика би трябвало да мажеш там където са ти крампите.
В никакъв случай гинко, под каквато и да е форма по време на бременност. Naughty
Днес пак бях на преглед. Е най накрая да хванат една от многото ми контракций по време на тоновете на дребо.

# 149
  • до едно тепе
Еййй Глухарче ми ти си на финалната права вече а. От утре влизаш в деветия Laughing Времето летиии лети.
Петьофка идея си нямам newsm78 Крампи имах след като родих, но не бяха много и сами отшумяха с времето.

Общи условия

Активация на акаунт