Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 16 ян. 2015, 14:28 ч.

Каква кафемашина бихте ми препоръчали?

  • 129 570
  • 699
  •   2
Отговори
# 15
  • Мнения: 743
От скоро сме със Саеко Минуто - автомат. Много сме доволни. Със системата за капучино многократно увеличихме и консумацията на прясно мляко - мляко с нес, капучино, лате и то със страхотно разбито мляко с великолепна пяна само с едно натискане на бутона. Все се канихме да си вземем и все отлагахме. Възползвахме се по Коледа да си направим подарък на къщата и от една промоция на Шел я купихме с 50% отстъпка https://www.shellpromo.philips.bg/.

# 16
  • Мнения: 39 521
Нашата е Делонги с крема диск, нямам забележки.
Около 200 лв. беше.
Има същата като външен вид, но без крема диск с 30-40 лв. по-евтина. От не я не ми харесва кафето.

# 17
  • Мнения: 5 158
Какво ще рече крема диск или приставка за крем кафе? Какво представлява? Blush

# 18
  • Мнения: 743
Между другото старата ни бойна машина, която заменихме със Саекото е Кафе-машина SIMAC CP 500 без крема диск /един гумен пръстен под цедката между него и ръкохватката/ http://vassiliasint.hit.bg/H_KafeMash/S1-KafeMash.htm. На около 20 г. е и никога не се е разваляла. С метален корпус, разкошно кафе прави, ноооо страшно ми беше омръзнала.

# 19
  • Мнения: 6 833
Крема диска е приставка за каймак и нас ни посъветваха в магазина, че е по-добре да го има  Peace

# 20
  • Мнения: 39 521
Крема Диск
Допълнителна приставка под формата на цедка, често и вградена в ръкохватката. Изтичащото кафе преминава през нея и образува допълнителна пяна на повърхността. Това не е задължителен елемент за хубав каймак, защото качествените машини и използването на подбрано кафе също могат да направят гъста и хубава пяна.

http://espressimo.bg/rechnik/

Уж не е задължителна, но на мен със ми харесва повече Simple Smile

# 21
  • Varna
  • Мнения: 18 687
Ходих да си чета книжката...имам крема диск. Mr. Green

# 22
  • Мнения: 6 198
Кажете как да го направя това капучино,пробвах веднъж,не се получи,опръсках  всичко .

# 23
  • Мнения: 5 158
Моя колежка каза,че има такава http://www.technomarket.bg/products/09055142/neo-es-155 и вече година си я ползва без проблем.

# 24
  • Varna
  • Мнения: 18 687
Кажете как да го направя това капучино,пробвах веднъж,не се получи,опръсках  всичко .
Кипваш млякото на парата докато стане на пяна. Гледай да не надничаш много вътре и да пръскаш.
Аз към млечната пяна добавям еспресото, в Италия добавят млякото към кафето за да стане капучино.
С пробване става. Peace

# 25
  • Мнения: 6 198
Кажете как да го направя това капучино,пробвах веднъж,не се получи,опръсках  всичко .
Кипваш млякото на парата докато стане на пяна. Гледай да не надничаш много вътре и да пръскаш.
Аз към млечната пяна добавям еспресото, в Италия добавят млякото към кафето за да стане капучино.
С пробване става. Peace
Значи слагам мляко ,пускам парата и чакам да стане на пяна?Че аз го правя, но много пръска и си мисля ,че нещо не изчаквам или не правя както трябва ThinkingТая вечер ще пробвам пак Mr. Green

# 26
  • Varna
  • Мнения: 18 687
Скрит текст:
Кажете как да го направя това капучино,пробвах веднъж,не се получи,опръсках  всичко .
Кипваш млякото на парата докато стане на пяна. Гледай да не надничаш много вътре и да пръскаш.
Аз към млечната пяна добавям еспресото, в Италия добавят млякото към кафето за да стане капучино.
С пробване става. Peace
Значи слагам мляко ,пускам парата и чакам да стане на пяна?Че аз го правя, но много пръска и си мисля ,че нещо не изчаквам или не правя както трябва ThinkingТая вечер ще пробвам пак Mr. Green
Държиш здраво. Това от където излиза парата го държиш до дъното на чашката, като заври млякото ще тръгне да излиза..., можеш с другата ръка да регулираш силата на парата...до желаната консистенция ...има един тънък момент кога да спреш парата.
абе звучи много сложно, а не е. Mr. Green

# 27
  • Мнения: 6 198
Скрит текст:
Кажете как да го направя това капучино,пробвах веднъж,не се получи,опръсках  всичко .
Кипваш млякото на парата докато стане на пяна. Гледай да не надничаш много вътре и да пръскаш.
Аз към млечната пяна добавям еспресото, в Италия добавят млякото към кафето за да стане капучино.
С пробване става. Peace
Значи слагам мляко ,пускам парата и чакам да стане на пяна?Че аз го правя, но много пръска и си мисля ,че нещо не изчаквам или не правя както трябва ThinkingТая вечер ще пробвам пак Mr. Green
Държиш здраво. Това от където излиза парата го държиш до дъното на чашката, като заври млякото ще тръгне да излиза..., можеш с другата ръка да регулираш силата на парата...до желаната консистенция ...има един тънък момент кога да спреш парата.
абе звучи много сложно, а не е. Mr. Green
Скрит текст:
Кажете как да го направя това капучино,пробвах веднъж,не се получи,опръсках  всичко .
Кипваш млякото на парата докато стане на пяна. Гледай да не надничаш много вътре и да пръскаш.
Аз към млечната пяна добавям еспресото, в Италия добавят млякото към кафето за да стане капучино.
С пробване става. Peace
Значи слагам мляко ,пускам парата и чакам да стане на пяна?Че аз го правя, но много пръска и си мисля ,че нещо не изчаквам или не правя както трябва ThinkingТая вечер ще пробвам пак Mr. Green
Държиш здраво. Това от където излиза парата го държиш до дъното на чашката, като заври млякото ще тръгне да излиза..., можеш с другата ръка да регулираш силата на парата...до желаната консистенция ...има един тънък момент кога да спреш парата.
абе звучи много сложно, а не е. Mr. Green
Точно това щеше да ми е следващия въпрос .....ще пробвам ,ще снимам и ще кача тук ,ако стане нещо хубаво де

# 28
  • Varna
  • Мнения: 18 687
Ще се научиш спокойно, после и фигурки ще започнеш да рисуваш върху пяната... Blush

# 29
  • Мнения: 264
Delonghi EC 155 прави страхотен каймак и е много лесна за работа

http://www.delonghi.com/bg-bg/products/kafe-mashini/-/-kafe-mash … ec-155-0132104079

Общи условия

Активация на акаунт