Тромбофилия

• 171 517
  • 769
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Не смея да питам как разбра, че имаш тромб?
 Ходя при Паскалева, само анти ха ли се изследва? Или имаше някакви д-димери?

Има ли някаква превантивна профилактика за тромбове? Че братовчедката почина седмица преди термин с бебето от тромб и мен малко ме дострашава, но турците казват - няма нищо страшно, нямаш мутация във фактор 2, можеш и без фракси.От 5 години това се следяло.
Герда,а ти какво знаеш за Фактор 2,аз съм хетеро по него и по PAI и за Фраксито съм "абонирана" при следваща бременност още от + тест.

# 271
Бъбъл и аз така - Фактор 2 - хетерозигот, само с тази разлика, че нямам  други мутации. И аз съм на терапия с АП и след + тест - фракси.  Confused

# 272
Не съм наясно с фактор 2. Тромбофилията е много модерно заболяване и източниците най-често са на чужди езици. Не ми е останало време да търся и да чета. Но някой ако открие нещо неща пише.

# 273
Хомозиготното носителство на фактор II е високорискова мутация, както и хетерозиготното в комбинация с хетерозиготно носителство на друга високорискова (напр. FVL). Хетерозиготното носителство на фактор II се води нискорискова мутация, което означава, че според някои специалисти налага профилактика по време на бременност и други рискови ситуации, според други - профилактика само ако вече е бил налице тромбоинцидент в миналото.  Личният ми опит говори за задължителна профилактика, без да се чака да се прояви, но това е въпрос на (до голяма степен лично) претегляне на плюсове и  минуси.

# 274
хетерозиготно носителство на друга високорискова (напр. FVL). 

Това съкращение фактор 5 Лайден ли означава?

# 275
# 276
Момичета току що ми излязоха резултатите за тромбофилия.Споделям ги да видим какво ще кажете.

Резултат:Хетерозиготен генотип А/G за +505А/G (TAFI)

Коментар:Носителство на алел +505G в TAFI гена(в хомо или хетерозиготно състояние) се асоциира с предразположение към повтарящи се спонтанни аборти,репродуктивни усложнения и дълбоки венозни тромби.

Много ли е зле положението??? Има ли някой друг от този тип май не е често срещана?

# 277
  • София
Момичета току що ми излязоха резултатите за тромбофилия.Споделям ги да видим какво ще кажете.

Резултат:Хетерозиготен генотип А/G за +505А/G (TAFI)

Коментар:Носителство на алел +505G в TAFI гена(в хомо или хетерозиготно състояние) се асоциира с предразположение към повтарящи се спонтанни аборти,репродуктивни усложнения и дълбоки венозни тромби.

Много ли е зле положението??? Има ли някой друг от този тип май не е често срещана?
Аз таз май даже не съм я и изследвала,а уж пусках най-пълния възможен пакет в Геника  newsm78
Честно да ти кажа за пръв път я виждам тази муация

# 278
Ами и аз не я бях чувала.Иначе това е по пълния пакет препоръчван при аборти-250 лв.

# 279
  • София
Ами и аз не я бях чувала.Иначе това е по пълния пакет препоръчван при аборти-250 лв.
Ами и моя беше най-пълния от всичките предлагащи се в Геника,не помня обаче 320 или 230 лв беше.Явно вече започвам да си трия лошите спомени от главата.
Ноткакто и да е,ти не се шашкай,всичко ще бъде наред следващия път

# 280
Иначе след като показах резултата на моята лекарка каза да почна от сега с по 1 таблетка АП на ден,всеки ден пък тук гледам сте писали нещо за приемането му след О newsm78 какво е значението?Това може ли да ни попречи да си направим бебе Rolling Eyes

# 281
Най-добре е да го приемаш след О.
При по дълга употреба аспирин протектът може да има леко подтискащ овулацията ефект. При мен беше така.За това се препоръчва да се приема след овулация.

# 282
  • Пловдив
 След мъртво раждане в 9месец пуснах тромбофилия и куп изследвания.Резултатите занесох на доктора и се шашна какви са.Чропуснал да ми каже за геника и ги пуснах в хронолаб.200лв в коша и днес си пуснах в геника,че съм и забременяла докато чаках резултатите.

Не разбирам,защо резултатите от хронолаб не ми ги приемат та се наложи да пускам пак.Резултата ми пишеше за протеин С,протеин S..
и други ,всичко в норма,но за лекарите това не е изследване на тромбофилия,а според хронолаб е.

Последна редакция: вт, 16 авг 2016, 13:49 от AnMary

# 283
Много съжалявам за преживяното. Що се отнася до изследванията, има два възможни отговора: лекарите не разчитат на резултатите от конкретната лаборатория, защото по някакъв начин се е компрометирала, или просто направените изследвания не са за вродена тромбофилия. Второто е много вероятно - като хвърлих поглед на сайта на лабораторията, никъде не видях генетични изследвания (може и да съм пропуснала, разбира се). А и трябва да се има предвид, че далеч не всяка лаборатория може да ги извършва. Ако искате, пишете какви изследвания сте направили, защото тези два протеина действително са свързани с тромбофилия и е чудесно, че са в норма, но има и много други фактори, които трябва да се изследват.

# 284
  • Пловдив
Антитромбин |||,хомоцистеин(р), лупусен антикоагулант,резистентност към протеин С.Според моя д-р тези показатели рядко дават отклонения и затова не ги пускат тях.Обадих се в лабораторията да го поставя на въпрос,защо при положение,че поисках в пакета да има фактор 5по лайден и ми казаха,че е разширен техния пакет значело,че го има.Тогава ми казаха да отида да ми го пуснат.В резултата пише (-)     отрицателно и д-ра се чуди на този резултат.Нямам думи за тези лаборатории.Само дано всичко е наред и не закъснея ако трябва да пия нещо.

Общи условия

Активация на акаунт