Постоянно недоволно дете?

• 26 528
  • 473
  •   1
Отговори
# 75
Да занимавам се с детето-почваме да рисуваме то драска известно време и после казва че е уморен.
Накупихме семейни игри играем всички заедно.Ако той бие е добре щастлив е,но ако падне следва хвърляне на всичко реване и тръшкане защо е паднал.Обесняваме му че играта е за удоволствие и не може всеки път да си победител но не схваща всеки път реве и изпада в истерия.

Не съм съгласна.Щом се чуства добре като победител,нека побеждава винаги.Защо трябва да го оставяш да се тръшка? Детето е много малко да разбере смисъла,който ти искаш.Нека порастне още малко.Тогава може би да.

+1  Peace

Да питам: Ти, като възрастен човек, не обичаш ли да повеждаваш? Не говоря за детски игри, а по принцип? Вероятно обичаш! Детето ти влага много повече емоции в играта, за него не е само игра... Щом се чувства щастлив, като побеждава, защо не го оставяте? Ще се научи, че не може само да се печели, но защо трябва да е точно сега и то, когато е толкова несигурен...?!?

# 76
Много са паднали стандартите за поведение на 5 г.

Таймаути. Научете се и ги прилагайте.

Разбира, и то доста. Не може само по косъма. Иначе гледам майки с деца вече на 7, той вика ам- тя му дава в устата да яде сандвич.

Нека се потръшка и да се научи да губи. Нищо няма да му стане. Като прекипи- таймаут. След време ще разбере, че не може все да е кисел.

# 77
След време ще разбере, че не може все да е кисел.

Кога? Като стане като майка си ли? Както и тя всъщност е станала като своя родител.

Голямо поучаване,няма що.

Последна редакция: нд, 18 яну 2015, 11:52 от Sunshine Mom

# 78
В крайна сметка всеки си гледа детето, както иска.
Щом си въвела "таймаути", позвай си ги, Mamacita Bandida !

И какви са "стандартите за поведение на 5 г. "? Кой ги е въвел тези стандарти, може би децата трябва да се отглеждат по БДС?!?!?  ooooh!

След време ще разбере, че не може все да е кисел.

Кога? Като стане като майка си ли? Както и тя всъщност е станала като своя родил.

Голямо поучаване,няма що.

+1  Peace

# 79
В крайна сметка всеки си гледа детето, както иска.
Щом си въвела "таймаути", позвай си ги, Mamacita Bandida !

И какви са "стандартите за поведение на 5 г. "? Кой ги е въвел тези стандарти, може би децата трябва да се отглеждат по БДС?!?!?  ooooh!
Peace

И идеологията,че детето трябва да научи всичко до седмата си година,най-вече как да се държи като възръстен.

# 80

Таймаути. Научете се и ги прилагайте.

Разбира, и то доста. Не може само по косъма. Иначе гледам майки с деца вече на 7, той вика ам- тя му дава в устата да яде сандвич.

Нека се потръшка и да се научи да губи. Нищо няма да му стане. Като прекипи- таймаут. След време ще разбере, че не може все да е кисел.
Аз оставам с впечатление, че майката е в тежка депресия, че изпитва нетърпимост към детето си, че е неспособна да го възпитава, поради простата причина, че не го приема. И моето дете се тръшка, когато губи, но го приемам за нормално. Обяснявам, че понякога хората губят, учат се от грешките си и след това стават по-добри, и постепенно положението се подобрява. На 5 години е моментът да се обяснява, не да се отсича, той е нетърпим егоист, лаком и така нататък. Когато съм болна, детето не чувства това, което чувствам аз, когато то е болно, поради простата причина, че не е зряло. Постоянно обикаля след мен и търси сладко, защото няма как да осъзнае, че колкото и да му е вкусно в големи количества вреди. Не отсичам лаком е, а му давам толкова, колкото аз преценя за правилно. Иска да гледа телевизия, гледа толкова, колкото аз позволя. Това са нормални неща, родителите поставят границите. Тя говори за детето си като за чуждо. Отдавам го на състоянието й и вярвам, че трябва да потърси помощ, защото дете, което не се чувства обичано, трудно ще стане свестен възрастен. Мое лично мнение, в никакъв случай не размахвам пръст.

# 81
  • София
 То хубаво да се научи, как да се държи, но когато цената е твърде голяма и за детето и за майката, когато едната удря на камък  и решава, че детето и е не наред, ако се тръшка при загуба на "Не се сърди човече", а пък другият от своя страна не разбира, какво точно се очаква от него и не стига, че пада на играта и изразява емоцията си на разочарование, а и майка му се отнася зле с него, тогава май е по-добре да се преосмислят малко стандартите и нещата да стават по-постепенно.
 Една позната така си беше внушила, не без участието на бабите, че детето точно на две години трябва да бъде научено на гърне. Направи всичко възможно и невъзможно, детето уж се научи. Планът беше изпълнен, но последствията си ги носи и до днес. Тя много съжалява, но не може да върне времето назад. Благодарение на нейните усилия детето сега страда от хроничен запек. Понякога се стиска  докато стане непоносимо за него, изобщо драма голяма. Опитват се до оправят последиците, но става бавно и трудно.

# 82
Относно стандартите- има тука едни теми за Монтесори похвати.

Малко са луди, но са прави в едно, всяка възраст си има неща, които трябва да са овладени. Освен това на близо 5 г. детето трябва да има и някакво познаване и контрол над някои емоции.

Ето днес ми се глезотеше, пратих го в стаята...е, заспа. Явно е имал нужда да спи, а не от разбиране, психологии и шаманизъм.

На 5 г. е напълно способен да си изгради навици, които в последствие се превръщат в характер.

# 83
Относно стандартите- има тука едни теми за Монтесори похвати.

Малко са луди, но са прави в едно, всяка възраст си има неща, които трябва да са овладени. Освен това на близо 5 г. детето трябва да има и някакво познаване и контрол над някои емоции.

Ето днес ми се глезотеше, пратих го в стаята...е, заспа. Явно е имал нужда да спи, а не от разбиране, психологии и шаманизъм.

На 5 г. е напълно способен да си изгради навици, които в последствие се превръщат в характер.
Добре, а мислиш ли, че детето ти е бавноразвиващ се егоист и показваш ли му, че го мислиш? Обзалагам се, че му показваш, че го обичаш и дори и наказано, то го знае. За това става въпрос тук, не за възпитание.

# 84
  • София
  Монтесори похвати и подобни алабали са хубаво нещо, но едва ли майката разполага с достатъчно време и сили да ги изучава и прилага в момента.
  Впрочем има ли някаква литература на достъпен език, какви точно психо-социални умения тябва да притежават децата по възрасти и кое точно се счита за отклонение от нормата. Проявите описани от авторката несъмнено са неприятни и изнервящи, но в никакъв случай не бих ги нарекла ненормални за тази възраст. И не само аз мисля така, както се вижда в темата.

# 85

newsm10

Особено ако вземе предвид,това,за първите 7 години..
Е,щом 5  вече са минали и по-големият % от работата по възспитанието не е свършена,за оставащите две,доколко ли ще може да се навакса?!?

# 86

Да,но с помощта на майката.Не виждам в случая тя да прави нещо по въпроса.

Последна редакция: нд, 18 яну 2015, 14:15 от Sunshine Mom

# 87
Няма и да предприеме нещо, ако сметне всички тия прояви за нормални и без нужда от корекция...

# 88
Повечето прояви са нормални за такава ситуация.НЕнормално е държанието на майката и начинът по който се опитва да корегира нещата.

Последна редакция: нд, 18 яну 2015, 14:16 от Sunshine Mom

# 89
Аз дори пошляпвам своето. Но после му казвам,че го обичам и му се извинявам.

Мама има шизофрения  Laughing Първо бой, после целувки...

Общи условия

Активация на акаунт